stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » van der A(a)



Profiel afbeelding

Hallo Daisy ,

Kijk naar de foto en je ziet een familielid. Ik ben inmiddels 76 jaar en ik kan je iets vertellen over je familie.

Ik ben geboren in Valthermond (Drente). Daar woonden ook mijn opa en oma van der A.Mijn moeder was Anna Helena van der A. Zij is overleden in 1943. Zij heeft 15 kinderen ter wereld gebracht, waarvan een meisje op tweejarige leeftijd is overleden.Moeder was een zus van je opa, die dus een oom van mij is. Naar mijn mening heeft je opa in Deventer gewoond, want toen ik een jaar of twaalf was ben ik samen met drie broers naar Deventer geweest op de fiets vanuit Valthermond. Overigens wonen er in Valthermond nog meer famiieleden, allemaal nazaten van mijn oom Dorus (broer van je opa). Ook zijn er nog neven en nichten die weer horen bij een andere oom, die Berend heet. En zo zie je maar dat er een hele reeks nazaten zijn als je wat dieper in het verleden gaat zoeken, want andere broers van je opa waren mijn oom Geert (zoals ik ook heet),oom Hendrik (heeft in de oorlogsjaren bij ons in huis gewoond), een oom die in Den Haag woonde (de naam weet ik niet meer)en een jongere zus, die voor ons tante Trientje heette.Hier wil ik het even bij laten.Succes met je zoektocht.

Met een groet van Geert Twickler

G.H.Twickler - 1 jul 2011 - 21:00

Daisy, 

Ik heb ook een tak met van der A(a) uit Meerkerk ten zuiden van Utrecht. De naam Aa komt waarschijnlijk uit Oud-Aa, ter Aa zie hieronder. Misschien zijn je voorouders naar het oosten getrokken. 

Danny 

 

Aa (Utrecht)  

De Aa is een rivier aan de westkant van Utrecht. Het riviertje begint ten westen van Breukelen. Waar de rivier ontspringt uit een verbindingssloot van het Merwedekanaal en de Grote Heikop. Onder andere de dorpen Nieuwer ter Aa en Oud-Aa zijn vernoemd naar deze rivier. De rivier stroomt noordwaarts.

De rivier krijgt tussen de dorpen Nieuwer Ter Aa en Loenersloot de naam Angstel, die uitmondt in het Abcoudermeer

danny Venlet - 15 nov 2011 - 09:49

hallo, (oom) geert twickler

ik zie het bericht nu pas. was even een tijdje eruit. maar wat goed dat u een familielid bent. waar mijn opa tussen odoorn en enschede heeft gewoond weten we eigenlijk niet zo goed. ik heb helaas ook geen familieleden die mij dat kunnen bevestigen.

heeft u meer onderzoek gedaan naar onze familie? ik heb namelijk nogal wat vragen.

mvg daisy van der A

daisy van der A - 10 feb 2012 - 16:47

Hallo Daisy,

Nu ben ik wat laat met een reactie. Het is een hele zoektocht om de directe familie in kaart te brengen. Bovendien worden we snel ouder en vallen er stelselmatig familieleden af door verhuizing en sterfte.

Niettemin wil ik regelmatig, voorzover het kan, informatie doorgeven. Ik raad je aan om de zoektocht uitsluitend te richten op de familie met 1 A. De rest is voor mij geen familie. Er zijn er bij die er in hun leven een A aan hebben toegevoegd, maar die willen er niet bij horen. Het zij zo.In mijn vorige brief schreef ik dat we bij je opa en oma op bezoek zijn geweest. We waren met zijn vieren op de fiets en voorzover ik me kan herinneren was dat in Deventer. Dus daar moet je opa hebben gewoond. We waren toen op weg naar Den Dungen  (bij Den Bosch). Daar woonde een (oud voor jou) oom en tante( Jos en Annie), En Annie was een zus van mijn moeder.Ze hadden 7 kinderen (jongens).Wordt wellicht vervolgd.

G.H.Twickler - 21 feb 2012 - 22:20


ik heb een foto geplaatst zoals u ziet zijn dit mijn opa en oma.

groet

daisy van der A - 23 feb 2012 - 10:12







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu