stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » "Warong" een vreemde naam!Wie heeft deze naam in zijn stamboom??



Profiel afbeelding
Is er iemand die de naam Warong in zijn stamboom heeft?? In Nederland kan ik geen levende nazaten vinden. Warong werd ook met dubbel rr geschreven, en de oudste die ik vond was Antonius Warrong die huwde op 11-09-1748 te Grave met Angelina Frechters of Trechters die geboren was in Grave, Antonius kwam uit s'Hertogenbosch, en daar vind ik allerlei namen die erop lijken. Wie kan me helpen???

Van Julia

Julia Kremers - 7 sep 2006 - 02:13

Heb deze voor je

Willem Warong,getr met Lambertina v Berkel
Dochter gedoopt in Brielle Isabella 1-10-1749

Riet - 7 sep 2006 - 11:09

Warung (of Waroeng) is een familiebedrijfje, vaak een winkeltje of kleine eetgelegenheid. Mocht mijn gevoel kloppen dan is Warong gewoon de indische variant op een naam die we ook wel tegen komen 'Winkel'. Ik heb even bij het IGV gekeken en daar komt een vermelding op die naam voor, nl in: Indisch verleden. Lustrum-herdenkingsboek 1995, door Stichting Herdenking 15 Augustus 1945, 's-Gravenhage 1995. [Hieruit de sectie "De Vermisten" (129-175)]. Zie p170. Ik vraag me af of je hier veel aan hebt. Ik zou raden bij je zoektocht zeker ook naar Waroeng te zoeken Bij onafhankelijkheid van Indonesie is aan de 'oe' klank de internationaal meer gebruikelijke letter 'u' gekoppeld. Zoeken op Warung kan natuurlijk ook nooit kwaad.

Uitgeschreven lid - 7 sep 2006 - 12:50

Hallo Riet,

Dank je wel voor dit gegeven, ene Willem oftewel Guilielmus was getuige bij de doop van een kind van Antonius Warong en Angelina Frechters of Trechters in 1752 in Grave, dus is hij misschien een broer van Antonius?? Hoe kom je hieraan?? En heb je misschien nog meer??

Alvast bedankt van Julia

Julia Kremers - 7 sep 2006 - 23:12

Hallo BvM,

Wat is I.V.G ? En moet ik dan in een boek zoeken of wat? Misschien dom van mij, maar ik snap echt niet waar ik nu moet zoeken?? Kun je misschien wat duidelijker zijn?

van Julia.

Julia Kremers - 7 sep 2006 - 23:17

IGV is Indische Genealogische Vereniging (www.igv.nl).Ik denk overigens niet dat je veel aan de vermelding hebt, maar je weet maar nooit.
De vermelding die ik gaf stond op de website onder de naam Warong, maar dus niet de inhoud ervan. Je zou er dus langs moeten gaan of op moeten vragen. Ik ben er nog nooit geweest, maar de website zou je verder moeten helpen.

Succes

Uitgeschreven lid - 8 sep 2006 - 02:14

Voor de duidelijkheid. De IGV heeft dus een repertorium op (indische) namen, zoals het cbg voor allerlei namen heeft. Daar kun je inderdaad het genoemde boek opvragen. Ik geloof dat je het tegen bep. kosten ook kan laten doen; zie website. Ik neem aan dat je bij het CBG ook al eens op deze naam hebt gezocht. Dossiers e.d. kunnen soms interessante informatie bevatten.

Uitgeschreven lid - 8 sep 2006 - 02:18

Dank je wel voor de toelichting, ik zal eens kijken of ik zo verder kom. Dat bekijk ik dan morgen wel even op hun site, ik ga nu lekker slapen, ik schrik ervan dat het al zo laat is.

Nogmaals veel dank van Julia

Julia Kremers - 8 sep 2006 - 02:23

Gegevens Willem Warong zij van een cd met doop Brielle,helaas staan er niet meer op

Riet - 8 sep 2006 - 10:04

Hoi ik las het zo en dacht: zoek je geen Worang een indische naam afkomstig uit Manado.komt veel voor in regio 's-hertogenbosch. suc6 met zoeken.

Uitgeschreven lid - 9 okt 2006 - 00:37

In mijn familie komt de naam Warong voor ( +1870): Uden

Uitgeschreven lid - 29 okt 2006 - 00:59

Hallo CdG, mijn voorouders kwamen ook uit uden, ook uit die tijd ongeveer, en ze kwamen van Grave vandaan, heb je misschien wat gegevens?

Julia Kremers - 21 dec 2006 - 16:50

Ik haal het lijntje even op aan CdG gericht waar ik helaas tot nu toe nog geen antwoord van heb kunnen vernemen.

Kun je a.u.b. even reageren CdG, we hebben wellicht dezelfde voorouders.

van Julia Kremers

Julia Kremers - 1 feb 2008 - 00:21

Hallo,

Josephus Guissen (Gijse/Gyse), geboren 7 november 1752 te 's-Gravenhage, overleden 7 oktober 1817 te Maastricht, zn van Henricus Guissen en Guillemine Bodegraeve, trouwt 1. met Elisabethe Warrong (Warongh), verder niet bekend. Hij trouwt 2. op 29 maart 1802 te Maastricht met Anne Marie Janssen, geb. te Millen (bij Sittard), dr van Jean Guillaume Janssen en Corneille Claessens.

Het is niet veel info maar misschien heb je er toch iets aan.

Hgr. Roel Flamman.

Roel Flamman - 20 feb 2009 - 16:03

Even t.a.v. de bron vermeld in het repertorium van de Hr. Janssen [I.G.V.]:

Bij de Vermisten komt een Abdoelah Warong voor. Zie de site van de Oorlogsgravenstichting.

Joyce van Lingen - 22 feb 2009 - 12:23

Dank jullie wel Roel en Joyce, ik zal eens kijken of ik er nog wat wijzer van word.

Groet van Julia

Julia Kremers - 22 feb 2009 - 13:41

Hallo Roel,

Hartelijk dank voor deze informatie, de familie Warong(h),Warrong(h),waring of hoe het ook geschreven werd was niet zo groot dus alle informatie is welkom. De naam komt helaas ook helemaal nergens meer voor in Nederland.

M.vr.gr. Julia Kremers

Julia Kremers - 2 mar 2009 - 18:41


Dag Julia,

 

Dit bericht is oorspronkelijk van 2006, dus hoop ik dat je het nog krijgt ! Ik zie hierbij ook een Roel vermeld staan en vraag mij af of that Roel van Doormolen is ??

Toevallig ben ik voor mijn Lemmens Parenteel een vrouwelijke Lemmens tak aan het uitwerken en daar komt via - van der Wielen - dan War(r)on(g) in voor

Ik ben met de Warongs gestopt en de van der Wielens is nog een hutspot op het moment maar als ik het voltooid heb dan kan ik het je wel, sturen.

 

Ik vraag mij als een totok wel af hoe een Indiese naam als Warong in het Land van Cuijk terecht is gekomen ??? Er moeten zeker mensen met die familienaam nog voorkomen in het Land van Cuijk of Nederland, dus zou iemand te achterhalen zijn die de familie geschiedenis van het begin in Nederland zou weten ??

Hartelijke groet uit East Sussex,

 

Gerard Lemmens

G.W.Ch. Lemmens - 21 jun 2020 - 13:19







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu