stamboomforum

Evenementen » Laat genealogische informatie tot u komen

Laat genealogische informatie tot u komen wordt georganiseerd door NGV, afdeling Delfland.

Beschrijving

Bob Coret uit Den Haag is oprichter van Coret genealogie. Deze onderneming biedt diverse populaire hulpmiddelen op internet voor stamboomonderzoekers:
- Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/) biedt je de mogelijkheid om eenvoudig je genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet te plaatsen. Je krijgt suggesties over de mogelijke locaties van scans van akten bij archieven. Maandelijks worden alle stambomen geanalyseerd om overeenkomsten te vinden, deze mogelijke aanknopingspunten kunnen je weer verder helpen in je onderzoek.
- Het Stamboom Forum (https://www.stamboomforum.nl/) biedt je mogelijkheden om in contact te komen met anderen over genealogie, archieven, geschiedenis en familienamen. Via de diverse fora kun je vragen stellen, feedback geven, tips uitwisselen, ideeën opperen, nieuws melden! In het ‘Wie (onder)zoekt wie?’ register kun je de familienamen opgeven en/of opzoeken die je (onder)zoekt.
- De website Familie Archivaris (https://www.familiearchivaris.nl/) biedt stamboomonderzoekers een besloten virtuele ruimte waar een digitaal familiearchief gevormd kan worden. Je kunt er familieleden uitnodigen om te participeren in het familie archief: zij kunnen het familie archief inzien, vullen met materiaal zoals foto's en scans, familieverhalen schrijven en reacties toevoegen!

De focus zal deze avond vooral liggen op zijn meest recente project: Open Archieven (https://www.openarch.nl/). Via deze website kan je de grootste database met historische persoonsvermeldingen in archiefstukken doorzoeken. Deels zijn deze direct gekoppeld aan aktes en/of registers. Er wordt echter per akte ook suggesties gegeven voor gerelateerde bronnen en wordt er extra informatie gegeven. Hoe de site precies werkt en wat je er allemaal kunt vinden legt de heer Coret ons allemaal haarfijn uit. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen aan hem. Sinds 31 maart kunnen NGV-leden tegen een - gereduceerd tarief – een abonnement nemen op de extra diensten van Open Archieven.

Meer info: https://ontdekjouwverhaal.nl/event/den-hoorn-laat-genealogische-informatie-tot-u-komen/

Steekwoorden:

Datum/tijd

donderdag 12-09-2019 om 20:00 - 22:00   Calender

Locatie

Kerkelijk Centrum Delfgauw
Zuideindseweg 7, Delfgauw


Bezoekers

Komt u?

Er zijn nog geen Stamboom Forum leden die hebben aangegeven of ze wel of niet naar dit evenement toe gaan.


Let op: lees de beschrijving van het evenement goed! Het kan zijn dat inschrijving voor het evenement vereist is! Door op het Stamboom Forum aan te geven dat u komt, heeft u zich nog niet ingeschreven bij de organisator!