stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Familienaam "Neleman".

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Goede avond,

Als nieuwkomer op dit forum weet ik niet of de naam "Neleman" al eens eerder ter sprake is geweest. Ik ben op het internet de volgende dingen tegen gekomen, waar ik misschien iets mee kan doen.

a) Van verleden tot heden, een genealogisch en historisch overzicht van de familie Nelemans, van 990 tot 1983. Auteurs: F.A.Nelemans en L.A.G.A.Voermans


b) Eerste Nelemansen en hun voorgeslacht, publicatie in De Brabantse Leeuw 13 (1964). Auteur F.A.Nelemans


c) Het Zwaluwse geslacht Adriaan Nelemans, mensen van vroeger en de dingen die ze ons hebben nagelaten, pag. 129-133 (1977).

Alvorens ik hiermee aan de slag ga en een hele berg moet gaan verzetten, is er iemand op het forum waarbij een lichtje gaat branden, van daar heb ik een paar dingen in mijn computer zitten en kan ik zo aan deze jongen opsturen?

Verdere suggesties zijn ook van harte welkom. Bedankt alvast. Groeten,

Leen Neleman.

Leen Neleman

Beste Leen,

Wanneer je in het zoekvak rechtsboven de naam Neleman intikt, krijg je de namen van een aantal leden die zich met die naam bezighouden.

Je kunt met hen eventueel contact opnemen via hun profiel.

Leonardo

Hoi Leen,

Ben je opzoek naar boeken of ben je opzoek naar je voorouders.

Als je opzoek bent naar voorouders adviseer ik om wat meer gegevens te geven.

Namen en plaatsen zou geweldig zijn dan kunnen wij voor je verder gaan.

Zoek je boeken dan denk ik dat je in de Bieb beter kunt zoeken.

Laat maar weten wat je zoekt.

Vriendelijke groet,

Carla B

Carla B

Hallo Leen,

Je heet Neleman en ik zou de familienaam Nelemans voorlopig maar laten rusten.

Dus verder gaan met Neleman en dan zie je later wel waar je uitkomt.

Je bent van 1940 en in Rotterdam geboren.

 

Neleman

naamsvermeldingen en literatuurreferenties:


• [L.A.G.A. Voermans, Het Rotterdamse geslacht Neleman, een genealogisch en historisch overzicht van ca. 1650-1982, Leiderdorp 1982].

Jacobus

Bedankt voor je reactie. Ik heb de namen van de vijf leden gezien. Bea ken ik al een tijdje, Johan is een heel andere lijn in de familie en de andere drie zijn Neleman met een "s".

Met mijn vraag bedoelde ik, om eerst even te zien of op het forum leden waren, die info over de genoemde onderwerpen zo in de computer paraat hadden. Zou mij werk kunnen besparen.

In ieder geval bedankt. Groeten, Leen.

Leen Neleman

Antwoord aan Jacobus,

Je vraagt of ik uit Rotterdam kom en van 1940 ben, had je daar een bedoeling mee?

Ik hoor het wel, groeten, Leen.

Leen Neleman

Leen,

De schrijfwijze verschilt weliswaar, maar dat is natuurlijk goed mogelijk als de gegevens ouder zijn. Op de site van GENPALS2003 ( http://groups.msn.com/GENPALS2003/ ) is een link naar de genealogie van een familie Neeleman door de manager Els. Wellicht te koppelen?

Succes,

Sjoerd

Sjoerd Wicherink

 

Antwoord aan Carla B,

Bedankt. Wanneer het probleem wilt weten, waarmee ik bezig ben, dan hieronder het verhaal in een notedop. De lijn van voorouders (1673-1610-1558), zou een ononderbroken lijn moeten zijn en dat klopt niet.

Wouter (Eeuwout) Neele(man) (1673) , geboren 1673 uit Cornelis Neele(man) en Eewoutje (van der Heede?), trouwt in 1702 te Bergambacht met Ariaantje Jans van Wijngaarden. Broers en zusters van Wouter: Sara (Saartje), Paulus, Paulina, Lijntje, Johannes (Jan), Jannigje en Abraham. Kinderen: Cornelis Woutersz , geboren 1703, Anntje Wouterse, geboren 1712. Moeder van Wouter overlijdt in 1716, rond 1754 overlijdt echtgenote Ariaantje Jans, rond 1763 overlijdt zoon Cornelis Woutersz.

Cornelis Woutersz Neele (1610) . Geboren 1610 te Bergambacht uit de ouders Wouter Neele en Jannigje Jans. Trouwt in 1670 te Oudewater met Eewoutje (van der Heede?). Cornelis was gezworene te Bergambacht. Broers en zusters van Cornelis zijn, Teuntje, Lijntje, Jan, Annigje en Abraham. Kinderen: Paulus, Paulina, Sara (Saartje), Johannes (Jan), Jannigje, Wouter (Eeuwout) , Lijntje en Abraham.

Wouter (1558) . Geboren 1558 te Bergambacht, als zoon van Cornelis (de Stomme) Neele en Teuntje NN. Trouwt in 1598 te Schoonhoven met Jannigje Jans. Hij heeft 2 broers/zusters: Sijgje en Marrigje. Kinderen: Teuntje, Lijntje, Annigje, Jan (1605), Cornelis (1610) en Abraham (1615).

Ergens tussen de Cornelis uit 1610 en zijn vader Wouter Cornelisz (Neele) zit mogelijk een hiaat, omdat volgens onderzoekers de genoemde vader van 1558 tot 1654 geleefd zou hebben. Dit betekent een leeftijd van 96 jaar en in die tijd is dat, ofschoon niet onmogelijk, wel uiterst twijfelachtig. De onderzoeker Voermans meent echter, dat hij mogelijk een Cornelis uit 1643 op het spoor is.

Wanneer Voermans inderdaad met het jaar 1643 voor een Cornelis op het juiste spoor zit, dan moet er tussen deze datum en het geboortejaar 1558 van Wouter Cornelisz (Neele) nog minstens een aantal generaties zitten, die nog niet gevonden zijn. Tenminste wanneer we, door verder terug te gaan vanaf de Cornelis uit 1643, niet ergens anders willen terecht komen dan bij Wouter Cornelisz (Neele) uit 1510, de verst bekende?

Voermans maakt een kanttekening, die misschien van belang is. Zijn Cornelis uit 1643 noemt zich ook Cornelis Claessen, waaruit opgemaakt kan worden, dat zijn vader Claes heette. Op deze manier komen ook andere namen in beeld zoals Claes Adriaensz en Gijsbert Adriaensz Neeleman met nakomelingen die zich Elemans noemen.  Er is ook een Adriaen, die getuige is in 1623 bij de doop van Anneke,  dochter van Matthijs Claesse Neelemans.

Groeten, Leen.

Leen Neleman

Beste Sjoerd,

De website van Els Tveith ken ik en de Neleman die er op staan ook. De lijst begint op deze website met de 1ste generatie in 1673. Mijn probleem zit daar nu precies vòòr, zie mijn antwoord aan Carla.

In ieder geval bedankt, Leen

Leen Neleman

Hallo Leen,

Natuurlijk had ik er een bedoeling mee.

Want dat sluit aan bij de genealogie Neleman Rotterdam die ik aanhaalde.

Jacobus

Hooi Jacobus,

Bedankt voor de reactie. Klopt het boek ligt ter inzage bij het CBG in Den Haag. De relevante info over Neleman echter uit dat boek, heeft Bea Moedt al een keer op haar website gezet.

Zo kwam ik tot mijn vraag in dit forum (zie boven), omdat ik ook graag die andere publicaties van L.A.G.A.Voermans en F.A. Nelemans eens in zou willen zien.

Groeten, Leen

Leen Neleman

Hallo Leen,

Neem even contact met mij op over de familie Neeleman,stuur maar een mailtje naar

elstveit@hotmail.com

Vr.gr. Els

Genpals2003


Beste Leen,

Wouter Neele geb. 1558 overl. 1654 was 52 jaar bij de geb. van Cornelis.

En Cornelis was 63 jaar bij de geb. van Wouter Neeleman. En hij is inderdaad 95/96 jaar bij zijn overlijden.

De Cornelis uit 1643 is de zelfde als die van 1610 met de zelfde ouders en vrouw ik heb ze beide gevonden in de digitale stamboom van Schoonhoven. Ik hoop dat je hier wat aan heb.

Frea Neleman

Frea NelemanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!