stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Ik kom niet meer verder met mijn stamboom! (Spies)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding


Te koop op ebay

Andre

Als afstammeling van de familie Prouning heb ik wel informatie en een volledige stamboom van deze familie,dus ook infotmatie over Lambert Prouning de zoon van Jhr Cornelis Proening van Deventer hij was de Hoogschout van het Peellant ..  

van de ven

Hallo,

Wilt u de informatie over deze stamboom Spies met ons delen?

Ben erg benieuwd.....

Met vriendelijke groet,

André Spies

Andre

Frank,

Deze vermelding ben ik volgens mij niet eerder tegengekomen. Het betreft Machiel Spies (* 1765), 45 jaar in 1810 te Kerkwijk met 5 kinderen en hij komt uit Allemagne oftewel Duitsland met een verhaspelde plaatsnaam! Betreft dit wellicht het (huidige) Franse Obersaasheim ? http://nl.wikipedia.org/wiki/Obersaasheim. Wel 1 eeuw na jouw oudste vermeldingen.

Op het internet tref ik de vermedling aan, dat hij te Kerkwijk op  6 september 1831 is overleden.

 

Volkstellingsregister 1810, Bruchem, Kerkwijk en Delwijnen, met lijsten geboorte/vestiging en overlijden/vertrek 1811, Kerkwijk http://www.streekarchiefbommelerwaard.nl/personen/zoeken-op-naam/q/text/Spies?sort=datum_i&direction=asc

635 Spies, Machiel/Malachie 45 jaar uit Oversoulhem en Allemagne, gehuwde man, 5 kinderen,  Tailleur, sans fortune vivant de son travaille.

 

Martin Jongkoen

Magiel Spys, geboren in Oversoulhem, ondertrouwt op 6.5.1796 voor het gericht van Bruchem met Lyntje van Rossum. Ze trouiwen in de Hervormde kerk van Bruchem.

G.Karssenberg

Martin Jongkoen

Hallo !!

http://de.wikipedia.org/wiki/Saulheim

Mit dem Hinweis zu Obersaulheim.

http://www.igi-index.de/?page_id=65

Hier die Batchnummern von Saulheim und Obersaulheim

Gruß

Gerty

Gerty

Waarmee we 1 eeuw later, na vermelding Pal(t)sman in de Bommelerwaard, tegen een Spies (in de Bommelerwaard) uit Rheinland Pfalz aanlopen. Toeval of niet?

De afgelopen 19 jaren, na het uitzoeken van talrijke families, heb ik al een aantal malen gezegd: "Het lijkt wel of 1 á 5 generaties later familie (on) bewust terugkeert naar plaatsen/wijken/straten waar de familie eerder woonde/verbleef. 

Hoe je bij de batch van (Ober)Saulheim terecht komt, is mij niet duidelijk.

Martin Jongkoen

Spies Lugenheim Goetz Kaestner

Andre

Andre

Frank Visser meldde mij met zijn Spies-onderzoek te zijn gestopt.

Martin Jongkoen

Ik zag in diverse reacties vanuit het onderzoek naar Spies ook  de naam Speijers of daarop lijkend voorkomen. Zo zag kwam ik onder andere de naam Spyers van Bullesom uit 1521 tegen.

Ik kom op dit moment niet verder dan "Hendrik Geurtsen" geboren rond 1618 in Heteren of Kesteren, die als stamvader van de Speijers in de Aqua Vitae wordt beschreven

Is er iemand die in zijn/haar onderzoek naar Spies zo rond de 16de en 17de eeuw ook de naam Speijers of daarop lijkend  tegen is gekomen ?.  Dan hoor ik graag van u.

Met vriendelijke groet,

Edwin Speijers

Edwin Speijers

"Ik zou me kunnen voorstellen, dat in de loop der jaren of zelfs de eeuwen de geschiedenis van de

Boerderij de Spees aan Rijnbandijk 36 te Opheusden 11,1 km van Echteld (w.o. Buurtschap Ooij-en-Medel) is uitgezocht en/of gepubliceerd. Wellicht, dat hierin aanwijzingen kunnen worden gevonden of de familienaam Spies zijn oorsprong daar wel/niet vindt.

 

 In Kesteren/Opheusden (doorhalen wat niet van toepassing is) is het hoornwerk/de vesting/het Fort de Spees uit de 17e eeuw. N.B.: 21 tot 24 km van Leeuwen (Beneden-/Boven-).

 

www.nederbetuwe.nl/download/3944084/.../NB_magazine_Monumenten.pdf

 

Landschapsnaam (Maneswaard) De Spees komt al voor in bronnen uit de 16de eeuw. Het duidt een perceel aan in de vorm van een spies of punt.Er was/is een nabijgelegen boerderij de Spees

 

http://www.mooigelderland.nl/index.php?pageID=3281&n=&categoryID=1869&itemID=396245&show_history=true

 

Boerderij de Spees aan Rijnbandijk 36 te Opheusden

 

http://maps.google.nl/maps?hl=nl&q=Rhijnbandijk%2036%2C%20Opheusden&rlz=1R2PBEA_nlNL336&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl

 

N.B.: De Spees of Speeren was vroeger een gehucht in de Nederbetuwe."

 

 

De Spees is een hoornwerk, linie de Spees welke werd aangelegd tussen de Waalbandijk ter hoogte van de Zwarte Ruiter in Ochten dwars door de Betuwe naar de Marsdijk en de Rijndijk, idd in Opheusden. Boerderij de Spees is hiernaar vernoemd en heeft geen enkele connectie met de naam Spies. Ik kom toevallig uit Opheusden en geboren in Ochten, Gemeente Echteld.

 

 

 

H Manusiwa

Beste Frank, Toevallig vond ik vandaag deze berichten over de familie Spies. Ik ben geïnteresseerd in deze familie omdat mijn voorvader Hendrina Spies uit 1734, getrouwd met Aaldert van IJzendoorn uit Lienden, van genoemde Hendrick Jansen Spies afstamt. Kunt u mij misschien aanvullende informatie over bijvoorbeeld de geboortedata van de kinderen van Teunis Spies geven. Hebt u misschien meer informatie over het echtpaar Hendrina Spies en Aaldert van IJzendoorn? Met vriendelijke groet, Anneke Hubert

Anneke Hubert


U zou een persoonlijke email aan hem kunnen richten, maar ook daar zal mogelijk een reactie uitblijven gelet op het volgende:

  • Laatste reactie van Frank Visser over dit onderwerp - 7 jun 2011 om 21:55
  • Laatste bericht van Frank (Visser) - 3 mei 2012 om 17:34
  • Frank heeft in de afgelopen 30 dagen geen bericht geplaatst.

Martin JongkoenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!