stamboomforum

Evenementen » Gouden regels voor genealogen

Gouden regels voor genealogen wordt georganiseerd door NGV, afdeling Amersfoort en omstreken.

Beschrijving

Wie interesse heeft in zijn eigen familiegeschiedenis begint enthousiast met onderzoek, veelal op internet. Diverse websites en publicaties geven uitleg over hoe het onderzoek opgezet en gestart moet worden, over hoe bronnen opgespoord en gebruikt dienen te worden, over welke uitvoermogelijkheden bestaan.
Maar eenmaal aan de slag ontdekt de genealoog al snel dat er heel veel uitzonderingen op de theorie zijn. Iedere onderzoeker komt vroeg of laat tot de ontdekking dat hij of zij beter een andere werkwijze had kunnen hanteren of dat informatie die eerst niet belangrijk leek ineens cruciaal is voor het verdere onderzoek.

In de workshop gaat John Boeren geen uitleg geven over hoe het genealogisch onderzoek in de diverse bronnen uitgevoerd moet worden. Daarvoor zijn andere lezingen en cursussen beschikbaar. Aan de hand van een aantal verzamelde 'gouden regels' laat hij de toehoorders nadenken over hun wijze van onderzoek. Hij doet dit aan de hand van eigen ervaringen en voorbeelden, maar wil daarbij ook de ervaringen van andere (aanwezige) genealogen betrekken. De workshop richt zich niet alleen op beginnende genealogen, ook gevorderde onderzoekers zijn van harte welkom om hun eigen ervaringen in te brengen.

Meer info: http://www.ngv.nl/Agenda/homepage.php?action=ListItem&site=NGV&frams=y&ident=4557

Steekwoorden:

Datum/tijd

donderdag 16-11-2017 om 20:00 - 22:00   Calender

Locatie

Kerkelijk Centrum De Brug
Schuilenburgerweg 2, Amersfoort

Bezoekers

Komt u?

U kunt de smoelen van de leden alleen zien als u bent ingelogd!
Let op: lees de beschrijving van het evenement goed! Het kan zijn dat inschrijving voor het evenement vereist is! Door op het Stamboom Forum aan te geven dat u komt, heeft u zich nog niet ingeschreven bij de organisator!