stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Voorouders Berens Henriksz (ten) Brink huwde 1727 te Zalk

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Op 15 juni 1727 huwt te Zalk, Berens Henriksz ten Brink, j.m. afkomstig uit Heino met Christina Hillegonda Waslander. Uit dit huwelijk worden 6 kinderen geboren, t.w. Catharina, Henricus, Abraham, Roelof, Evert en Hendrikus. De namen Catharina en Abraham worden gebruikt bij de Waslanders fam.

In het doopregister van Heino wordt op 4 november 1703 ene Berent gedoopt, echter zonder vermelding van een vader of moeder.

Wie heeft suggesties of kan mij helpen in mijn zoektocht naar de ouders van deze Berens Henriksz ten Brink. In registers van omliggende plaatsen (Dalfsen-Ommen-Raalte) geen aanknopingspunten kunnen vinden. Deze vraag (helaas zonder resultaat) in het verleden al eens neergelegd bij het forum van HCO.

[Titel aangepast]

Egbert Brink

Karin

Dag Karin en Bob,

Hartelijk dank voor jullie reactie. Ik ken de schrijver van de Brink-familiekroniek. Ik heb toendertijd (n.a.v. deze familiekroniek) kontakt met hem gehad. Helaas was het toen niet mogelijk e.e.a. (met bronvermelding) te onderbouwen. Ik zal de schrijver nog eens benaderen.

Mvgr. Egbert

Egbert Brink

Hallo Egbert,

Als de kinderen te Zalk zijn geboren kijk dan eens op

 http://www.den-braber.nl/vpnd/ov/olst_dtb.html

tenminste als je daar nog niet gekeken hebt. Zalk staat op deze site met doopregisters.

m.v.g

Bob

p. luttenberg

Dag P.Luttenberg en Bob,

Hartelijk dank voor jullie reactie. De dopen van Zalk heb ik in het verleden al eens doorgenomen; helaas zonder resultaat.

Mvrgr. Egbert

Egbert Brink

Beste Egbert, Ik loop ook op dit punt vast, ik twijfel ook sterk of onze voorouder daadwerkelijk in Heino is geboren, heb wel een vermelding gevonden dat hij "vanover de rivier uit de veluwe" kwam.

Ben jij ooit iets wijzer geworden?

Met vriendelijke groet,

Klaas Brink

Klaas Brink


Christina Hillegonda zou  dochter zijn van Abraham en Everdina, dat verklaart de namen Abraham (vernoemt naar vader Christina) en Evert (vernoemt naar moeder Christina)

Op welke wijze zou Catharina dan aan die kant voorkomen?

Ik zag het iig ff zo snel niet, zegt niets hoor.

Dus daarom mijn vraag.

Mvg

Sas

Saskia HendriksPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!