stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Familie Stijnen, Aalsmeer rond 1700

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
Ik ben op zoek naar meer gegevens over een familie STIJNEN uit Aalsmeer.
Binnen mijn genealogische gegevens komt het volgende ouderpaar voor:

Dirk Cornelisz DIK en Guurtje Willems STIJNEN.
Zij huwen te Aalsmeer op 09-11-1756.
Guurtje Willems STIJNEN, geboren (geschat) circa 1735, overleden na 1804, is de dochter van Willem Arends STIJNEN.

Van Willem Arends STIJNEN heb ik geen verdere gegevens.
Hij zal, grof geschat, geboren zijn rond 1705.

Op internet heb ik verder nog gevonden een Jacob Arends STIJNEN, die gehuwd was met Neeltje Cornelis VAN KRALINGEN.
Goed mogelijk dat deze Jacob Arends STIJNEN een broer was van Willem Arends STIJNEN.

Ook kwam te Aalsmeer voor een Geertje Zijverds STIJNEN, overleden na 24-12-1708.
Zij is de dochter van Zijverd Cornelisz. STIJNEN.
Deze Geertje was gehuwd met Cornelis Poulisz. KASTELEIJN.

Tot zover alles wat ik tot nu toe heb kunnen vinden over deze familie.
Wie weet hier iets aan toe te voegen.

Lex Slager

Ik weet niet of je dit bericht nog leest, maar ook ik zoek Stijnen uit Aalsmeer. Ik denk dat jouw dame de zus is van Willem Willems Stijnen (ze is bij 2 dopen de peet). Ik heb wel wat gegevens, wellicht dat we elkaar kunnen helpen?

Esther van Rems-Dijkstra

Dirk Cornelisz DIK is gedoopt te Aalsmeer 22/9/1715, ouders: Kornelis Dirks DIK en Aafje Wilms.

Guurtje Willems STIJNEN is gedoopt Aalsmeer 16/3/1732, ouders Willem Arends STIJNEN en Trijntje MOOIJ

 

gr. anna

a.m. van kalken

Willem Arends Stijne en Trijntje Gijse Mooij huwen te Aalsmeer 23/12/1727 - 11/1/1728.

 

Een Aarend Jacobs Stijne en een Annitje Cornelis laten dopen:

 

Jaakob 24/4/1701, Waintje 11/3/1702, Stijne 5/9/1706 en Jan 10/3/1709. Helaas geen Willem gevonden.

a.m. van kalken

Esther van Rems-Dijkstra en A.M. van Kalken, hartelijk dank voor de reactie(s).

Vriendelijke groet,

Lex Slager

Alex

In het doopboek van Aalsmeer staat bij de doop van 5-9-1706 geen naam of geslacht, dat zou dus misschien wel Willem kunnen zijn. Eerste zoon Jaakob vernoeming naar vader van Arend.

Esther van Rems-Dijkstra

Geen idee of jullie antwoorden gevonden hebben en ik ben nog lang niet compleet in mijn onderzoek maar hier op WikiTree kunnen jullie het e.e.a. vrij bekijken en eventueel gebruiken (vind het leuk als jullie bron wel vermelden :D). Er is van alles aan te merken op de LNAB (last name at birth). Iemand anders heeft dit profiel gestart. Maar ik heb geen goede bronnen om de juiste LNAB te verdedigen omdat de achternaam van de vader niet genoemd wordt bij de doop, alleen die van moeder. 

Op het profiel ook een bericht van mij aan het Kaap de Goede Hoop Project op WikiTree over een vriend van ons, op het profiel geplaats door het Project zelf. De vriend, historicus, die heel veel onderzoek deed naar VOC werknemers vanuit Aalsmeer denkt/dacht dat Arij Steijne en Arij Willems Steijne een en dezelfde persoon zijn. Ik denk van niet. Maar ik hoor graag jullie mening. Ik denk dat Arij Willems de vader is van........ In de kantlijn rechts bij berichten zijn mijn gedachten en overwegingen. 

Trouwdatum nog niet door mij geverifieerd, moet eerst nog reizen van de tien jaar dat Arij niet thuis was toevoegen.......... Werk te doen in de Kerstvakantie! :) 

Allemaal hier: Dank voor jullie geweldige werk! En de allerbeste wensen voor puzzelen/graven in het verleden komend jaar! 

Astrid 

Astrid Spaargaren

De (of iemand van) Stichting Oud Aalsmeer is, meen ik, ook bezig met Familie Stijnen. Misschien daar eens naar schrijven?

Groet

Rob van der Weijde

Ha Rob,

Ik zal es horen bij Oud-Aalsmeer. Ik weet dat Jan Willem de Wijn (voorzitter Oud-Aalsmeer) onderzoek gedaan heeft naar Aalsmeerders en Kudelstaarters die bij de VOC gingen. Zo ook dus over Arij in zijn boekje Aalsmeerders in de VOC, avonturen in Afrika en Azie. 

Als ik nieuws heb meld ik me terug hier. 

Groeten, 

Astrid

Astrid Spaargaren

@ Astrid, ik heb contact opgenomen met een vriend, die alle uitgaven van de Oud-Aalsmeer vereniging. Mijn vriend schreef het volgende

Heb gezocht naar het gevraagde maar ik ben bang dat ik je niet veel verder kan helpen.

Kwam de volgende 3 artikelen tegen die overeenkomen met jouw vragen.

Hiervan heb ik een fotokopie gemaakt die je aantreft als bijlage bij deze email.

Van Neeltje Cornelis van Kralingen heb ik nog gevonden dat zij is overleden op 13-7-1762 in Aalsmeer.

Verder kwam ik nog 6 keer een familienaam tegen lijkende op de Stijnen maar iets anders geschreven maar volgens mij heb je daar niets aan. Het betrof Steijn, Steyn en Steijne.

Dik kwam ik 17 keer tegen maar zijn allemaal mensen die ingetrouwd zijn in Aalsmeer afkomstig uit plaatsen boven het Noordzeekanaal.

Van Kralingen kwam ik 6 keer tegen maar was niet te koppelen aan het gevraagde.

Jan Achterberg

Izaak Janse Visser, NH, overleden 6 feb 1728. Huwt Neeltje Cornelisdr van Kralingen op 9 jan 1717. Dr van Cornelis Klaasz van Kralingen en Baafje Jans uit Nieuwer-Amstel. Uit dit huwelijk vijf kinderen

Maarten Visser, 31 okt 1717. Jan, † 24 mrt 1727. Baafje *23 jun 1720, †15 mei 1730. Guurtje, * ca 1721, † 3 mrt 1759. Zij huwde op 2 mrt 1743 met Dirk Harmens Segstro, [*18 jul 1723-† 6 sep 1798] zn van Harmen Dirks Segstro en Neeltje Cornelisdr Been. Cornelis, †9 mrt 1727

Neeltje hertrouwde met Jacob Arendsz Stijnen

Jan Achterberg

Guurtje Willems Stijnen, * 16 mrt 1732 en † 26 jul 1807, dr van Willem Arendsz Stijnen en Trijntje Mooij. Zij werd weduwe van Dirk Dik en hertrouwde met Klaas Pietersz Jongkind [15 nov 1711-19 mrt 1793] Voor Klaas was dit zijn vierde huwelijk.

Uit het huwelijk van Dirk Dik en Guurtje Willems Stijnen werd een Antje Dirks Dik gedoopt op 15 nov 1767, † 16 okt 1817. Zij huwde Jan Jacobsz Eijgenhuijs, timmerman. [3 nov 1765-25 mei 1809] Uit dat huwelijk elf kinderen

Ik heb het op mijn email uitgebreider staan, maar dit zijn de belangrijkste feiten

Jan Achterberg

Ha Jan, Dank je wel! Alles is welkom. De familienaam wordt idd op vele verschillende manieren geschreven. Meest voorkomende vorm is Stijne en Stijnen, Steyn, Steijn en alle vormen daartussen komen ook voor.

Ik ben op dit moment vooral op zoek naar de overlijdensdatum van Arij Willems Stijne en Kornelia (Cornelia) Barent/d(s) Dol/d'Hol. Heb het aangeven van overlijden van eerste man van Cornelia gevonden.Nu deze twee nog. :) Ik ploeg langzaam verder door de Gaarder boeken van Aalsmeer. 

En ja de Segstroo's en de Zegstroo's zitten sowieso in de familie. Zelfs een klein- achterkleindochter is hertrouwd met een Segstroo in Amsterdam. Voeg ik later toe. 

Nogmaals heel erg dank je wel voor het proberen! En alles helpt. 

Goede jaarwisseling. 

Astrid Spaargaren

@ Astrid,

ik heb je verzoek voor de overlijdensdata doorgegeven. Mocht je de vorige info uitgebreider hebben, stuur dan een privee email, door op mijn naam te klikken als je ingelogd bent.

Ook een prettige jaarswisseling aan allen gewensd. Wij zitten al lang in het nieuwe jaar

Jan Achterberg


Aangeven overlijden van Cornelia Dol is gevonden! 

Astrid SpaargarenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!