stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » De OUDERS van Frans Hendrik Brijl, geboren te Amsterdam op 15-08-1861



Profiel afbeelding

Hallo Joke,

Alles staat hierboven (bij dit onderwerp dus). Begin maar op blz. 1 en volg het tot nu (blz. 6).

jacobus - 11 aug 2008 - 08:09

Hallo lieve Joke,

Lo, hoe jij ?!   Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 Jij maakt de ketel verwijten maken over de zwarte pot, terwijl jij "weer" jouw katja mata niet op jouw oog hebt gezet. Zoals Jacobus al zei, alle belangrijle gegevens van Jacobus en Leonardo staan hier boven, ik heb echt niets voor jou achter gehouden, waarom zou ik. Trouwens, ik heb de betreffende gegevens van Jacobus en Leonardo voor een deel  "wel" doorgenomen en keurig in een lijst verwerkt. Dit waren de gegevens die direct "voor jou" van belang waren - ik dacht je hiermee van dienst te kunnen zijn !. Ik heb deze lijst in een persoonlijke mail als Bijlage naar jou toegemailed. Jij hebt deze mail op 8 augustus gelezen, maar ondanks mijn herhaaldelijk verzoek (zelfs hier op het forum gisteren) heb ik nog geen reactie van jou mogen ontvangen ! Al het gepasseerde geeft wel aan dat je een beetje erg "riboet" bent Joke, terlaloe jij, jij maakt mij maloe bij mijn vriendjes - straks willen ze niet meer met mij knikkeren, en dan hoe ? Ik wil je met alle liefde, al de hierboven vermelde gegevens die ik in een Word bestand heb opgeslagen aan je toemailen, maar met een paar klikken kan je dat ook zelf doen. Of je kan, zoals ik jou ook al heb medegedeeld even wachten totdat ik wat meer bedreven ben met GDP en alle gegevens correct heb ingevoerd, zodat je alles kant en klaar (zoals Jacobus zegt) met één druk op de knop op je bordje met nasi goreng kan krijgen !  Ajoh, nu jij, kurang adjar LOL !    Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 Kusjes van je neef Ric.

Karel - 11 aug 2008 - 09:36

mijn welgemeende excuses aan Jacobus, Leonardo, en Ric.

Ik wenste een bijdrage te kunnen leveren, helaas.

Mijn dank voor alle informatie die ik bevestigd heb gezien en de voor mij nog ontbrekende info was van onschatbare waarde.

Hartelijk dank.

joke brouwer - 11 aug 2008 - 22:04

Beste Joke,

Geen excuses, alsjeblieft !

Ik zou willen herhalen wat ik ook al aan Ric schreef.

Leonardo - 12 aug 2008 - 09:41

Hallo lief nichtje,

Jouw Ajam Soré is zoals Leonardo al schreef niet nodig hoor ! Zelfs ik ( LOL !)   Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 begrijp ik maar al te goed dat verwarring mogelijk is. Gelukkig dat wij goed kunnen communiceren, want dat lost altijd mogelijke misverstanden op. Deze week gaan wij naar de kinderen in het westen en als wij nog tijd over hebben (de kinderen hebben "voor ons" al bepaald wat wij allemaal gaan doen, LOL !) willen wij een poging doen om in het Stadsarchief van Amsterdam eens te gaan neuzen. Ook willen wij gaan kijken of het voorvaderlijke huis aan de Haarlemmerdijk nog bestaat en daarvan foto's nemen. Wanneer dat zo is stuur ik je de foto's (als ze zijn gelukt !) natuurlijk toe. Lieve groeten en een soen Djawa, van je neef Ric.

Karel - 12 aug 2008 - 10:24

Beste Joke,

Ik sluit mij helemaal bij Leonardo en Ric aan. Dus wij gaan gewoon op de ingeslagen weg verder. Wij zijn hier op dit forum om elkaar te helpen. En wij (ik neem de vrijheid om mede namens Leonardo te spreken) vinden het nog leuk ook!

jacobus - 12 aug 2008 - 12:17

Goedendag,

Mocht u belangstelling hebben? ik heb een foto van het graf van Frans Hendrik Brijl Geboren op 15-08-1861

overleden op 18-09-1929 te Malang.

Met vriendelijke groet,

M.Brijl

Brijl - 5 mar 2013 - 14:22

Geachte M. ?? Brijl,

Bedoelt u een foto van het nieuwe graf dat doormiddel van de relatie van Z. Brijl, dhr. Hananto Jonathan, is gerealiseerd en waaraan ik heb mogen bijdragen - of is het een oude foto van hiervoor toen het graf nog niet tot een hoopje stenen was verworden.

Wanneer het een oude foto is, zullen mijn neef Z. Brijl en ikzelf, heel veel belangstelling hebben voor deze foto en tevens zijn wij nieuwgierig wie M. Brijl is.

Vriendelijke groet van Ric Brijl

Karel - 5 mar 2013 - 17:35

Ik ben een krantenbericht tegengekomen op Delpher onder familieberichten: Getrouwd Jean Chretien Theodore Hansen met Charlotta Elisabeth Eman te Bandjermasin op 9 mei 1874.

Een volgende krantenbericht vertelt het overlijden van J.C.Th. Hansen te Malang op de 19e mei 1882 en op de 20e mei 1882 hun dochter Jeane (geboren te Pengaron in juni 1877) Het overlijdensbericht is geplaatst door mevrouw de Weduwe E. Hansen-Eman oftewel Charlotta Elisabeth Hansen-Eman.

De achternaam Eman komt veelvuldig in de kranten voor in Nederlandsch-Indië meestal onder de familieberichten.

Zelf probeer ik de tak van mijn moederskant te achterhalen: de ouders van mijn grootmoeder waren: vader Joan François Swart en Albertina Francina Eman.

Met vriendelijke groet,

Marianne

Marianne Francoise Hoogendam - 5 mar 2017 - 01:49

Hallo Marianne,

Heel erg interessant om jouw bericht te lezen.

Naast nasporing van mijn familienaam heb ik tevens getracht om de Hansen tak en de Eman tak te onderzoeken.

Helaas heeft mijn grootmoeder Anna Brijl-Hansen (bij leven) mij helaas weinig medegedeeld over haar jeugd en niets over haar moeder Charlotte Eman.

Charlotte Eman moet volgens mij een bijzondere vrouw zijn geweest, om na het verlies van haar echtgenoot en haar dochtertje, mijn grootmoeder zo'n goede opvoeding te geven.

Zou jij genegen zijn om eventuele in jouw bezit zijnde informatie over Charlotte Eman met mij te delen ?

Overigens zijn Jean Hansen en zijn dochtertje Adriana Carolina niet in Malang overleden, maar in Pasoeroean (Pasoeroean viel toentertijd onder het district Malang).

Hierbij enige informatie uit de Regeringsalmanakken.

1.2 Jean Chretien Theodore Hansen is geboren op vrijdag 15-03-1850 in Pekalongan, Midden-Java (Nederlands Indië) [bron: RA 1851, 398], zoon van Adriaan Jacobus  Johannes Hansen (zie 1) en Josephina Christina Foss.

Jean is overleden op vrijdag 19-05-1882 in  Pasoeroean, Oost-Java (Nederlands Indië), 32 jaar oud [bron: RA 1883, 349].

Hij is begraven in  Malang, begraafplaats Klod Jenglor, vak III, grafnummer 210.

Notitie bij overlijden van Jean: Graftekst: Hier rust in vrede / mijn innig geliefde / echtgenoot /.

Eén dag na het overlijden van Jean Chretien Theodore Hansen komt ook zijn dochtertje Johanna Adriana Carolina Hansen te overlijden en wordt naast hem begraven.

Hartelijke groet van Ric.

Karel - 5 mar 2017 - 03:11


Mijn naam is Cornelia Eleonora (roepnaam Corinne) de Ling. Ik ben de jongste dochter van  Friedrich Wilhelm (Frits) en Cornelia Carolina (Corrie) Wülf. Ik ben op zoek naar familie van mijn vaders kant Zijn moeder heette Ida Wilhelmina Wijchgel getrouwd met Frederik Alexander de Ling.

ik ben de jongste van 10 kinderen en de oudste en de jongste 22 jaar.

de reden dat ik op het bericht van Frans Hendrik Brijl reageer is dat ik weet dat familie van mijn oma Eleonora Nicolette Wijchgel getrouwd was met Frans Johannes van der Linden en zij woonden in Amsterdam. ik was toen heel klein en kan mij niets meer daarvan herinneren als ze wel eens in Amsterdam kwamen. Na lang zoeken kwam ik op de naam Blanche Grace van der Linden en vervolgens op uw naam Eric Theodor Brijl. Kunt u mij vertellen of er inderdaad ergens een (verre) connectie is met mijn oma Ida Wilhelmina Wijchgel en/of met andere Wijchgels en van der Linden,  zo ja kunt u mij daar iets over vertellen? mijn vader is al in 1964 overleden en ik was toen net 14. mijn moeder is in 1973 overleden dus nu ik eindelijk op zoek ben naar mijn roots weet niemand om mij heen iets te vertellen. 

Misschien als iemand anders op de hoogte is zou ik graag een reactie willen krijgen hierover. Alvast bedankt.

Corinne de Ling

Cdeling - 15 aug 2018 - 23:26







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu