stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Pauw, Gerrit uit Utrecht

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Gerrit Pauw (Pouw, Paauw) gehuwd met Adriana van Velsen (ook wel Jaantje). Gerrit is waarschijnlijk omstreeks 1758 geboren. Adriana is 09-08-1825 te Utrecht overleden. Zij krijgen voor zover mij bekend drie kinderen in Utrecht. Het huwelijk vond plaats op 31 maart 1777 te Utrecht in de Nicolaikerk. In het register wordt verder geen melding gedaan van geboorteplats, getuigen of ouders.

. Pieter (1778);

. Willem (02-04-1780);

. Elisabeth (1788).

De vader van Gerrit is Gerrit Dirksen Pauw . Onbekend:

. sterfdatum Gerrit Pauw;

. eventuele overige kinderen.

De enige Gerrit Pauw die ik tot nu toe tegengekomen ben is

Gerrit van der Pauw (wedr. van Francijntje van Daalen in de Groene-Steegh) gehuwd in 1735 met Steijntje Mije (wed van Geurt Drijver in de Water-Steegh).

Misschien is dit het bewuste ouderechtpaar, maar dan moet ik zoeken naar de kinderen uit het eerste en tweede huwelijk. Maar gezien het mogelijke geboortejaar van Gerrit Pauw (omstreeks 1758) lijkt met dat niet erg waarschijnlijk.

Als ik weet waar Gerrit geboren is dan zijn er voor mij voldoende bronnen beschikbaar om aanvullend onderzoek te doen.  

Johannes Abrahamsen

Beste Johannes,

   misschien heb ik een mooie aansluiting voor je, maar die moet dan wel worden nagekeken in Utrecht.

In de stamboom van mijn vrouw komt voor:

Gerrit Dirks Pou, geboren omstreeks 1690, gehuwd met Francijna van Dalen, geboren omstreeks 1690.

Uit dit huwelijk werd Lijntje Pauw geboren, in de Utrechtse Watersteeg, die gedoopt werd op 7 februari 1720 in de Domkerk van Utrecht, en die in Utrecht stierf op 17 december 1786.

Als Gerrit Dirks Pou en Francijna van Dalen ook een zoon Gerrit hebben gehad, dus geboren omstreeks 1720-1725, heb je een perfecte Gerrit Gerritse Pouw, die heel goed omstreeks 1758 een zoon Gerrit kan hebben gekregen.

Succes,

met vriendelijke groet,

Frits

www.tussenhaakjes.nl.ae

www.stoffelswereldweb.com

Frits Stoffels

Bedankt voor je snelle reactie. Deze naam ben ik ook op mijn zoektocht tegengekomen. Weet echter niet meer waar ik deze persoon had gevonden en waarom ik hem niet als kandidaat heb aangemerkt. Ik trek dit nog even even na. Misschien toen wat over het hoofd gezien. Het probleem is echter dat er heel wat Pauwen te vinden zijn in Utrecht en omgeving.

Johannes Abrahamsen

Hoi John,

Ik weet niet wanneer ik tijd heb, volgende week begint de school weer en dan is het altijd erg druk. Maar dat is voor mij ook reden er een keer tussenuit te knijpen. Dus wie weet lukt het snel een keer, anders wat later.

Groeten, Mirjam

mirjam van rooijen

Als je geen jonge kinderen hebt, dan zit je evenals ik in het onderwijs? Zo ja, wij zijnweer begonnen. De kop is er voor mij af. N.a.v. de eerste reactie ben ik thuis weer aan het zoeken geslagen in mijn spullen. Maar ik houd je op de hoogte.

Johannes Abrahamsen

Ja, ik werk in het mbo, niveau 2. We beginnen volgende week weer, tegelijk met de middelbare scholen.

Je hoort het wel als ik wat heb.

Groeten, Mirjam

mirjam van rooijen

Hallo, de genoemde Gerrit Dirksen Pauw is de voorouder die ik zoek. In eerste instantie ging ik uit van gerrit Gerritse Pauw, maar dat was niet correct. In een doopakte van een van zijn eerste zonen wordt hij Gerrit Dirksen genoemd. In zijn eerste huwelijk met Francijntje is er inderdaad een Gerrit geboren. In zijn tweede huwelijk zijn echter heel wat Gerrit Pauw geboren, namelijk 4 stuks. Ik mag dus met enige zekerheid aannemen dat de laatste Gerrit, die uit het huwelijk van Gerrit met Stijntje Meije, een voorouder is van mij.

Ik moet echter nog de begraafregisters doornemen om te onderzoeken of mijn veronderstelling inderdaad klopt. Gerrit Dirksen Pauw moet op vrij hoge leeftijd geweest zijn, want zijn laatste kind (Gerarda) werd geboren in 1749. Dus hij zou minimaal 48-50 geweest moeten zijn.

Ik ben erg benieuwd welke gegevens u heeft betreffende Pauw en mogelijkerwijs kunnen wij gegevens uitwisselen. Daarvoor verwijs ik u naar Myheritage met de stamboom "Familie Abrahamsen-Bosman". Daar kunt u een verzoek indienen tot lidmaatschap.

Johannes Abrahamsen

Oeps, Johannes, op de een of andere manier is jouw verzoek er bij mij tussendoor geglipt. Kennelijk ben je weer zelf in het archief geweest.

Nu even helder krijgen, dan kan ik eventueel wel een keer in de begraafregisters kijken.

Je zegt dat de Gerrit die jij zoekt rond 1758 geboren moet zijn. Is dat een schatting die je nu losgelaten hebt? Want je zegt ook dat zijn laatste kind in 1749 geboren wordt. Dan moet de laatste Gerrit dus van voor die datum zijn. Klopt dat?

mirjam van rooijen

Ik heb gevonden Gerrit Pauw gedoopt 6 september 1747 als kind van Gerrit Pauw (weduwnaar van Francijntje van Daalen) en Stijntje Meij. In beide huwelijke zijn er verschillende zonen Gerrit geboren (allen in de omgeving Jacobikerk, Achter Clarenburg, Groene Steegh, etc.). Hieruit concludeer ik voorzichtig dat de jongste getrouwd is met mijn Adrana van Velsen.

Bij een van de dopen uit het eerste huwelijk wordt vader Gerrit Pou "Gerrit Dirksen" genoemd. Zijn eerste huwelijk is in 1719 en het tweede in 1735. Gerrit Dirksen Pou moet omstreeks 1690 geboren zijn. Hij was dus op vrij hoge leeftijd toen mijn Gerrit werd geboren. Aanvankelijk dacht ik dat het Gerrit Gerritsen was. Wat er gebeurde met de kinderen Pou (huwelijk en overlijden) moet ik ook nog onderzoeken. Ik be echter blij dat ik weer een generatie verder ben gekomen in deze tak.

Ik ben dus nu op zoek naar de doop van Gerrit Dirksen Pou en die van zijn vader Dirk Pou. Ik had echter bij mijn laatste bezoek in het archief geen tijd meer, want ze gingen sluiten. Dus waarschijnlijk wordt dat komende week.

Groeten John.

Johannes Abrahamsen

Hallo Johannes

Misschien had je deze ook al gevonden

te Schalkwijk tr Gerrit Dirkse Pauw 30-9-1755, met Anna Maria Schrijversof.

Kan alleen nog geen Gerrit uit dit huw. vinden.

BRON: trouwboek gerecht van Schalkwijk

Datum huwelijk: 30-09-1755

Datum ondertrouw: 13-09-1755

Datum proclamatie:

Attest van:

Man: Gerrit Dirkze Pauw

Geboren te:

Wonende te: Schalkwijk

Vader bruidegom:

Vrouw: Anna Maria van Schrijvershof

Geboren te:

Wonende te: Tull en 'tWaal

Vader bruid:

Opmerking: Va. brd Barnardus van Schrijvershofgr.Henk

henk hagen

Hallo,

Bedankt voor de reactie maar ik zoek niet de Gerrit Pauw uit Schalkwijk. Ik heb deze gegevens enige tijd geleden al doorgenomen en onder ogen gehad. Mijn Gerrit Dirkse Pauw is in 1719 te Utrecht getrouwd en is waarschijnlijk omstreeks 1690 geboren.. Ik ben dus nu op zoek naar Dirk Pauw (Pou, Pauwe, van der Pauw) mogelijkerwjs ook uit Utrecht.

Groeten J.A.

Johannes Abrahamsen

O ja,

Heb het nog even nagekeken in de Trouwboeken van Schalkwijk: U heeft het over Gijsbertus Pauw (Rooms-Katholiek). Mijn Gerrit Dirkse Pauw heeft zijn de vele kinderen uit zijn beide huwelijken in Utrecht Protestants laten dopen. Daarbij kom ook nog  ... de mogelijkheid dat hij (op ruim 60 jarige leeftijd) nogmaals getrouwd zou zijn en kinderen verwekt erg klein is.

Alsnog bedankt voor u reactie.

Groeten J.A.

Johannes Abrahamsen

reactie op h hagen dd 08.11.2010

deze gegevens stemmen niet overeen met rk trouwboek schalkwijk

 

BRON: RK trouwboek van Schalkwijk

 

Datum huwelijk: 30-09-1755

 

Datum ondertrouw:

 

Datum proclamatie:

 

Attest van:

 

Man: Geisbertus Pauw

 

Geboren te:

 

Wonende te:

 

Vrouw: Anna Maria Schrijvershof

 

Geboren te:

 

Wonende te:

 

Opmerking: Get. Joanna Wolthare en Margaretha Romeinders

en niet met gegeven van burg stand soest:

 

 

home > Collectie > Voorouders

 

Jacobus Paauw

 

Overledene

Jacobus Paauw

Vader

Gijsbert Paauw

Moeder

Anna Maria Schrijvershof

Datum Overlijden

02-08-1834

Overledene Leeftijd

54

Plaats

Soest

Bron

Burgerlijke stand Soest

Akte Jaar

AkteJaar

Jaar

1834

Nummer

Nummer

Akte Nummer

26

Product Code

5651879

met vr groeten

g pouw


Goede morgen,

voor wat het waard is: ik heb een Derick Pouw *ca 1650 te Schalkwijk (?) gehuwd met N. van de Leemkolk. Tot nu toe slechts één kind gevonden: Evert *1681 die trouwde met Jannigje Dericks van der Louw. De kinderen van dit echtpaar worden in Werkhoven gedoopt.

Ik ben met een andere onderzoeker op zoek naar dezelfde verbinding. Het lijkt zeer logisch, enkel waar is de bron?

met groet!
Robert van der hall

www.geneanet.org/vanderhall

Robert van der HallPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!