stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » Liethof - Rulof/Roelof - Kniest

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Aleijda GRUBE , geb. 6 februari 1757 te Eerbeek, overl. vóór 8 december 1786, waarschijnlijk bij de geboorte van haar eerste of tweede kind, tr. (7 december 1783 te Eerbeek) Lamert/Lambertus LIETHOF , wonende te Arnhem, wdnr. van Christina RULOF/ROELOF. Lamert tr. 3 (8 december 1786 te Rheden), Johanna KNIEST, jongedochter te Rheden

 

Wie heeft meer informatie over bovengenoemde personen?

Dank,

Rob

Rob Gruben

Beste Rob,

Heb je ook al op de naam Janssen gezocht, ik nl. een Berendina Jansen/Grube in mijn bestand zitten die ook uit Eerbeek komt zij is daar op 24-10-1771 gedoopt, haar ouders waren Albertus Jansen en Maria Govers.

Veel succes,

Bert van de Kragt

Bert van de Kragt

Hoi Bert,

Van Berendina heb ik alle gegevens. Aleijda is haar tante en was zelfs doopgetuige van Berendina! De opa van Berendina (en dus de vader van Aleijda) heette Johannes en zo is die dubbele naam Jans(s)e(n) Grube(n) ontstaan.

Groeten,

Rob

Rob Gruben

Hallo Rob,

Van www.familysearch.org:

ALEIJDIS

07 FEB 1785        Rooms Katholieke Kerk, Arnhem, Gelderland, Netherlands
    Father:      LAMBERTI LIETHOF
      Mother:      ALEIJDIS JANSEN

ANNA
    Christening:     
23 MAR 1795       Rooms Katholieke Kerk, Arnhem, Gelderland, Netherlands
      Father:      LAMBERTI LIETHOF
      Mother:      JOANNA KNIEST

ALIJDA            
    Christening:     
20 NOV 1801       Rooms Katholieke Kerk, Arnhem, Gelderland, Netherlands

    Father:      LAMBERTI LIETHOF

    Mother:      JOANNA KNIEST

Ik heb een Bartje Liethof, gedoopt 16-11-1789 te Westervoort, in mijn bestand, die ook Leedhof wordt genoemd, misschien ook een mogelijkheid om op door te zoeken. Weet jij misschien wanneer en waar zij huwde met Willem Berning? Hun zoon Hubertus wordt geboren ?-?-1817 te Huissen, zoon Albertus op 15-01-1820 te Huissen.

Ook heb ik een Grada Liethof, geboren circa 1795, plaats onbekend, gehuwd met Reinder Hendriks. Hun dochter Johanna Louisa wordt geboren op 7-8-1820 te Arnhem. Weet jij misschien meer over haar ouders?

Met vriendelijke groet,

Ria

Ria Hendriks

Hoi Ria,

Dank voor jouw aanvullingen. Ik heb helaas niets over de door jou genoemde personen. Toch moet het familie zijn, gezien de nabijheid van Westervoort en Arnhem en de zeldzame naam. In Rheden is ook nog een Hendrik Liethof, die daar 2 mei 1784 trouwt met Berendina Teunissen en naar haar dood op 7 maart 1790 met Fredrika Bruggink.

Een zoon van Lambert Liethof en Johanna Kniest is ook nog Arnoldus, geb. 1798 te Arnhem, overl. 10 september 1874 aldaar.

Jammer dat ik je niet verder kan helpen.

Groeten,

Rob

Rob Gruben

Hallo Rob,

Dank voor je aanvullingen, ik heb ze opgeslagen, misschien vind ik de link nog eens met mijn Liethofs.

Succes met zoeken, verder.

Groeten,

Ria

Ria Hendriks

Hallo Ria, ook ik heb Grada Liethof en Reinder hendriks in mijn stamboom, kan 1 generatie meer opvoeren, groetjes karin

 

Kwartierstaat van Grada Gerarda Liethof Generatie 1 ( kwartierdrager )

1 Grada Gerarda Liethof, geboren op 3 augustus 1791 in Arnhem. Grada Gerarda is overleden op 24 juli 1862 in Arnhem, 70 jaar oud.
Zij trouwde, 28 jaar oud, op 27 oktober 1819 in Arnhem met Reindert Hendriks, geboren op 23 oktober 1777 in Elburg, zoon van Wigman Reinderts (Hendriks) en Willemina Stevens. Reindert is overleden op 18 februari 1862 in Arnhem, 84 jaar oud.

Generatie 2 ( ouders )

2 Joannes Liethof, geboren in 1756 in Arnhem?. Joannes is overleden op 21 oktober 1822 in Arnhem, 66 jaar oud.
Hij trouwde met:
3 Joanna Wiggers, geboren in 1757 in Arnhem. Zij is gedoopt op 8 maart 1757 in Arnhem. Joanna is overleden op 4 augustus 1835 in Arnhem, 78 jaar oud.

Generatie 3 ( grootouders )

6 Gerardi Wiggers, geboren omstreeks 1735 in Arnhem?.
Hij trouwde met:
7 Joanni Kroes Krous

karin

En Ria, Johanna Louisa heb ik ook, zij is mijn betovergrootmoeder.

groetjes karin

karin

Hallo Karin,

Hartelijk dank voor de aanvullingen, een deel van de gegevens had ik in Genlias gevonden, maar wist niet zeker of het over de juiste personen ging. Van de ouders van Grada had ik alleen hun namen. Reinder Hendriks is overigens voor zover ik nu kan nagaan geen familie van mij.

Van Johanna Louisa heb ik alle gegevens, Haar kleinzoon Johannes Antonius Evers was gehuwd met Johanna Maria Bosveld, haar opa Jordaan Gerrit Bosveld was gehuwd met Johanna Hendriks, een dochter van mijn voorvader Theodorus Hendricks uit zijn 1e huwelijk, ik stam uit het 2e huwelijk.

Met vriendelijke groeten,

Ria

Ria Hendriks


Beste Ria Hendriks,

 

Wat ontzettend leuk om dit te lezen! Mijn oma, Johanna Mulder, is de kleindochter van Johanna Maria Bosveld. Ze had me vandaag een fotoalbum van vroeger laten zien en toen ik vragen stelde over de familie wist ze niet meer precies hoe iedereen heette.

Dankzij u heb ik een stamboom kunnen maken van onze familie op Geneanet van zeker zes generaties en weten we precies hoe iedereen heet. Dank u wel hiervoor!

 

Met vriendelijke groeten,

Maartje van der Hammen

Maartje van der Hammen




Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!