stamboomforum

Evenementen » Stamboomonderzoek in Duitsland

Stamboomonderzoek in Duitsland wordt georganiseerd door NGV, afdeling Amersfoort en omstreken.

Beschrijving

Genealogisch en historisch onderzoek in de Bondsrepubliek Duitsland is veel lastiger dan wij in Nederland gewend zijn. Sinds WO II gelden stringente wetten (Datenschutz) i.v.m. de privacy van gegevens, ook al zijn die theoretisch versoepeld. Begrijpelijk, maar heel lastig, als u aktes na 1875 zoekt. In dat jaar pas was het hele rijk voorzien van de Burgerlijke Stand, daarvóór alleen de delen langs de Rijn die onder Franse invloed stonden. Dat u een historische atlas nodig heeft, zal ook duidelijk gemaakt worden. De huidige 16 deelstaten bestonden vóór Napoleon uit zo’n 2000 hertogdommen, prinsbisdommen, graafschappen, Hanzesteden, etc. Dus het onderzoek en de versnippering van historische en genealogische verenigingen moet eerst worden bekeken.

De spreker zal met behulp van een aantal boeken en tijdschriften en het Internet een presentatie verzorgen en mogelijkheden van onderzoek in Duitse archieven. Maar vooral de voorbereiding die in Nederland gedaan kan worden, vóór u zich waagt aan een archief- of kerkbezoek in Duitsland. Dat kan een heleboel teleurstellingen voorkomen. Welke genealogische mogelijkheden en verwarrende regels er in Duitsland bestaan zal de spreker aan de hand van voorbeelden uit de doeken doen. Wie al eerder een specifieke vraag wil indienen, kan deze stellen via jos.kaldenbach@tiscali.nl
De vraag wordt dan tijdens deze causerie behandeld.

Meer info: http://www.ngv.nl/Agenda/homepage.php?action=ListItem&site=NGV&frams=y&ident=4558

Steekwoorden:

Datum/tijd

woensdag 13-12-2017 om 20:00 - 22:00   Calender

Locatie

Kerkelijk Centrum De Brug
Schuilenburgerweg 2, Amersfoort

Bezoekers

Komt u?

U kunt de smoelen van de leden alleen zien als u bent ingelogd!
Let op: lees de beschrijving van het evenement goed! Het kan zijn dat inschrijving voor het evenement vereist is! Door op het Stamboom Forum aan te geven dat u komt, heeft u zich nog niet ingeschreven bij de organisator!