stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Hulp gevraagd onderzoek Beverwijk ivm Jannetje Nederstigt en Pieter Venlet

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ben op zoek naar de geboorteplaats en datum van Jannetje Nederstigt geboren ca 1700. Zij trouwde met Adriaan Scheepmaker 18dec 1717 te Beverwijk. Later trouwde ze met Pieter Venlet te Beverwijk. Uit dit laatste huwelijk twee kinderen Pieter *1736 en Klaas *1733 beide geboren in Beverwijk. Ik ben een afstammeling van Klaas Venlet (Ven Let). Klaas was getrouwd met Marijtje Blad (dochter van Willem Blad) Herkomst Willem Blad ook onbekend. 

Pieter Venlet *1675 kreeg een huis toebedeeld uit de nalatenschap, tussen zijn broeder en zuster, beide onbekend.

Er zou nog stukken moeten zitten in het Gaarderarchief en de boedelinventaris. Daar ik in het buitenland woon vraag ik hulp bij het onderzoek. danny Venlet

Ik ben ook op zoek naar de voorouders van Pieter Venlet die trouwt met Antonia (Tobia) de Jong, Pieter overlijdt 31-07-1822 om 4 uur des morgens.. ouders Pieter Venlet zijn Klaas Venlet en Marijtje Blad.

Lars van der Heide

Graag wijs ik op het huwelijk van ene Eliza Venlet, zoon van Claas Huisman Venlet en Elizabeth Schaap.

Zie www.genlias.nl.

De ouders van Claas - die medicine doctor is - zijn : Pieter Venlet en Ariaantje Huisman.

De vier overlijdensdata van Claas t/m Ariaantje worden in de huwelijksakte (15.11.1822 Beverwijk - plaatje 198) genoemd. 

G.Karssenberg

Hi Lars,

Ben een afstammeling van Willem Kaasz Venlet de broer van Pieter Venlet. Hun ouders waren Klaas Venlet d.27 SEP 1733 en Marijtje Blad d.31/7/1822 beide te Beverwijk. De ouders van Klaas waren Pieter Venlet geboren ca 1700 +9/4/1762 en Jannetje Nederstigt uit Reeuwijk d.12/05/1701. De familie Venlet word voor het eerst in Beverwijk in 1730 vermeld. Weet verder nog niet waar ze vandaan komen. 

In het begraafboek 1696-1740, geeft hij op op 28 februari 1736 Pieter Pietersz Venlet. Misschien zijn vader?

danny Venlet

Ik vond deze nog op noordhollandsarchief.org:

3769 Stads- en Gemeentebestuur van Beverwijk (Gemeente Beverwijk)

1752 febr. 25 Pieter van Let (Venlet) overleden voor 7 april 1762

Mag ik vragen waar u uw kennis vandaan heeft?

En typ hier eens Venlet in: http://database.noordhollandsarchief.org/

Krijg je een lijst met beroepen, van een aantal Venlets..

Lars van der Heide

Eliza was een van 10 kinderen uit dat huwelijk   Claas Huisman Venlet trouwde later in ca 1785 met Elisabeth van Conijnenberg en hadden een dochter Anna Maria (Huijsman) Venlet. 

Je melde dat Claas medici doctor was maar naar mijn onderzoek dacht ik dat hij Gaarder der onbeschreven Middelen, omroeper, organist, Lid van de Vroedschap (1779-1781), Regent van het Gasthuis, Diak was. Weet wel niet goed wat gaarder der onbeschreven middelen is. 

4 overlijdensdata krijg je die als je het document aankoopt? jij zegt plaatje 198 maar op Genlias staat 358.20, heb jij een copie? 

danny Venlet

Hier nog over Claas Huisman Venlet:

Beverwijk, 1813 048

C. H. Venlet, tabakdebitant, Beverwijk

Voornaam: C. H. Familienaam: Venlet Woonplaats: Beverwijk Beroep: tabakdebitant

Burgemeesters en vroedschapsleden tot 1794

De hieronder volgende namen van leden van de vroedschap, die door de Staten van Holland op 29 maart 1629 is ingesteld, zijn ontleend aan de vroedschapsresoluties, die pas vanaf 1642 bewaard zijn. De namen van de vroedschapsleden die tevens burgemeesters zijn geweest en van degenen burgemeesters waren, maar mogelijk geen vroedschapslid, zijn aangeduid met een (B). Het electieboek van 1754-1794, inventarisnr. 369, bevat geen namen van leden van de vroedschap, maar wel onder meer van de burgemeesters.

1752 febr. 25 Pieter van Let (Venlet) overleden voor 7 april 1762

Lars van der Heide

Danny,

Ik woon in Beverwijk. Als er iets lokaals is wat je zoekt, laat het me weten.

Willem

Willem van Vliet

Ik heb die info van Jan van der Linden in Beverwijk, hij is bezig met het digitaliseren van gronden en huizen van 1560 tot 1832 in Beverwijk maar hij zit nog niet zover. Hij liet mij wel weten dat voor 1730 er geen sprake was van de Venletten. Zie hier een stukje van Jan zijn bevindingen. Gaat over de woning die een erfstuk was. 

De verkoop in 1797 was noodzakelijk ivm met het overlijden van Klaas Venlet en zijn vrouw Marijtje Blad. Hun kinderen Pieter en Willem waren wees geworden. Ik stuur je de transcriptie mee. Toen ik het stuk na las viel mij op dat hun grootvader Pieter Venlet het huis toebedeeld uit de nalatenschap, tussen zijn broeder en zuster. Alleen heb ik van deze twee geen gegevens. Maar ik maak hier wel uit op dat de vader van Pieter Venlet (die gehuwd met Jannetje Nederstigt) het huis gekocht moet hebben. Alleen zo ver ben ik nog niet ik ga terug in de tijd en ben in 1745, dus toen was het huis al in hun bezit. Ja dus er moeten ook nog stukken zitten in het Gaarderarchief en de boedelinventaris.


danny Venlet

dag Willem,

dat zou er leuk zijn daar ik zelf in het buitenland woon. Liggen de Gaarderarchief en de boedelinventarissen in Beverwijk? 

danny Venlet


Willem,

zou jij de trouw aktes van Pieter van Let (Venlet) kunnen opzoeken en kopiëren om te zien of er geen vermelding is van hun ouders of zijn herkomst. 

Hij trouwde :

voor 1733 met Anna (Jannetje Joanna) Nederstight mogelijk uit Reeuwijk

30 nov 1738 met Aerijaentje Huijsman (hier ook ouders onbekend)

Ook interesseert mij een kopie van de trouw akte van Klaas Venlet met Marijtje Blad van 1 mei 1763

In feite daar ik de Venletten aan het archiveren ben zijn kopieën van alles wat je vind voor mij interessant.

Zou mij veel plezier doen als je dat zou kunnen doen. 

groetjes

Danny

danny VenletPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!