stamboomforum

Evenementen » Vroedvrouwen, vlekjes en vondelingen

Vroedvrouwen, vlekjes en vondelingen wordt georganiseerd door NGV, afdeling Kempen- en Peelland.

Beschrijving

In deze lezing belicht de Deurnese dokter Hans van den Broek de 'vrouwelijke' zaken uit de geneeskunde van de afgelopen eeuwen. Hij zal onderwerpen als de leeftijd waarop men trouwde en hoe men aan geboortebeperking deed belichten. Hierbij krijgt u veel niet eerder gehoorde wetenswaardigheden over zwangerschap en bevalling te horen. En natuurlijk worden ook de kennis en de taken van de vroedvrouw belicht.
Daarnaast zullen de opvattingen over de hygiëne bij kinderen u misschien lichte rillingen bezorgen. Neemt u de zakdoekjes met odeklonje maar mee.
Verder zullen de omgang met aandoeningen als borstkanker, baarmoederziektes en geslachtsziektes de revue passeren.
Ruime aandacht is er tot slot voor de zich vaak in het geniep afspelende zaken als prostitutie, abortus, kindermoord en het te vondeling leggen van ongewenste kinderen.
Zoals gebruikelijk zal het verhaal weer met de nodige illustraties en in duidelijke taal verlucht en verteld worden.
Dankzij de hulp van zijn Deurnese heemkundevrienden heeft de spreker weer tal van wetenswaardigheden en aardigheden aangeboden gekregen uit de archieven en u zult huiswaarts keren vol verbazing en met rode oren.

Meer info: http://www.ngv.nl/Agenda/homepage.php?action=ListItem&site=NGV&frams=y&ident=4493

Steekwoorden:

Datum/tijd

dinsdag 14-11-2017 om 20:00 - 22:00   Calender

Locatie

't Trefpunt
Belgiëplein 20, Eindhoven

Bezoekers

Komt u?

U kunt de smoelen van de leden alleen zien als u bent ingelogd!
Let op: lees de beschrijving van het evenement goed! Het kan zijn dat inschrijving voor het evenement vereist is! Door op het Stamboom Forum aan te geven dat u komt, heeft u zich nog niet ingeschreven bij de organisator!