stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Toevalsvondst DIEPRAAM grafmonument Malaga, Spanje

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
Vanmorgen bezocht ik het Engelse kerkhof in Malaga (Spanje). Op grafsteen 509 komen Arie & Eva Diepraam - Forster voor. De inscriptie luidt:
 
In memory of
Arie Diepraam
born in Rotterdam
May 29th 1891
died in Malaga
March 5th 1947
Eva M Diepraam - Forster
born in Carnforth
August 10th 1890

Mgr Dirk van Leeuwen

Leuk, die vondst. Toen ik zelf in Andalusia was, heb ik de grafsteen niet gevonden. Is er een foto van? Die zou ik graag ontvangen.

Mijn vader Arie Izak Diepraam, geboren op 13/08/1907, overleden op 10/12/1984, mogelijk in de Nicolaas Sasstraat in Rotterdam. Hij was de zoon van Paulus Diepraam en Jannetje Mastenbroek en kleinzoon van Isaac Diepraam. Over zijn leven heb ik in eigen beheer een boekje geschreven, waaraan ik begon in 2004, dus twintig jaar na zijn dood. Het is getiteld 'De Volharding van onze Pa'. De Volharding was de naam van zijn kleine bedrijf.

Zijn vader Paulus Diepraam verliet zijn gezin toen mijn vader twee jaar was. Hij verkoos Amerika en een andere vrouw. Mijn vaders opa, Isaac Diepraam, had een aangenomen zoon, Arie geheten. Deze Arie was naar alle waarschijnlijkheid een natuurlijke zoon van Isaac die hem dan ook geëcht heeft.

Waarschijnlijk is mijn vader naar deze 'biologische' oom en naar zijn grootvader vernoemd. 

Voor een reactie: zie mijn emailadres

Han Diepraam     

Han Diepraam

Leuk om te zien dat een "toevalsvondst" in Malaga direct in de roos is !

En dat bracht me op een vraag.

Bestaat er misschien een overzicht o.i.d. van "Engelse kerkhoven" in Europa, en eventueel elders ?

Want toen ik dit las, bedacht ik me dat een familielid van wie ik het overlijden in het buitenland niet kan vinden, misschien wel op zo'n kerkhof is begraven.

Het gaat om:

Mattheus Bartholomeus Antonius Maria PAANAKKER

geboren: 12 juni 1892 in Rotterdam (hij óók dus !)

Hij kreeg in 1915 de Brits-Australische nationaliteit.

Hoewel van RK ouders, noemt hij zich in 1918 anglicaans.

Over zijn leven tot 1942 heb ik buitengewoon veel details.

In 1942 woont hij in New York. Daarna is hij spoorloos.

Hij heeft gewoond in Australië, USA, Canada, Frankrijk, Engeland en Italië.

Andere landen niet uitgesloten.

Mogelijk (dat is een gerucht) omgekomen in een bergachtige streek (wintersport ?)

Leonardo

Er is geen algemeen overzicht, maar er zijn wel enkele verspreide transcripties in gedrukte vorm. Deze zijn per plaats, niet per land. Er zijn zo'n 300 anglicaanse gemeenschappen op het vasteland van Europa, zie www.europe.anglican.org/chaplaincies/chaplaincies_locations-flash.htm en voor een algemeen historisch overzicht www.europe.anglican.org/resources/resources_history.htm

Mgr Dirk van Leeuwen

Dank je wel, Dirk, voor de informatie !

Leonardo


Hallo Han,

Ik weet niet zoveel over mattheus, maar naar wat ik gevonden heb, was hij een acteur / entertainer en door de vele bootreizen welke hij maakte, ga ik ervanuit dat hij daarop werkte als entertainer, wellicht in toneel. Hij was acteur in 1918 speelt hij Richard Cabot in de film: Up the Roda with Sallie. In 1922 trouwd hij in Philadelphia met Katherine Kolb. Hij verkeert in ieder geval in de kringen van actrices. Hij krijgt / begint een affaire met June Howard Tripp ( actrice en danser ) welke is getrouwd met Lord Inverelyde, welke hem voor de rechter sleepte voor deze affaire. Volgens het artikel zou hij rijk zijn, een duur huis in Parijs, hij zou zijn getrouwd met een rijke Amerikaanse, en zou automobiel hebben gehad in London, en ging naar sjieke restaurants met June. Ook mijn mijn verhaal eindigd in 1942 hij zou op 28 April dat jaar zijn gestorven, waaraan en waar precies, is mij niet duidelijk geworden. Wellicht heb je wat aan deze info. Bart Paanakker

Bart PaanakkerPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!