stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » geboren in Amstedam?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
Francois Lafertin zigeuner en acrobaat is geboren in Amsterdam 15 mei 1880.
wie waren zijn ouders?
hij is gehuwd met Bertha Dissenberge (verschillend geschreven) zijn er ook kinderen van hem in Amsterdam geboren?
ik heb zijn geb datum uit gevangenis register in middelburg. was altijd in de veronderstelling dat de familie uit belgie / frankrijk kwam.

Levina Koster

Wat grappig , een naamgenoot! Onze familie Koster komt uit Zeeuws Vlaanderen. Zaamslag wat mijn grootouders betreft. Aangezien mijn doopnaam Levina is en ik mijn dochter ook Levina heb genoemd ben ik eigenlijk wel geinteresseerd naar de oorsprong van deze naam. De Levina waar ik naar vernoemd ben is ene Levina Dekker.

Uitgeschreven lid

Beste Levina's,

Ook al is dit geen antwoord op de eerste vraag wilde ik even reageren op de tweede vraag.
Mijn voorouders aan moederszijde komen uit Zeeland en mijn moeder heet Levina, naar haar grootmoeder.
In de lijn is de eerste Levina die ik tegenkom Levina ADAMSE, geb1794 te Serooskerke.
Wellicht komt de naam dus uit de provincie Zeeland want vroeger in de tijd kom ik de naam niet tegen in andere prvincies. ( althans bij mijn voorouders),

Vriendelijke groeten
Karst

W.K. Schneider

vervallen

Henk Elsinga

Wat henk schrijft klopt het is echt een zeewse ,vlaamse naam Als toevoeging het betekent lieve vriend/vriendin.
Mijn grootmoeder heette ook Levina ik word ook zo genoemd van mijn leeftijd zijn er veel die ineke of lineke genoemt worden. de manlijke vorm is Levinus.
ik heet ook wel Koster zoals jij Inge Levina maar bij mij is het aangetrouwd ik heet vanmezelf van Tatenhove (ook Zeeuws)

Dat de Lafertins oorspronkelijk uit Frankrijk komen is mij bekend maar deze tak is via Belgie (waar er ook veel wonen) naar nederland gekomen en mijn Francois is in Amsterdam geboren terwijl zijn kinderen en kleinkinderen weer bijna allemaal in Belgie geboren zijn zijn achterkleinkinderen in zeeuwsv-vlaanderen en brabant, limburg.Ze hebben ook veelal de belgse nationaliteit.

Uitgeschreven lid

Beste Levina,

Het uitzoeken van jouw vraag wie de ouders zijn in het archief Amsterdam is momenteel niet mogelijk.
Het archief is bezig met een verhuizing naar een ander pand en opent pas weer in augustus dit jaar.

Als je de vraag weer stelt in augustus en ik zie hem weer voorbij komen dan kan ik wel even voor je kijken.
Of mail me dan via het stamboomforum.

Vriendelijke groeten
Karst

W.K. Schneider

ik wist dat het archief dicht ging . ik zal de vraag in augustus nog eens stellen

Uitgeschreven lid

dissenberge  is ook familie ,welke zoekt u?

elisa ropers

Levina, ik kan in Amsterdam geen geboorte van Francois Lafertin op 15/5/1880 vinden. Weet je zeker dat hij in Amsterdam geboren is? Ben je in het bezit van de huwelijksakte? (wat voor informatie staat daarin?)

Mvrg, Anna

a.m. van kalken

sinti zigeuners Francois ook Frans of Franciscus Lafertin is geboren 15-6-1864 in Amsterdam ,was gehuwd met Bertha Dissenberg(e of en)

gevonden op http://www.seniorennet.be/Pages/Genealogie/detail.php?id=15354

Carla B

dat van seniorennet Belgie heb ik er zelf opgezet. en nee ik heb geen huwlijksakte ook geen overlijdensakte hij is in België overleden ik weet hoe en ongeveer wanneer maar in België staat nog bijna niets online en in een archief iets opzoeken is ook niet zo eenvoudig als bij ons.

dit is wat ik van hem heb

hij werd ook Peter genoemd. hij zou omgekomenzijn door een ongeluk.overreden door een woonwagen.
Er is in het archief in Amsterdam gekeken er is daar geen francois lafertin gevonden op 15-5-1880.ook niet 15-5-1864 Hij woonde ws wel in Amsterdam in 1915 aangezien hij daar ook in 1916 woonde. uitgeweken voor de eerste wereldoorlog ???? daarna weer naar België vertrokken ??
er word op de persoons kaarten van zijn kinderen verschillende geb data gegeven nl 19 mei 1864 en15 juni 1864 wel allemaal te Amsterdam met een toevoeging dat in Amsterdam geen geboorte akte is opgemaakt naam zou zijn lafertu
In het bevolkingsregister van Amsterdam staan de volgende teksten (ze vinden hem daar ook een raadsel) Francois Lafertu, geb 15-5-1864 te Amsterdam, RK, beroep Acrobaat, wonende in een woonwagen aan de Notweg te Amsterdam. Aantekeningen :ïn de gemeente akte van"oud Valkenburg"staat dat Francois Lafertu, oud 26 jaar, beroep reiziger wonende te Amsterdam aangaf dat op den tweeden april 1901 geboren was Margaretha uit zijn echtgenote Bertha Diesenberg.het is mogelijk dat Masti en Margaretha dezelfde zijn
Francois komt niet voor in het register van de burgelijkestand van 1853 t/m 1882. Ook niet in de huwlijksregisters. In het archief niks te vinden..
Echtgenote Bertha de Isembergh geb 24-5-1876 te Le Mans (deze datum wijkt af van de datum gegeven op de persoonskaart van Joseph Paul nl 15-5-1878 Le Mans

hij ligt volgens overlevering begraven in Aalst.

Levina Koster

Hallo Levina,

Via deze link kom je in de krantenbank van Aalst en er staan inderdaad wat

Lafertins' in vermeld:

http://aalst.courant.nu/

De stad Aalst heeft een mooie website beschikbaar wat Erfgoed betreft:

http://www.madeinaalst.be/

Misschien vindt je er tzt de door jou gezochte persoon terug.

Succes,

Rian

Rian Capello

Rian bedankt leuke informatie moet alleen nog even uitzoeken wie wie is

Levina Koster

Mosterd na de maaltijd misschien: Levina (v) of Levien (m) komt volgens de voornaamkundigen van Lieven (< Lief Win = geliefde vriend) en is vanaf de 14e eeuw populair in Vlaanderen (incl. Zeeuw-Vlaanderen). De naam is verlatijnst tot Lebuinus (vgl. de grote kerk in Deventer). Lieve, of Lieveke, kan ook een verkorting van Godelieve zijn. Zie J. van der Schaar, Woordenboek van voornamen, onder 'Lieven'.

Rutger ter Beek


Dit was mij bekend maar toch bedankt

Levina KosterPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!