stamboomforum

Evenementen » Stamboomcafe

Stamboomcafe wordt georganiseerd door NGV afdeling Kempen- en Peelland.

Beschrijving

Stamboomcafé

Verborgen verleden
Ook al ben je geen bekende Nederlander, toch op zoek naar je familiegeschiedenis? Wie weet was één van je voorouders een bekende of toch wat minder bekende Nederlander?
Loop eens binnen in het Stamboomcafé en ontdek wat er allemaal te vinden is over jouw voorouders. Bibliotheek De Witte Dame, 11.00 tot 13.00. Toegang gratis, voor iedereen.
Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Kempen- en Peelland helpt mensen die nieuwsgierig zijn naar de geschiedenis van hun familie graag op weg met de eerste stappen.
Ervaren stamboomonderzoekers wijzen je de weg op internet naar de juiste sites en laten zien hoe je handig kunt zoeken. Zij weten hoe je je voorouders vindt in de bevolkingsregisters en de burgerlijke stand. En als je wat verder gevorderd bent in je familiegeschiedenis in de doop-, trouw- en begraafregisters van de pastoor of dominee.
Onze leden kunnen je ook de weg wijzen naar de gegevens in notariële aktes en het kadaster. Hiervoor moet je vaak terecht in een archief, waar je soms kunt snuffelen in de originele stukken.
Andere vragen die we kunnen beantwoorden: wat is het nut van invoer van de gegevens in een computerprogramma, hoe werkt dat en wat is een goed computerprogramma voor Windows of de Mac? En als ik mijn voorouders opgespoord heb, kan ik dan mijn familiegeschiedenis laten zien op internet of moet ik een boek laten drukken? Wij helpen je graag verder met het opsporen van je eigen verborgen verleden.
Vrije inloop.
Locatie: De lange witte tafel rechts van de trap.

Steekwoorden:

Datum/tijd

zaterdag 29-02-2020 om 11:00 - 13:00   Calender

Locatie

Bibliotheek Eindhoven De Witte Dame
Emmasingel, Eindhoven


Bezoekers

Komt u?

Er zijn nog geen Stamboom Forum leden die hebben aangegeven of ze wel of niet naar dit evenement toe gaan.


Let op: lees de beschrijving van het evenement goed! Het kan zijn dat inschrijving voor het evenement vereist is! Door op het Stamboom Forum aan te geven dat u komt, heeft u zich nog niet ingeschreven bij de organisator!