stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Nieuwe kranten op Delpher


Profiel afbeelding

Delpher heeft nu ook De Volkskrant, Trouw en Het Parool uit de periode 1945-1995 opgenomen! Wat fijn, daar kunnen we vast wat overlijdens e.d. die we nog misten in vinden.

J.A. van der Ent

Dat klopt! Ik heb de hele middag al gezocht naar het overlijdensbericht van mijn opa (1961), maar helaas niets gevonden....

Yolanda Lippens

Jammer dat je je opa niet vond. Ik de mijne wel en nog een andere advertentie, maar helaas vond ik (nog) geen advertenties van personen waarvan ik nog gegevens zoek. Overigens was het doel van mijn bericht anderen die misschien niet weten dat er nieuwe kranten aan Delpher zijn toegevoegd, hierop attent te maken.

J.A. van der Ent

Is natuurlijk geweldig, dat er meer kranten opgenomen zijn.

Wat ik nog mis zijn de kranten op Delpher na 1995.... Of zijn die ergens anders te vinden ?

 

Jrusjere oes Kirchroa,

Herman Deckers.

Herman Deckers

Relatief recente kranten plaatsen ze uit principe niet. Soms zijn regionale recentere kranten te vinden in streekarchieven, maar het is heel verschillend hoe ze daarmee omgaan, sommige archieven zijn nog veel strenger. Goede bronnen voor recentere familieberichten zijn mensenlinq en online-familieberichten, maar ik neem aan dat je die al kent.

J.A. van der Ent

Ja, die bronnen ken ik. Maar, wat is relatief recent, 22 jaar vanaf 1995 ?

Ik gebruik Delpher niet alleen voor familieberichten, maar ook voor tijdschriften, artikels en advertenties en met prachtige resultaten.

Herman Deckers

Heeft te maken met auteursrecht

J.A. van der Ent

De NDC (Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden) is royaler!

Bosma

Ja - dat zal komen omdat het geen archief is, maar de mediagroep zelf. Helaas werkt de zoekfunctie daar niet goed. Als ik bijvoorbeeld zoek op "familieberichten Roeda" in de Leeuwarder Courant in de periode 1-1-1900 t/m 1-1-1995, krijg ik 181 hits. Bij Delpher krijg ik met dezelfde zoekopdracht 546 hits! Ik heb al vaak gemerkt dat ik bij De Krant van Toen vaak advertenties niet kan vinden die wel in de database staan en die ik op andere manieren wel kan oproepen, zoals als ik ergens anders de precieze overlijdensdatum heb gevonden.

J.A. van der Ent

Bedankt, heb al weer wat leuke berichten gevonden.

Annemarie57

Ondergetekende is in het bezit van de complete jaargangen van de Nieuwe Drentsche Courant van 2 juni 1852 tot en met 31 maart 1855, met de twee proefnummers erbij van 26 en 29 mei 1852 .Ingebonden. Zou ook iets voor Delpher kunnen zijn. Ze zijn wel gescand, maar de kwaliteit van de jpg-files is niet best. Er zijn op twee plaatsen in Nederland enkele losse exemplaren aanwezig. Afzender: Jan Nefkens

Jan Nefkens


Wellicht zijn ze daar blij mee; misschien kunt u de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag bellen met uw voorstel?

J.A. van der EntPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu