stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Genealogie van het geslacht van Brederode

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

@Dick

Ik heb hier een kopie van Harry's "declaration of Intention" voor zijn naturalisatie (Issue date 23 May 1921).

Hij verklaart dat hij geboren was te Augustinusga op 22 aug 1880 (weer een ander jaar!) en zijn laatste woonplaats in NL was in Makkinga (dit komt overeen met het 1904 emigratie document). Zijn huidige woonplaats is in Los Angeles, Ca. Hij is getrouwd en zijn vrouw is Alma, geboren te Zweden

Ik heb de 3 dochters teruggegevonden in de 1930 Census. "Martha, Dorothy en Lena" hebben nu de achternaam Meyer en hun relationship is "daughter" terwijl het "niece" was in de 1920 Census... !!!!  Ze wonen nog steeds bij Henry en Margaret/Maggie Meyer in Little Falls, Passaic, New Jersey (NB dit echtpaar is ca 1897 getrouwd en heeft schijnbaar geen eigen kinderen gehad)


Sylvia

Ozlady

Silvia,

Volgens onze gegevens, zou jou bericht wel eens het juiste antwoordt kunnen zijn op de zoektocht

naar onze Hendrik.Ik herrinner mij nu opeens van de familie speculaties over een aantal dochters die Hendrik zou hebben gekregen.Dat vermoeden is nooit bevestigd. Mijn tante wilde er toen niets meer over horen, zij is vernoemd naar haar vader Hendrika en dat deze dochters ook nog eens een andere achternaam hebben gekregen. Onvoorstelbaar, er zal ook wel een reden voor zijn geweest dat hij voor deze kinderen ook geen vader kon zijn. Nou kan ik mij wel voorstellen dat dit zonder internet nimmer was opgelost. .Mijn vader is zolang aan het zoeken geweest, en toen hij naar Amerika toe wilde gaan, werd hij ernstig ziek.En nu moeten wij kijken hoe wij dit verder gaan uitzoeken, Of wij het kunnen bevestigen, wellicht met foto,s verhalen etc.wordt zeker vervolgd! Hartelijk dank tot nu toe Silvia

Anneke Kamp; is zij familie van jou? 

Groeten van Dick & Tiny

Dick

Dick, ik ken helemaal geen Anneke Kamp ..

Laat me trouwens maar weten of je nog hulp nodig hebt bij deze zoektocht naar Hendrik en zijn dochters ....

Sylvia

Ozlady

Hi Silvia,

Nu, dat sla ik NIET af!  Wij heb zelf nu gevonden: 1 Akte van Lena van Brederode, zijn1e echtgenote, maar NIET de overl.akte/datum,  2  Lena van Brederode, NIET de overl.akte/datum, 3, zijn 1e dochter Martha,NIET de overl.akte/datum,  4 Van Dorthy en Lena heb ik NIETS kunnen vinden!

5 Van de Meyers family heb ik ook NIETS kunnen vinden, 6 Het overlijden van Harry in San Diego, heb ik NIET kunnen vinden. 7 Alma van Brederode is van 1882, geb. in Sweden, dus dat laatste is juist Silvia. Onze Harry is dus in het bezit van 4 dochter en 1 zoon, waarvan er 1 dochter en 1 zoon in Holland zijn gebleven, de nieuwe dochters hebben mogelijk ook kinderen, misschien zijn die te achterhalen en kunnen zij ons informeren over het een en ander.

Silvia, wij wachten met spanning je bericht, trouwens, onze Kampjes komen uit Groningen!

Met vr.gr. Dick en Tiny

Dick

Geachte Hr.Hubert,

Inmiddels zijn wij aardig op weg om de zaak van Hendrik van Brederode op te lossen, daarbij enorm geholpen door met name Silvia!!!! Maar... Nu zijn wij de familie Henny en Maggie Meyers

tegen gekomen op een van u berichten, wat weet u van deze personen? Zijn  beide bij u bekend? Het echtpaar komt voor in Passaic, in de state New Jersey, te samen met onze Hendrik [ Harry ] van Brederode in de periode 1910-1930. Mogelijk heeft u informatie over deze familie, welke later gaat zorgen voor de 3 kinderen van Hendrik [ Harry ] In afwachting van u bericht, met vr. gr. Dick en Tiny

Dick

 

Dick,

Ik heb vandaag kopien van de census documenten gedownload. Als je ze ook wilt, neeem dan even contact met me op via mijn profiel.

Ik denk trouwens dat je mischien een dead end hebt met de 3 dochters. New Jersey is een van de moeilijkste staten om in te zoeken vanwege privacy wetten. Er zijn bv geen online trouwakten die ons zouden kunnen vertellen wie de dochters hebben gehuwd en daardoor blijft hun uiteindelijke (getrouwde) achternaam onbekend. Ik heb al verscheidene searches in kranten, obits en begrafplaatsen geprobeerd, maar dit heeft helaas niets opgeleverd.

NB in de 1900/1910/1930 census wordt het echtpaar steeds aangeduid als Henry (met een R) en Maggie/Margaret Meyer (zonder S).

Sylvia

Ozlady

Dick,

Is het mogelijk dat u het gezin misschien als 1 of twee generatie parenteel hier kan vermelden? Dan kan vandaar uit gezocht worden. Er komen toch veel van Brederode's voor in de US. De onderstaande gegevens heb je al als het goed is en zijn afkomstig van Familysearch.. Wanneer je de scan wil hebben, laat het dan even weten, dan download ik deze.

U kunt ze ook altijd mailen naar roberthubert57@gmail.com

Vr. groet,

Rob

name: Henry Van Brederode birthplace: Holland relationship to head of household: Self residence: Little Falls, Passaic, New Jersey marital status: Married race : White gender: Male immigration year: 1904 father's birthplace: Holland mother's birthplace: Holland family number: 456 page number: 21   Household Gender Age   Henry Van Brederode M 29y spouse Lena Van Brederode F 24y child Martha Van Brederode F y 11m

Rob Hubert

Hallo Rob,

De van Brero's die ik zoek stammen af van de familie die hier staat vermeldt:

http://www.smeels.nl/Parenteel%20A-G/Parenteel%20van%20Brero/BRERO.HTM

 

Ik hoop dat we kunnen aansluiten.

 

Groet,

Melle

Melle van der Heide


Beste mensen,

Hendrik (Harry) van Brederode, geb 22 aug 1881te Achtkarspelen/ Augustinusga heeft een relatie gehad met Anna Oomen, geb. 24 augustus 1888 te Groningen. Uit deze relatie zijn geboren: Hendrika 16 jul 1904, Wolter 17 augustus 1905 en Anna Mechelina 29 januari 1907. Allen te Groningen. Anna Oomen is later getrouwd op 20 oktober 1920 te Haarlem met Geert Hendrik Kruijer, geb. 1 oktober 1885 te Haarlem. Ik heb me ook verbaasd dat ik geen trouwdatum heb kunnen vinden. Anna is op 14 augustus 1928 gescheiden.

Met vriendelijke groet,

Theo Oomen.

Theo OomenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!