stamboomforum

Evenementen » Invloeden en betekenissen van ziekten in omgeving Rijnland 1700-1900

Invloeden en betekenissen van ziekten in omgeving Rijnland 1700-1900 wordt georganiseerd door Nederlandse Genealogische Vereniging afd. Rijnland .

Beschrijving

Dr. Mieneke te Hennepe (Rijksmuseum Boerhaave) houdt een lezing over invloeden en betekenissen van ziekten in de omgeving van Rijnland tussen 1700-1900.
“ Wat is de invloed van ziekten op de stamboom? Wat betekende het om twee eeuwen geleden ziek te zijn? In mijn lezing zal ik ingaan op de verschillende manieren waarop medische geschiedenis van invloed is bij zoektochten in de archieven voor de periode 1700-1900.
Eerst schets ik de ontwikkelingen van epidemieën in deze periode. Vervolgens ga ik in op de definities en veranderende betekenissen van deze en andere veel voorkomende ziekten.
Aan de hand van een aantal sprekende voorbeelden uit de omgeving Rijnland toon ik hoezeer de medische geschiedenis van zorg en ziekten samenhangt met de opvattingen in die periode. Zo hanteerden artsen in de achttiende eeuw bijvoorbeeld heel andere ziektedefinities dan een eeuw later. En tot slot laat ik zien welke hulpmiddelen en literatuur er beschikbaar zijn om ziekten bij voorvaderen te duiden”.

Meer info: https://ontdekjouwverhaal.nl/event/leiderdorp-ziekten-zorg-en-zoektochten-invloed-ziekten-rijnland-tussen1700-1900/

Datum/tijd

dinsdag 20-02-2018 om 20:00 - 22:00   Calender

Locatie

Scheppingskerk
van Poelgeestlaan 2, Leiderdorp

Bezoekers

Komt u?

Er zijn nog geen Stamboom Forum leden die hebben aangegeven of ze wel of niet naar dit evenement toe gaan.


Let op: lees de beschrijving van het evenement goed! Het kan zijn dat inschrijving voor het evenement vereist is! Door op het Stamboom Forum aan te geven dat u komt, heeft u zich nog niet ingeschreven bij de organisator!