stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Gezocht: Wie staan er op deze oude Haagse foto's?


Profiel afbeelding

"Maar liefst 235 grootbeeldnegatieven van enorm hoge kwaliteit vond fotograaf Ernst Lalleman dertig jaar geleden in een verlaten pand aan de Haagse Prinsegracht. Door de jaren heen heeft hij ze allemaal ontwikkeld waardoor hij een unieke verzameling portretten heeft. Nu komt de volgende stap: wie staan er op de foto’s die in 1959 en 1960 zijn genomen?"

Bron: omroepwest.nl

Direct naar de fotos: https://www.ernstlalleman.com/wie-zijn-wij

Bob Coret

Iemand vindt portretfoto's van een nog bestaande fotostudio en geeft deze niet terug aan de rechtmatige eigenaar, maar plaatst ze op internet. Men mag zo'n portfolio niet zonder toestemming van de geportretteerden op het internet plaatsen (AVG) en ook niet zonder toestemming van de fotograaf (auteursrecht). Het Stamboomforum zou zo'n site niet moeten propageren. 

sprangers

vreemde reactie, lees alles eerst eens goed (met de doorverwijzing van Omroep West!!)voordat je deze onzin schrijft±

Hans de Vrij

Beste mijnheer De Vrij,

Uiteraard heb ik eerst alles goed gelezen. Ook uw eerdere berichten. Daarin schrijft u: "...voor mij maakt het niet uit of dit eventueel illegaal is" 

Mag ik u toch uitnodigen de door mij hierboven gegeven link eens goed te lezen. Daarna hoor ik graag waarom u vindt dat ik onzin schrijf.

sprangers

Pardon, waar haal je dat helemaal vandaan??Ik heb nog nooit wat geschreven, dus..toevallig lees ik dit en meer kan ik er niet van maken!

Hans de Vrij

 @Hans de Vrij, u schrijft: "Pardon, waar haal je dat helemaal vandaan?? Ik heb nog nooit wat geschreven..."

Ik geef toe dat het al enige tijd geleden is en in een andere context, maar u heeft toch echt zelf geschreven dat het voor u niet uitmaakt of iets illegaal is; zie: https://stamboomforum.nl/actualiteit/2/50509/0/illegaal_gebruik_van_oude_genver_sitenaam_en_gegevens

Ik aanvaard uw "Pardon", maar het stoort mij wel dat u mij eerst beticht van "vreemde reactie", "niet goed lezen" en "onzin" en dan nu, gevraagd om nadere uitleg, er ineens niets meer van kan maken.   

Ik nodig u nogmaals uit te lezen dat het (vanwege de AVG) niet is toegestaan om die portfolio van portretfoto's zomaar op internet te plaatsen en dat op foto's auteursrechten rusten. Daar verandert uw verwijzing naar omroepwest niets aan.

sprangers

Beste Heer Lalleman

Bijzonder interessant voor hen die bij toeval in deze collectie voorkomen. Zelf was ik omstreeks die tijd twintig jaar en woonachtig in Den Haag, maar kon geen familieleden vinden.  Bent u toevallig familie van Arie Lalleman die bij mij op de Paulus Buijsschool heeft gezeten?

Klaas de Graaff

Als ik het goed begrijp zijn de negatieven gevonden in een verlaten pand, en is er wel bekend van welke fotostudio ze waren, maar bestaat deze niet meer. Geen idee hoe het dan precies zit met auteursrecht enzo. @Klaas, de heer Lalleman van dit project zit niet op dit forum denk ik, je kunt hem het beste benaderen via zijn website of Facebookpagina.

Marije Essink

Voor iedereen die zich op de VAG beroept...... Zou U liever zien dat de foto van een familie-lid op een website staat om door U gevonden te worden, of ziet U ze liever in de prullenbak verdwijnen? Als stamboom onderzoeker heeft het ZOVEEL waarde om een gezicht bij een naam te zien, en voor familieleden, die 1 of 2 generaties "weg" zijn, en diegene waar deze foto's van zijn, nooit gekend heeft...... zijn deze vondsten ongelofelijk waardevol! En er worden geen namen genoemd, alleen dat de mensen zijn herkend, en hopelijk dat de foto's nu "thuis" zijn bij de families.... Wat is daar verkeerd aan?  Voordat U zich druk maakt, is het misschien een idee om te kijken wat de bedoeling achter de plaatsing is...... Niets sinisters, alleen een vriendelijk gebaar...  Ik ben dankbaar dat er nog mensen zijn die aan mensen denken, ipv van alleen welke regel van toepassing kan zijn.

Pauli Kelley

Beste Pauli, onze moderator moet zich bijna dagelijks beroepen op de AVG omdat er leden zijn die denken dat de privacyregels niet voor hen gelden. De bedoelingen kunnen nog zo goed zijn, maar er zullen ook foto’s tussen zitten waaraan een geportretteerde liever niet herinnerd wordt. Misschien wenst hij niet dat een ander hem herkent of dat zijn foto via internet over de hele wereld verspreid wordt.

Waarom zijn de foto’s niet netjes teruggebracht? Ze zijn gemaakt door een wel degelijk nog steeds bestaande fotohandel. De fotograaf (of zijn erfgenamen, tot 70 jaar na zijn overlijden) heeft gewoon recht op de revenuen.

sprangers

Zolang wij niet weten wat de contractvoorwaarden waren kunnen we geen uitspraak doen dat het wel mag of dat het niet mag. Stamboekforum linkt niet direct naar de fotos maar naar een bericht in de vrije pers, dus in dit geval heeft de moderator geen werk. 

J.M. van der Horst

Zeer attent, maar hoe kan ik de foto's bekijken ???

Arie Haagsma

@ Arie,

Klik op de tweede link in het bericht van Bob Coret. Als je naar beneden scrollt, komen na de tekst de foto's in beeld.

Johanna C.


Bedankt, staat niets bekend bij voor mij. Maar wat een prachtige foto's

Arie HaagsmaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu