stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Hendrik (Harmen) Dalman en Elisabeth Blenk

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Claas Ielsz, van Edam, smit, 27 jaar, op Kattenburgh (broer: Jan Ilsz) ondertrouwt in Amsterdam op 19.5.1696 met Hilletje Corn. Brughman, van Dort, 27 jaar, op Kattenburgh, (moeder: Anna Jans Bosman).

G.Karssenberg

Heer Karssenberg: Hartelijk dank voor de informatie!!

Gerrit H Verwoerd

De Cornelis van 7.3.1703 is m.i. Cornelis Claes Blenck (x Elisabeth Pieters le Ducq). O.a. vanwege de getuigen Jan en Annetie Bosman!

Gerrit H Verwoerd

Lijsebet is op 16.3.1703 in de Westerkerk in Amsterdam gedoopt als dochter van Pieter Jonasse le Duck en Lijsebeth Pieterse Bavij.

G.Karssenberg

Pieter Bafij, van Amsterdam, weduwnaar van Lijsbeth Abrams, bootwerker, 2e Louriersdwarsstraet, ondertrouwt in Amsterdam op 13.3.1700 met Doetje Jans, van Amsterdam, 37 jaar (stiefvader: Jan van Groningen).

G.Karssenberg

Op 17.4.1700 ondertrouwen in Amsterdam: Pieter Jonas Leduck, van Amsterdam, 23 jaar, Louriersdwarsstraet (vader: Jonas Leduck) en Lijsbeth Bavij, van Amsterdam, 23 jaar (vader: Pieter Bavij).

G.Karssenberg

Pieter "Bavij" en Lijsbet Abrams laten drie kinderen dopen: Jacobus (Nieuwe Kerk - 11.6.1679), Abraham (Westerkerk - 7.5.1682) en Isack (Nieuwe Kerk - 29.2.1684).

G.Karssenberg

Ik DENK dat Pieter Jacobs [Bavy] (x Lijsbeth Abrahams) in ondertrouw gegaan zijn op 18 mei 1675 te Amsterdam. Pieter Jacobs laat een dochter Lijsbeth dopen op 8 -6-1677 te Amsterdam en zoals de heer Karssenberg (waarvoor dank en andere info!) aangeeft zoon Jacobus op 11-06-1679 te Amsterdam. De datum van zijn 2e huwelijk verschilt dan niet zoveel van het huwelijk van zijn dochter Lijsbeth!

Gerrit H Verwoerd

In de Westerkerk wordt op 30.5.1677 Pieter gedoopt,, zoon van Jonas Machielsz Leduck en Pietertie Cornelisz - getuigen: Jan Machielsz Leduck en Aeltie Pietersz.

G.Karssenberg

Op 15.6.1675 gaan in Amsterdam in ondertrouw: Jonas Machielsz Leduck, 22 jaar, van Amsterdam, goutlaeckenwever, Laurierdwarsstraet, en Pietertje Cornelis (moeder: Catharijntie du Pou).

G.Karssenberg

Jonas Michielsz (eerdere vrouw Pietertje Cornelisz), Blomdwarstraet, ondertrouwt op 5.9.1681 met Elsje Verbeek, van Amsterdam, 24 jaar (moeder: Abigael Jans), Roosestraet.

G.Karssenberg

Jonas Machiels (Leduck) (eerdere vrouw: Elsje Verbeek) ondertrouwt op 3.7.1694 in Amsterdam met Treintje Gregorius.

G.Karssenberg

Jonas Michielsz Leduc, wonend in de Laurierstraat voorbij de tweede dwarsstraat in de Witteklocksgang, wordt op 19.5.1709 op het Wester Kerkhof begraven.

G.Karssenberg

De oom die bij het huwelijk van Sara Frederiks assisteert (Jacob Jans Nieukerk) ondertrouwt in Amsterdam op 3.7.1671.
​Daar wordt ook gemeld dat de vader van Jacob de naam draagt van Jan Gerritse.

G.Karssenberg


Hr. Karssenberg. Nogmaals hartelijk dank! Mijn conclusie uit uw laatste bijdrage is dat de vader van Sara Fredericks Frederick Jans is, d.i. de broer van Jacob Jans Nieukerk én oom van Sara Fredericks Nieuwkerck. En haar grootvader is dan Jan Gerritsz (Nieukerck).

Gerrit H VerwoerdPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!