stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » het geslacht fischer

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Al meer dan 25 jaar werk ik aan het verzamelen en bijhouden van familiegegevens.

Het laatst gemaakte boekte "Het Geslacht Fischer" gemaakt in september 2005 had een oplage van 100 exemplaren. De gehele familie bestaat inmiddels al uit meer dan 300 nazaten van mijn grootouders G.J.Fischer (1856-1940) en G.van Putten (1860-1949). Inclusief aangetrouwden is deze familie al meer dan 500 personen.

Ik zou graag de mogelijkheid hebben om deze familiegegevens bij u ter inzage te hebben zodat geinteresseerden deze kunnen naslaan.

Op welke wijze dit zou kunnen, weet ik niet.

Aan u de vraag wat ik kan doen met deze vracht aan gegevens. Het boekje is inmiddels 100 pagina's groot en bevat niet alleen de stamboomgegevens van de familie Fischer (vanaf 1725) maar bevat ook vele foto's, verhalen en achtergronden van voorouders.

De eerstgenoemde Fischer (1725) woonde in Dreierwald D., een latere voorvader ook afkomstig uit Dreierwalde is in 1820 getrouwd te Denekamp en zijn nageslacht is inmiddels uitgegroeid tot genoemde 500 personen of meer. De meesten wonen in Twente.

Het bijgewerkte boekje is op CD bij mij verkrijgbaar.

Met dank voor uw belangstelling en behandeling.

Groet H.J.Fischer, Oranjehof 11, 7001EN Doetinchem, telefoon 0314-333 118.

Fischer H.J.

" Het geslacht Fischer " ? Zijn er niet meerdere geslachten Fischer ?

Jacobus

Van mij mag (bijna) alles. Maar ik vind het verwarrend voor o.a. al die andere Fischers, waaronder Joodse, die geen familie zijn. Waarom niet b.v. " het Twentse geslacht Fischer, afkomstig uit Dreierwald? 

Jacobus

Zo is het! En dat moet kunnen.

Jacobus

Hallo Jacobus,

Het is dat je het vraagt of er meer geslachten Fischer zijn. Ik zal het de betrokkene eens vragen. De schoonmoeder van mijn zus heet ook Fischer en kwam uit Oberdeschingen (DlD). Ik Laat het je weten via je mail.

Hoe verder dat boek genoemd wordt moet een ieder voor zichzelf weten, ik kan maar daar niet druk om maken.

m.v.g

Bob

p. luttenberg

Jacobus

Helaas begrijp je het niet. Het ging mij juist om de nagedachtenis van deze vermoorde mensen. Niet behorende tot "het" geslacht Fischer", maar tot één van de geslachten Fischer.

Jacobus

Leuk om zoveel reacties te lezen naar aanleiding van de plaatsing van mijn artikel met de naam "Het Geslacht Fischer". De naam van het eerste boekje dat ik uitgaf met die titel was al in 1980 toen mijn vader 83 jaar werd. Het boekje was bestemd voor de naaste familie inde ruimte zin van het woord, maar de vraag ernaar en ook de behoefte om de roots te leren kennen nam in de daaropvolgende jaren alleen maar toe, totdat ik in 1994 alles in de computer "stopte". In dat jaar ging ik in de vut en uw raadt het al, de belangstelling voor deze hobby liep bij mij ook uit de hand want er kwam een reunie van al mijn neven en nichten. Daarop volgde de 2e, 3e 4e en 5e uitgave van het boekje dat telkens in een grotere uitgave verscheen. Inmiddels staat iedereen vanaf 1725 met de naam Fischer - of daarvan een afstammeling -daarin vermeld. In oktober a.s. is de 4e reunie van de familie Fischer gepland. Het voornemen bestaat om het boekje digitaal op de website te plaatsen, zodat ik makkelijk naar de inhoud kan verwijzen.

Natuurlijk besef ik dat er meer geslachten Fischer zijn, zelfs all over the world, maar ik kan de titel van het boekje - dat toch vooral bestemd is voor alle nazaten van deze tak - niet wijzigen, met respect voor andere opvattingen.

Ik hoop nog lang te kunnen doorgaan met verzamelen van familiegegevens en het uitdragen hiervan.

De bedoeling van het artikel was en is ook om anderen in staat te stellen kennis te nemen van al dit onderzoekswerk.

Vr. groet: Henny Fischer.

Fischer H.J.

Beste Henny,

Bij toeval kwam ik op de Fisher site terecht.

Ik ben geinteresseerd omdat mijn oma Fisher heette.

Ik ben aan het uitzoeken gegaan en kwam tot aan Gerhard Fisher , getrouwd met .. Zimmermann. Hun zoon Henrich Fisher getrouw met ... Gerrtsen.

Hun dochter Hendrina had een dochter die mijn oma was .Hopenlijk kun je me een beetje volgen. Graag zou ik willen weten of een van die mensen nog in jou familie zit???

Ik hoor graag van. Alvast bedankt.

Groetjes Hetty Jansen

Hetty Jansen

Maar: de laatste vraagstelster gebruikt de achternaam Fisher - dat moet steeds Fischer zijn.

G.Karssenberg

Hallo ik heb ook een voor vader fischer deze komt uit rieste (Dl)

Johan Henrich Fischer gehuwd 14-6-1746 te lage gehuwd met Anna Maria Wisseman

groet o.t.amsing.

o.t amsing


Hallo, mijn Familie Fischer komt uit Bäntorf nabij Hannover, zij kwamen daar al voor in 1719. Bronnen Kerkboek Bäntorf (via Ev Luth Kirchengemeinde Nesselberg) en een collega genealoog uit het nabijgelegen Barsinghausen.  Helaas loopt daar het spoor dood.

Grtz Hans

DeKeet
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!