stamboomforum

Evenementen » MamaMito lezing 15-01-2022 te 10:00 uur

MamaMito lezing 15-01-2022 te 10:00 uur wordt georganiseerd door Histories te Gent.

Beschrijving

Beste MamaMito-deelnemer,

Vorig jaar nam je deel aan het burgerwetenschappelijk project MamaMito. De eerst fase van MamaMito, namelijk het genealogische onderzoek naar jouw voormoeders, ligt ondertussen al een tijdje achter ons. Momenteel is de tweede fase van het project volop aan de gang: het wetenschappelijk onderzoek naar het mitochondriaal DNA.

De eerste resultaten van dit DNA-onderzoek wilden we oorspronkelijk meedelen op de Dag van de Wetenschap (28/11). Corona strooide echter roet in het eten en de lezing werd uitgesteld naar zaterdag 15 januari 2022 vanaf 10u. Tijdens die lezing dompelt prof. dr. Maarten Larmuseau je onder in de wereld van onze voormoeders en het mitochondriaal stamboomonderzoek. Hij gaat er ook in op de nieuwe genealogische inzichten die het MamaMito-project heeft opgeleverd.

Om de optimale veiligheid te garanderen zal de lezing doorgaan voor een beperkt publiek. Ben je alsnog benieuwd naar de resultaten van dit heuse onderzoek? Dan is er goed nieuws! Vanaf 10u kan je de lezing volgen via een livestream.

De digitale lezing is gratis en duurt ongeveer 2 uur. Inschrijven (tot 13/1) is verplicht en doe je via https://histories.zamel.be/inschrijving/32. In de week van de lezing wordt meegedeeld via welk platform je de livestream zal kunnen volgen.

Het nadeel aan een livestream is dat je geen persoonlijke vragen kunt stellen aan de onderzoekers. Om je toch de kans te geven vragen te stellen, zal Maarten Larmuseau aanwezig zijn op de Histories-stand op het congres van partnerorganisatie Familiekunde Vlaanderen. Deze vindt plaats op 19 maart 2022 in Lier en combineert interessante lezingen met een boekenbeurs. Inschrijvingen voor de lezingen van het congres is verplicht. De boekenbeurs en de stand van Histories kan je vrij bezoeken. Meer informatie over het congres vind je hier.

We zien je graag digitaal terug op 15 januari!

Namens het MamaMito-team van Histories vzw,
Jan Geypen en Maarten Larmuseau

MamaMito is een burgerwetenschappelijk project van Histories vzw, KU Leuven, VUB, meemoo vzw en Familiekunde Vlaanderen vzw.


Macintosh HD:Users:ansvercruysse:Desktop:Histories_logo.png


Sint-Amandstraat 72 9000 Gent
015 80 06 39

Meer info: https://histories.zamel.be/inschrijving/32

Steekwoorden:

Datum/tijd

zaterdag 15-01-2022 om 10:00 - 12:00 Google Calender Outlook Calender

Locatie

Dit evenement is online bij te wonen / volgen.


Bezoekers

Komt u?

Er zijn nog geen Stamboom Forum leden die hebben aangegeven of ze wel of niet naar dit evenement toe gaan.


Let op: lees de beschrijving van het evenement goed! Het kan zijn dat inschrijving voor het evenement vereist is! Door op het Stamboom Forum aan te geven dat u komt, heeft u zich nog niet ingeschreven bij de organisator!