stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Registreren bij Familysearch noodzakelijk


Profiel afbeelding

Ik wil niet elke dag een nutteloze email ontvangen maar wel bijv af en toe een melding als er iets wordt toegevoegd dat mijn interesse heeft. Er is nog wel meer onschuldige persoonlijke content te bedenken zoals het bewaren van searches, een taalinstelling, favoriete pagina's etc. 
Overigens vind ik het fantastisch dat dit allemaal gratis en voor niks door FS beschikbaar wordt gesteld. Ik zou zelf een kleine tegenprestatie helemaal geen probleem vinden. We vinden het allemaal wel heel erg vanzelfsprekend zoals het nu gaat. De motieven van FS zijn mij bekend (een ieder bekend denk ik) en persoonlijk heb ik daar geen moeite mee als dit is wat ik er allemaal voor terugkrijg.

Maria van Afferden

Er is niks mis mee met je te registreren. De kerk zal je nergens voor benaderen, maar stel dat je een vraag hebt aan FS, dan moet je wel geregistreerd zijn om de vraag te stellen en dat ze ook een reactie kunnen geven.

Als lid van de kerk kan ik gewoon hetzelfde inloggen zoals de meeste dit zullen doen. Het feit dat er gevraagd wordt of je lid van de kerk bent vind ik heel gewoon en daar kan je invullen ja/nee. Dit doet het CBG ook, ben je vriend, dan krijg je korting, dat is bij FS niet het geval, maar je krijgt er veel meer voor terug.

Rob Hubert

Vraagje: Wat bedoeld u met 'De motieven van FS zijn mij bekend (een ieder bekend denk ik) en persoonlijk heb ik daar geen moeite mee als dit is wat ik er allemaal voor terugkrijg" Ik zou dan graag deze motieven willen weten, want misschien heb ik iets gemist en ik ben toch al 35 jaar lid van de kerk.

Rob Hubert

Ik heb er geen probleem mee me te registreren. Dat ben ik hier toch ook, om het mogelijk te maken dit bericht in te tikken en te sturen?
Ik bezoek ook wel eens forums waar geen registratie nodig is, en waar kennelijk ook geen moderator actief is. Het kan er een troep zijn.
Met registratie heeft de eigenaar van de site in elk geval controle over wat er binnenkomt en uitgaat.
Esther

Esther P

"Het Rijksarchief doet dit om zg. "deep linking" te voorkomen."

Oei, dit is het enige in het topic waar ik van schrik. Betekent dat dat straks sites als www.zoekakten.nl en www.bonmama.nl en dergelijke sites met aktes naar specifieke aktes binnen FS niet meer zullen werken?

Albert Allema

Beste JP,

Overweegt u om u niet te laten registeren dan? Het is niet verplicht hoor!

Alleen het kosteloos inzien van miljoenen akten, waarvan vele anders moeizaam verkrijgbaar zijn, moet u dan helaas missen. Voor niks gaat de zon op...

Mvg,

Vincent

Vincent

Lijkt me niet zo vreemd als de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen ook wat wijzer wordt van ons speurwerk. Immers een van de grote taken binnen deze kerk is het naspeuren van familiestambomen opdat voorvaderen alsnog postuum kunnen worden gedoopt! Binnen deze kerk is in den beginne een vaststaand quotum bepaald dat uiteindelijk in de hemel mag komen, dus zorg dat je familie er bij is. De stichter, Joseph Smith had tal van visioenen en een speciale bril.

Vroeger werden jonge Mormoonse mannen uit Amerika naar Europa gestuurd om vlijtig bevolkingsregisters en archivalia uit de spitten en op kaartjes te zetten. Als je op bezoek in Salt lake City ergens je naam en adres had achter gelaten kon je met een bezoekje thuis vereerd worden, maar dat heb ik nooit meegemaakt. Tegenwoordig hebben Nederland en België geloofsgemeenschappen van minder dan 10.000 mensen, dus de kans op bekeringsbezoek is erg klein.

Een leuke anecdote: Toen wij in de jaren zeventig door West Amerika trokken kregen wij op een zondagmorgen zware panne met de auto. In the middle of nowhere in Utah. In het pré-mobieltjes tijdperk. Echter wij werden door een zeer down-to earth- jonge vrouw gered die op weg was naar de kerk. Als Mormoonse vond ze het belangrijker ons uit de brand te helpen dan naar de kerk te gaan. Dus auto weggesleept en wij naar het eerste het beste plaatsje met hotel en garage. Op maandagavond konden we verder. Het viel dus wel mee met die bekeringsdrift. Internet is nu eenmaal een medium dat je kan manipuleren, daar heb je de Mormoonse kerk niet voor nodig.

Houdt moed!

 

Marie-José Verheugen

Marie-José Verheugen


En niet alleen bevolkingsregisters @ Marie-José ook de burgelijke stand werd verfilmd. Na de tweede wereldoorlog hebben de Mormonen contracten afgesloten met de archieven. Je kunt ook zien aan de datum op begin van de rol wanneer de film is gemaakt.

ien lejeunePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu