stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » AVG en persoonslijsten


Profiel afbeelding

De persoonslijst die ik heb aangevraagd was die van de moeder van een bekende nog levende Nederlander, die in 1946 is geboren. Zijn gegevens en die van zijn in 1940 geboren halfzus staan op de persoonslijst. Overigens ging het niet om zijn geboortegegevens, want die zijn in Wikipedia te vinden, uit zijn geboorteadvertentie in een krant van 1946 te halen en staan op de archiefkaart (= persoonskaart) van zijn vader, die is te vinden op de website van het Amsterdams Stadsarchief..

Voor de goede orde volgt hieronder de tekst die het CBG op de persoonskaarten en -lijsten afdrukt:

De verstrekking van gegevens vindt plaats overeenkomstig het bepaalde in de Wet BasisRegistratie Personen (Staatsblad 2013, 315) art. 3. en het besluit BRP (staatsblad 2013, 493) art. 39 en bijlage 4. De verstrekking geschiedt persoonlijk. Verdere verspreiding is - behoudens schriftelijke toestemming - niet toegestaan. N.B. Zie voor nadere toelichting het CBG-informatieblad 'Persoonskaarten en persoonslijsten' op www.cbg.nl.

Op de archiefkaart van het Amsterdams Stadsarchief staat geen vergelijkbare tekst. Inconsequent is ook dat op alle persoonskaarten het vakje Kerkgenootschap is afgeplakt, maar niet op gezinskaarten en in het bevolkingsregister.

Frank Rijckaert


Hartelijk dank voor alle reacties. Goed nieuws voor mijn onderzoek dus.

Vera HubersPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu