stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Fam. Zimmerman 18e eeuw o.a. Den Bosch - Dordrecht



Profiel afbeelding

Beste Kees,

Interessante informatie omtrent de familie Zimmermann.

Mijn vrouw haar over grootvader was getrouwd, met de dochter uit het tweede huwelijk van Johann Heinrich Zimmermann, de broer van Johan Christiaan. Haar naam was Anna Sophia Wilhelmina Elisabeth Zimmermann en was getrouwd met de architect S.J. De Vletter.

Zij woonden in DenHaag. Johann heinrich had nog een zuster Anna Dorothea en zij was getrouwd met Janssen. Zij was Kammerfrau bij Gravin Van Nassau in Berlijn, paleis Unter der Linden 

 Ik heb in mijn archief een brief, waarin prinses Marianne de dochter van koning Willem 1, haar leedwezen betuigt, aan de bovengenoemde dochter, wegens het overlijden van haar vader, Johan Heinrich. Daarin vertelt zij dat hij kamerdiener was van haar grootmoeder, Wilhelmina van Pruissen, de vrouw van stadhouder Willem 5 en van haar oom Frederik en van haar moeder Wilhelmina van Pruissen, de vrouw koning Willem !

Ik ben in het bezit van de trouwakte van het eerste huwelijk met Mrs. Dee en heb een broche met daarin een haarlok van J.H en tevens zijn wandelstok met ivoren kop

met vriendelijke groet 

Chiel Grootveld

Chiel Grootveld - 13 jan 2021 - 12:00

Tevens vond ik een brief, waarin het overlijden van Johan Christian Zimmermann, gericht aan de nicht in Nederland, zijnde de dochter van Johan Heinrich Zimmermann. De brief was ondertekend door Segt. Maj.P.Erkens, een stiefzoon van J.C. uit een vorig huwelijk van zijn vrouw Groet

Chiel Grootveld - 13 jan 2021 - 13:01

Beste Chiel,

Via een vriendenverzoek heb ik jou verder ingelicht over mijn relatie met de Zimmermannen. Ik lees hier dat je ook de huwelijksakte met Hannah Dee hebt, waarvan ik graag een kopie zou krijgen. Want ook in Engeland is men op zoek waar deze Hannah Dee precies vandaan komt etc. Verder kontakt via email zou fijn zijn: hans@landmanhans.com. Curaçao. 

Hans Landman - 14 jan 2021 - 00:14

Beste Chiel,

 

Hartelijk dank voor je leuke berichten aangaande Johan Heinrich Zimmermann en Mrs. Dee.

In der tijd heb ik een onderzoekje gedaan voor de Heer Hans Landman, die het schijnt geïnteresseerd te zijn in jouw Zimmermannen kant.

Helaas heb ik nog een aantal "blinde vlekken" in mijn familie geschiedenis, maar die spelen zich voornamelijk af in Duitsland (Pfalz) begin 1700 en eind 1700 / begin 1800.

Heb nog wel een zoek vraag: Simon Petrus (S)Zimmerman, die vanuit Heusden rond 1798/1799 (Rijdende Artillerie) naar Noord-Holland vertrok, is getrouwd (18-08-1799) in Haarlem, waar hij gelegerd was, met "Johanna Hesse". De vraag blijft over waar zijn zijn vrouw en twee kinderen gestorven en wanneer. Vrouw: Catharina Robbeleij, zoon: Ludowikus Johannes Zimmerman, geb. 21-12-1794 in Zutphen en dochter: Bernadiena Zimmerman, geb. 10-01-1798 te Heusden.

Simon Petrus is overleden in het voormalig Pesthuis, lees militair hospitaal in Leiden 14-07-1805, was toe in Franse Dienst.

M.vr.gr. en bedankt voor de interesse

Kees Zimmerman - 14 jan 2021 - 14:17


Beste Kees,

Ik heb reeds contact met Hans via de mail.

Aangaande jouw vragen, ik heb niets omtrent de vragen in jouw mail. Mijn grootste interesse ging uit naar de stamboom van mijn vrouw, zijnde de Vletter.die getrouwd was met de dochter van J.H. Zimmermann uit zijn tweede huwelijk met Koch in 1834 en vroeger en later.

Met vriendelijke groet 

Chiel Grootveld 

Chiel Grootveld - 14 jan 2021 - 15:43







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu