stamboomforum

Evenementen » Wat zoekt zij/hij in het verleden?

Wat zoekt zij/hij in het verleden? wordt georganiseerd door Zeehelden Bibliotheek.

Beschrijving

Lezing over onderzoek in het Haags Gemeentearchief in de “Maand van de Geschiedenis” door Jan van Wandelen, medewerker van het Haags Gemeentearchief.

Het Haags Gemeentearchief is de schatkamer op het gebied van de Haagse geschiedenis. Je kunt er bronnen raadplegen voor stamboom- en huizenonderzoek of antwoorden vinden op vele andere vragen over de stad, haar inwoners en het ontstaan van de verschillende wijken.

Jan van Wandelen legt uit wat de basis is van onderzoek naar vrijwel elk mogelijk onderwerp uit de geschiedenis van Den Haag. Welke ‘bronnen’ kun je gebruiken en welke bronnen moet je zeker niet vergeten. Uit catalogi en inventarissen haal je veel meer als je weet hoe je ze moet gebruiken en een stapje verder, hoe slagen de meest ervaren onderzoekers er in informatie te vinden die anderen niet kunnen vinden?

Na de lezing krijgt u de informatie mee in een korte hand-out.

Jan van Wandelen studeerde geschiedenis en werkt sinds 1982 bij het Haags Gemeentearchief, onder andere op de studiezaal van het archief.

Meer info: https://www.maandvandegeschiedenis.nl/page/13991/zeehelden-bibliotheek

Datum/tijd

zaterdag 26-10-2019 om 15:00 - 16:00   Calender

Locatie

Duitse Bibliotheek
Witte de Withstraat 31-33, Den Haag


Bezoekers

Komt u?

U kunt de smoelen van de leden alleen zien als u bent ingelogd!
Let op: lees de beschrijving van het evenement goed! Het kan zijn dat inschrijving voor het evenement vereist is! Door op het Stamboom Forum aan te geven dat u komt, heeft u zich nog niet ingeschreven bij de organisator!