stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Fototentoonstelling Open Monumentendag 2018 en de AVG


Profiel afbeelding

Geachte forumleden,

Op Open Monumentendag 2018 wil ik in samenwerking met de gemeente een fototentoonstelling met een praatje er bij over verschillende boerderijen en hun 19e en begin 20e eeuwse bewoners. Nu krijg ik van de gemeente te horen dat voor de foto van de boerderij toestemming gegeven moet worden door de huidige bewoners en de foto's van de vroegere bewoners die inmiddels al minsten 75 jaar geleden zijn overleden toestemming van de familie of nabestaanden moet zijn om deze ten toon te stellen. Telefonische informatie bij de Autoriteit Persoonsgegevens kreeg ik mondeling te horen dat dit niet nodig is. Heb daarna een mail naar de AP gezonden maar krijg daar geen antwoord op. De gemeente en ik zelf ook wil nu wel weten of er een risico is met het ten toon stellen. Zijn er forumleden die daar van op de hoogte zijn wat nu wel of niet mag. Voor mij is het hobby en wil niet in een juridisch welles en nietes spelletje betrokken te worden. Wacht Uw reactie af.

A.M. Butterman

Ietwat off-topic want ik kan geen juridisch advies geven: ik hoop echt dat dit evenement doorgaat.

Overigens krijg ik al rondkijkend op het internet de indruk dat het antwoord op Uw vraag af kan hangen van wie de organisator is: U als particulier of een instantie zoals de gemeente. Als U als particulier een risico blijkt te lopen dan meld ik me graag aan als mede-organisator.

Peter S2

Misschien heb je iets aan deze informatie. Zie hier

En hier nog wat informatie over foto's in relatie tot de AVG. Zie hier

Johanna C.


Johanna C/Peter S2,

Ben zelf uiteraard ook aan het zoeken gegaan maar kom er niet uit. De organisator ben ik zelf met medewerking van de gemeente. De fotograaf van de persoonsfoto's zullen ook wel overleden zijn. De jongste foto is van ca 1920. Op de meeste foto's staat geen naam van de fotograaf. Al met al ik blijf het een moeilijk probleem en een belemmering van je hobby vinden. Denk dat ik maar een andere hobby moet gaan doen b.v. vissen

Bedankt voor Uw reacties. 

A.M. ButtermanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu