stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Zoek geboorte Antje van der Vegt , rond 1710-1716, Monster e.o.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding
Antje van der Vegt trouwde Monster 15-1-1736 met Leendert Doe Bouman. Zij zou uit Monster afkomstig zijn, maar ik kan haar doop niet vinden. Het enige gezin Van der Vegt dat ik in de bewuste tijd in Monster heb gevonden, waren Tieleman van der Vegt, geboortig uit Zwijndrecht, en zijn vrouw Petronella Fousar uit Monster. Dit echtpaar trouwde Monster 7-4-1703, waarbij nog de opmerking staat "ook Loosduinen". 1704 wordt in Monster een kind Willem geboren, gevolgd door Adriaan (1705). Wie weet waar Antje/Anna en Barbara van der Vegt, die beiden op dezelfde dag trouwen, geboren zijn en of Tieleman inderdaad hun vader was.

niepoort

Komen onder de kinderen van Antje en Barbara ook de namen Tieleman en Petronella voor?

G.Karssenberg

Hallo Liesbeth,

Ik heb net voor je op de cd van Zuid-Hollands families gekeken, maar niet meer gevonden dan jij al wist.

Ik wil wel even een paar correcties aanbrengen in jouw tekst, omdat dat voor anderen mogelijk het zoeken vergemakkelijkt:

De vrouw van Tieleman van der Veght heet Petronella Foulär (niet Fousar) en hun eerste kind heet Willemtje (een meisje) en niet Willem (een jongen) tenminste volgens de index.

In de index voor Zuid-Hollandse vrouwen komt nog 1x de naam Foulär voor (Josine) in dezelfde periode. Verder niet. Dus langs die weg kom je niet verder.

Loosduinen voor 1811 is niet digitaal beschikbaar.

Het rechterlijk archief Monster levert ook niets op voor Veght of Foulär.

Google levert dit op, toeval???

Marriage Report

Leendert Doens Bouman Antje \van der Vegt\ ca 1736

Cornelis Lz Bouwman          Willempje \van der Vegt\ 30 okt 1729 (dit is ws. die dochter van

                                                                                                   Tieleman)

Arij Jz \van der Werve\ Barbara \van der Vegt\ 15 jan 1736

http://www.angelfire.com/pe2/nalik/partners.txt

nog meer vd vegt, maar geen dopen/kinderen.

Bij nader inzien blijkt deze lijst een report uit een genealogieprogramma te zijn van iemand die vooral het Westland onderzocht heeft.

Zie: http://www.angelfire.com/pe2/nalik/

Veel zoekwerk, allerlei Vd Vegts komen er op voor, maar ik geloof vooral losse vrouwenKnipogen

Maar wie weet, misschien vind je er iets.

Groeten, Mirjam

mirjam van rooijen

pieternella wel, tieleman niet.

Groeten,

Liesbeth

niepoort

misschien zou je ook eens op Van der Wegt willen kijken, die naam duikt rond dezelfde tijd in Monster op.

De vrouw van Tieleman had wel een heel bijzondere achternaam. Inderdaad lijkt er op de a een Umlaut te staan in de boeken, maar ik heb er gister in het NA in Den Haag iemand naar laten kijken en die kwam er via Google op uit dat het Fousar zou moeten zijn en dat dat een Frans patroniem zou wezen. Ik zie net op familysearch dat de naam Foular (zonder Umlaut) veel voorkomt in Engeland en Schotland. Het zou erop kunnen wijzen dat haar vader als soldaat naar Nederland is gekomen.

De kinderen van Antje vd Vegt en Bouman heetten overigens antonia, pieternella, gerritje, willemina. willemijntje en maria, in deze volgorde. Er moet echter ook nog een Doe in dit gezin geboren zijn in 1642, maar die is in het doopboek van Monster niet te vinden. De namen van de kinderen van Barbara en Willemtje (trouwde geloof ik in 1738, maar daar heb ik verder geen notitie van gemaakt) weet ik niet, heb ik niet nagezocht. Misschien wil iemand ze op de CD opzoeken. Groeten,

Liesbeth

niepoort

naar de namen van de kinderen van Barbara heb ik niet gekeken. misschien wel handig om dat uit te zoeken. kan iemand dat op de CD nakijken, die heb ik nl. niet. Antje had zo te zien geen zonen, dus daar word ik niet wijzer van.

Liesbeth

niepoort

Je reageert snel! Ik had in mijn vorige reactie nog e.e.a. toegevoegd.

2 gezinnen (van der) Wegh/t, maar geen Antje en Barbara tussen de kinderen.

Barbara krijgt: Maria, Johannes, Maria, Pieternella

mirjam van rooijen

ik had ze gister inderdaad ook niet gevonden onder de naam Wegt! Foulär is overigens vermoedelijk de Engels/Schotse achternaam Foular (komt daar veel voor, zie Familysearch), dus zonder Umlaut. Wellicht van origine militairen in het Staatse leger? Zaten ook nogal wat Schotten met name tussen.

Liesbeth

niepoort

De namen van de huwelijkspartners zie je bovenin in mijn eerste reactie. Willemtje trouwt 2x (als het dezelfde is). Vind je in de lijst bij de eerste link. Maar zij krijgt in Monster geen kinderen. Is natuurlijk niet gezegd dat haar man uit Monster komt en ze daar blijven wonen.

Barbara krijgt natuurlijk ook 1 zoon te weinig om er iets zinnigs van te zeggen. Als Johannes naar opa van vaderskant genoemd is. Ze trouwt met Arij Jz (jansen?) vd Werve.

De cd levert verder niets op, niet in Monster/district 8 en niet via de lijst van vrouwennamen.

mirjam van rooijen

sorry, ik had een stukje over het hoofd gezien. opvallend is wel dat zowel Antje als Barbara een dochter Pieternella krijgen. Dat lijkt toch wel in de richting van Tieleman te wijzen. Antje en Barbara zijn ongetwijfeld zussen, Barbara is bij enkele dopen van kinderen van Antje als getuige aanwezig.

ik zal nog eens in Loosduinen grasduinen als ik weer eens in Den Haag ben, misschien is daar nog iets te vinden.

bedankt voor al je moeite.

Liesbeth

niepoort

Trek niet te snel die conclusie wb dat Pieternella. Vaak blijkt zo'n gelukkige en gewenste combinatie toch niet de goede en puur toeval.

Succes verder

mirjam van rooijen

In Monster komt ook het echtpaar Jacob Jansen Foulaer [Foulaart en verdere varianten] - Willemtge Joostendr. voor. Gezien het feit dat er ook een Willemtje voorkomt bij Antje van der Veght misschien de ouders van Pieternella Foulaer? Als kinderen gedoopt te Monster  kan ik alleen vinden een Marijtje (1663), Anna (1666), Judick (1667), Jacob? (1671) en Willemijn (1681) - bij dit laatste kind wordt de vader overigens Jacob Soulan genoemd. Gezien de 'gaten'  zullen er echter meer kinderen geweest zijn. In hoeverre er hiaten in het doopboek van Monster zijn weet ik niet. Als ze vlakbij de parochiegrens woonden zijn er misschien ook kinderen in Loosduinen ingeschreven.

Misschien dat dit ook weer een paar puzzelstukjes zijn die je op het goede spoor helpen.........

Annemarie57

dat zouden heel goed de ouders van Pieternella kunnen zijn. zij zou dan echter in Loosduinen gedoopt moeten zijn, en dat is zeer wel mogelijk, want bij haar huwelijk wordt ze weliswaar als afkomstig uit Monster aangeduid, maar er staat ook aan de zijkant bij geschreven "ook naar Loosduinen". Zoekactie in Loosduinen is dus zeker nodig, niet alleen naar Pieternella, maar ook naar Antje en Barbara van der Vegt

niepoort

Soulan is ws. een leesfout, de f en s lijken erg veel op elkaar.

Verder is mijn ervaring dat met buitenlandse namen nogal eens "aangerommeld" werd, omdat men er geen spelling voor wist. De spellingsverschillen kunnen dan erg groot worden.

mirjam van rooijen


O ja vergeten erbij te zetten: De gegevens komen van de CD Westland, dus evt. leesfouten komen daar ook vandaan!

Annemarie57Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!