stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » pleegkinderen fam. Zuur

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
Wilhelmus Franciscus Zuur geboren 17-02-1872 te Djatiwangi en overleden 15-09-1944 te Den Haag getrouwd met Julie Auguste van der Burg geboren 10-02-1878 te Batavia overleden 25-101937 te Utrecht. Hij was vennoot van de suiker onderneming Djatwangi.
Het echtpaar bleef kinderloos maar hadden twee? Indische? pleegkinderen. Van Willie en Julie heb ik redelijk wat gegevens.
Maar wie heeft meer informatie over de pleegkinderen?


Fred

F.E. van der Burg

Fred,

Je zou een Persoonskaart van Wilhelmus Franciscus Zuur op kunnen vragen bij het Centr.Bureau voor Genealogie in Den Haag. Alle info hierover kun je vinden op hun site   www.cbg.nl

Ikzelf heb ook wel eens een PK ontvangen met daarop een pleegzoon genoemd. Het kost een paar Euro maar misschien toch het proberen waard als hier verder geen reactie komt.

Succes en groet,Johanna.

Johanna

Bedankt Johanna, maar op de persoonskaart van Wilhelmus Franciscus Zuur staan helaas geen (pleeg)kinderen vermeld.

Fred

F.E. van der Burg

Pleegkinden van Wilhelmus Franciscus ZUUR en Julie Auguste VAN DER BURG waren Marie Gerardine Wilhelmina COERT, geboren Buitenzorg (Ned. Ind.) 27 Mei 1905 en Jules Christiaan Willem COERT, geboren Soetawangi (Ned. Ind.) 11 Maart 1909 die respectievelijk 15 en 11 jaar oud waren toen hun vader Johan Christiaan Willem Gerrit COERT in 1920 kwam te overlijden.

Johan Christiaan Willem Gerrit COERT was gehuwd met Maria Antonia DE SERIERE en werkzaam als Boekhouder op de Suikeronderneming Djatiwangi (Cheribon) waar de Familie ZUUR eigenaar van was. Het echtpaar Willem en Julie ZUUR was kinderloos en adopteerden na het overlijden van Johan Christiaan Willem Gerrit COERT min of meer de kinderen COERT en bekostigden het levensonderhoud en de studiekosten van deze kinderen.

Vermoedelijk is Jules vernoemd naar zijn peet-moeder Julie ZUUR.

Opmerkelijk, hoewel het niet zijn biologische ouders waren, vermeldde Jules Christiaan Willem COERT op zijn JAPANSE INTERNERINGSKAART de namen van zijn adoptie ouders, vader Franciscus en moeder Julie! (Bron: Nationaal Archief, Japanse Interneringskaarten, 2.10.50.03, inventarisnr. 424, scan-index 191).

De weduwe COERT-DE SERIERE woonde in 1926 en 1927 op de SF. Djatiwangi (Bron: Nieuw Adresboek van Ned. Ind.1926 en 1927).

R. Coert

Beste heer Coert,

Met veel belangstelling las ik uw uitgebreide antwoord over de pleegkinderen van Willy - een broer van mijn grootvader - en Lietje Zuur. Op een foto die ik heb, staat een zekere Riet en haar man; Riet zou de aangenoemn dochter moeten zijn van Willy en Lietje. Weet u of Marie Gerardine "Riet" werd genoemd? Ik wil u die foto overigens wel opsturen als u daarin geïnteresseerd bent. Verder heb ik op de bewonerskaart van Parkweg 25 in Den Haag, waar ze woonden ook de naam Coert aangetroffen (onder Dienstpersoneel) en wel Coert, Hermina met het jaartal erachter 29-9- 06. Is dit een derde kind?

Met vriendelijke groet,

Guido Zuur

G.M. Zuur

Beste heer Zuur,

Dank voor uw antwoord. Uw vermoeden dat Riet de persoon Marie Gerardine Wilhelmina Coert is, is juist.

Zij huwde rond 1928.

Ik zou het op prijs stellen om de foto van u te mogen ontvangen omdie eenplaats te geven in het familiearchief Coert. Ik zal u hiervoor op uw email mijn postadres doorgeven.

Hermine Margaretha Coert is inderdaad een zuster van Marie Gerardine Wilhelmina en Jules Christiaan Willem Coert.

Hermine werd op de Suikerfabriek Djatiwangi op 29 september 1906 geboren en is in 1931 aan de gevolgen van TBC te Bandoeng overleden.

Met vriendelijke groet

Roy Coert

R. Coert


Heer Coert,

Hartelijk dank voor alle informatie!

omdat ik niet thuis was kon ik niet eerder reageren maar ik ben er erg blij mee.

Fred

F.E. van der BurgPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!