stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Genealogie van het geslacht van Brederode

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Beste van Brederode belangstellende,

Ik wil u graag meedelen dat ik op 31 mei 2009 de genealogie van het adellijke geslacht van Brederode en de nakomelingen daarvan (voor zover dit natuurlijk mogelijk is), weer in zijn geheel op mijn website heb gezet, zij het in een ander opzet.


Daarnaast ben ik nog bezig met wat fotomateriaal te bewerken voor op de website. Ik hoop dat, wanneer dit natuurlijk mogelijk is, u mij kan voorzien van eventuele aanvullingen en ik ben altijd bereid u meer informatie te geven.

U vindt de genealogie van van Brederode onder het kopje "Diverse genealogieën" op mijn website.

Met vriendelijke groeten,

Rob Hubert
Haarlem, the Netherlands

Website

http://www.rob-hubert.nl

Altijd op zoek naar: Aberson, van Brederode, Heijboer,
Hubert, Schuwer, Westerbeek van Eerten, Witterick

Rob Hubert

Geachte hr. Hubert,

Met belangstelling alles doorgenomen, mijn eega is ook een Brederode. Ons onderzoek loopt al jaren, en hebben het aardig voor elkaar, op een paar uitzonderingen! Een daar van is haar grootvader, te weten:

Hendrik van Brederode, geb. in 1881-22-08 te Achtkarspelen. De ouders, te weten: Hendrik van Brederode en Antje van Hulten, zijn bij ons bekend. De andere kinderen ook. De hele story. Ons onderzoek leverd steeds een dwaalspoor op. Tot nu toe zijn wij niet veel wijzer, al is het wel zo dat via een nicht wij een afb. hebben, die in vermoedelijk Bergen N.H is gemaakt. Daarop staat hij samen met zijn zuster. Alles is erg geheimzinnig, ook bij nadere navragen aan ander Brederodes! In de fam. \was het zo: Dit kan ik jullie maar beter niet vertellen, dat wil je niet weten. De waare toedracht wten wij ook niet. Misschien is er bij u meer info over onze grootvader. Met belangstelling wachten wij op u antwoord.

Met vr. gr; Fam. Schouten

Dick

Fam Schouten

Volgens de gegevens van de heer Hubert (zie hierboven) is de vader van Hendrik van Brederode geboren 1881-22-08  niet Hendrik van Brederode (getrouwd met Antje van Hulten) maar diens zoon Nanno Geerts van Brederode getrouwd met Janneke Doppers. Zie persoonskaart Nanno Geerts van Brederode op blad 38 in bovengenoemde stamboom gegevens.

Hopelijk kunt u nu verder.  

W van der Kraan

Mijn oma haar eerste man heet Andreas Ernst van Breederode.

Geboren ± 1903 te Amsterdam. Overleden VOOR 1934 te Amsterdam.

Huwelijk 27 juni 1929 te Amsterdam met Dina Meijer.

Uit dit huwelijk is mijn tante Andrea Ernestina geboren.

De ouders van Andreas Ernst van Breederode waren:

Frederik van Breederode, geboren ± 1874 te Amsterdam, beroep machinist.

Susanna Lohman, geboren ± 1874 te Amsterdam

Mijn oma trouwde 31 januari 1934 met mijn opa Paulus de Wit

Graag hoor ik of dit in uw plaatje past.

Met vriendelijke groet,

Ron de Wit

www.dewitnieuws.nl

Ron de Wit

Is aan te geven waar genoemde Hendrik van BREDERODE, geb. Achtkarspelen, 22-08-1881 heeft gewoond. Is hij getrouwd geweest? waar en met wie was hij getrouwd ? Zijn er kinderen uit een huwelijk of relatie geboren ? Of is hij ongehuwd gebleven ? Wat was zijn beroep ?

Waar en wanneer is Hendrik van BREDERODE overleden en/of begraven ?

  

De ouders van BREDERODE x HULTEN van voornoemde Hendrik vB in een eerdere reactie worden genoemd kloppen niet. Dat zijn de grootouders van deze Hendrik vB. Zijn ouders zijn: Nanno Geerts van BREDERODE getrouwd met Janneke DOPPERS, zoals hiervoor al aangegeven.

  

Wim

L.S,

Het is mogelijk dat Hendrik van Brederode, van 22-08-1881, na zijn diensttijd in 1904, omstreeks 1905-1906 naar Paterson New-Jersey is gegaan. Daar heeft de familie een grote bakkerij, mogelijk naar zijn andere tante Froukje Vlieg- van Brederode in Little Falls., ook in New Jersey. Kortom, er is veel familie in de USA.

Tot nu toe niets vernomen en gevonden, ook niet de div. bronnen in de  USA, o.a  Census.

Dick

Nanno Geerts van Brederode en Janneke Dopper hebben 3 zonen gehad die hendrik of Hendrikus heette.

De eerste is geboren 10-01-1879 te Achtkarspelen (hieronder valt ook het dorp Augustinusga) en ovrleden 22-04-1881. De tweede Hendrik is geboren 22-08-1881 maar helaas kan ik van deze Hendrik verder niets meer vinden. De derde heet Hendrikus Theodorus en is geboren 20-07-1888 te Standskanaal gem. Onstwedde. Hij is getrouwd : Burgerlijke stand - Huwelijk 
Archieflocatie  Groninger Archieven 
Algemeen  Gemeente: Winsum
Soort akte: Huwelijksakte
Aktenummer: 15
Datum: 30-11-1917 
Bruidegom Hendrikus Theodorus van Brederode
Geboorteplaats: Stadskanaal 
Bruid Abelina Kuipers
Geboorteplaats: Obergum gem Winsum 
Vader bruidegom Nanno Geerts van Brederode 
Moeder bruidegom Janneke Dopper 
Vader bruid Gerhardus Kuipers 
Moeder bruid Roelfke Bos 
Nadere informatie  beroep bruidegom: ambtenaar secretarie; beroep vader bruidegom.: predikant; bruidegom 29 jaar; bruid 28 jaar

Deze Hendrikus is overleden 24-04-1951 te Steenwijkerwold.

Heel verwarrend al diezelfde namen maar misschien hebben jullie hier iets aan.

Thérèse Kamp

@Dick

Je zegt "Tot nu toe niets vernomen en gevonden, ook niet de div. bronnen in de  USA, o.a  Census.", Bedoel je dan informatie betr Hendrick of iets anders want het volgende heb ik binnen zeer korte tijd bijelkaar kunnen zetten:

Hendrick van Brederode, 22 jaar komt aan te Ellis Island op 6 aug 1904.

 

In 1910 vinden we Henry Van Brederode, 29 te Little Falls, Passaic, NJ. Hij is getrouwd met Lena, 24 geb te New Jersey. Ze hebben een dochter Martha die dan 11 maanden is en geboren te New Jersey.

 

In 1920 is Harry V Brederode, 39 wonende te Los Angeles, CA en nu getrouwd met ene Alma, 38 geb te Sweden. Zijn dochter Martha, 10 en haar 2 zusjes Dorthy, 6 geb te NY en Lana 5 geb te NY blijken bij een oom en tante Henny en Maggie Meyers in Passaic, New Jersey te verblijven. Hun moeder Lena was 29 jaar toen ze op 10 sep 1916 overleed  te Queens, NY.

 

In 1930 woont ene Harry Von Berderode te Santa Barbara, CA als een 'roomer'. Het zegt ook dat hij weduwnaar is. Deze Harry is zou al in 1897 zijn geemigreerd, dus het ik ben niet zeker of dit dezelfde.

Volgens Harry's overlijden op 29-04-1956 te SanDiego, CA was hij geboren op 22-08-1883 (vaak kunnen geboorte jaren net een beetje verkeerd zijn bij US onderzoek)

Er is een Alma VANBREDEROD die overlijdt  op 19-09-1964 te San Diego. Maar deze is geboren 30-07-1894 ie te jong volgens de 1920 census

 

Sylvia

Ozlady

Beste Rob Hupert,

Is er ook een lijn die later Van Brero gaat heten in de buurt van Haarlem. Ik zoek nog iets voor een Van Brero. #vriendendienstje

Groeten,

Melle

Melle van der Heide

Dag Melle,

Ik weet dat er veschillende versie's van de naam van Brederode zijn en van Brero is er een van. Ik zou moeten kijken of ik daar eventueel meer gegevens van heb, echter door een verbouwing kan ik dat niet zo snel doen. Alles wat met de afstammelingen van het geslacht van Brederode te maken heeft staat trouwens op mijn ' nieuwe'  website http://www.genealogie-hubert-schuwer.nl >> genealogie.

U hoort zeker nog of ik wat heb kunnen vinden.

Met vr. groet,

Rob Hubert

Rob Hubert

Hallo Thérèse,

Zij staan in de genealogie van Brederode op mijn website. Ik heb het alleen nog niet vergeleken, maar zal dat straks even doen.

Met vr. groet,

Rob Hubert

Rob Hubert

Hallo Rob,

Na enig googlen je website gevonden. Heb hier geen Brero's op gevonden. Het heeft geen haast trouwens. Ik zal kijken of ik mijn gegevens nog kan terugvinden...

Gr. Melle

Melle van der Heide

Hallo melle,

Ik heb in een map nog vrij veel van Brederode en varianten daarop. Zo gauw ik daar bij kan laat ik het weten. Ik had de link toch in het bericht gezet :-).

Vr. groet,

Rob

Rob Hubert

Ja dat is niet helemaal duidelijk overgekomen. Ik was al aan het googlen vóór je bericht. De website genoemd in je eerste post duikt nog overal op. Dit ipv je huidige website.

Melle van der Heide


Silvia,

Bedankt voor je reactie!  De naam Martha komt aardig overeen met de naam van zijn tante!!! Het een en ander kan mogelijk kloppen, opa is in de periode van 1904-1910 veel op reis geweest. Oa. met Cornelis Dopper, dirigent van symphonie orkest op tournee door de USA, ook in deze periode is zijn zoon geboren, welke door zijn VADER  de dominee N.G van Brederode  is verzorgd. Hij is herkenbaar op div. foto,s waar hij te zien is met typische Amerikaanse kleding en kapsel, hij had veel Amerikaanse trekken, en was een groot fan van de USA. In 1942 is hij op bezoek bij zijn broer Theodoris in Steenwijkerwold voor zijn 25 jarig huwelijksfeest!

Ook is hij te zijn op een foto met zijn zuster Jacobine Hellinga-Brederode in of rond 1960, dit moet nog nader onderzocht worden Deze aanknoping geeft ons weer nieuwe hoop, mocht u nog meer info verkrijgen bij u onderzoek, laat het ons weten. Wij wachten met belangstelling af op het volgende nieuws.

Met vr.gr. Dick en Tiny

DickPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!