stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Familie Stijnen, Aalsmeer rond 1700



Profiel afbeelding

@Anton. Dank Anton voor het zetten van vraagtekens. Idd is het niet noemen van een eerder huwelijk bij de intekening in Amsterdam opmerkelijk. Het is zeker iets om te noteren. Echter is het geen uitzondering dat een eerder huwelijk niet genoemd wordt. Arij wordt ook niet genoemd als J.M. en Kornelia niet als J.D. dus "niet-eerder-getrouwd" is daarmee niet uitgesloten. 

Wat zegt het dat de patroniem Barense doorgestreept is? Kende de klerk in Amsterdam een Kornelia Barense?? Verschreef hij zich en moest daarom Barense doorstrepen? Lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Wilde ze anoniem trouwen? Mogelijk kregen ze geen toestemming om te trouwen in de Oud Katholieke kerk in Aalsmeer omdat Arij gereformeerd was. Maar dit is guesing, dus onvoldoende bewezen. Arij wordt wel bij de doop van zijn derde kind duidelijk vermeld als Acatholicus.

Bovendien wordt Kornelia bij de proclamatie opgegeven als zijnde gereformeerd. Mogelijk....... 

Kortom er zijn idd nogal wat vragen omtrent het e.e.a. We blijven alert en zoekend naar meer antwoorden/bewijs. 

Nogmaals dank voor het zetten van vraagtekens. 

Astrid Spaargaren - 14 jan 2018 - 20:09

Ha G., Kun je mij verwijzen naar waar jij Kornelia, behalve bij de proclamatie van 1759 in Amsterdam, nog een handtekening van haar gevonden hebt? Alvast heel erg bedankt! 

Vriendelijke groeten, 

Astrid

Astrid Spaargaren - 14 jan 2018 - 20:11

Het ging mij om de inschrijving van de "ondertrouw" in Amsterdam van (een andere) Cornelia Doll op 30.9.1745 met Arnoldus Hermanse.

G.Karssenberg - 14 jan 2018 - 20:21

Aha! Dank G. Duidelijk! :) 

Astrid Spaargaren - 14 jan 2018 - 20:45

Gaarder Amsterdam; Ontvangen, Trouwen 1748-1760 , 28 februari 1759, Arij Willemse Steijn en Cornelia Barents Dol. Image 563 of 643, rechterpagina. Trouwen Nieuwer Kerk Amsterdam 18 maart 1759, geen patroniem vermeld van Cornelia Dol, Image 26 of 421, linker blz, linker kolom, helemaal onderaan. 

Heb zover geen aantekening in Aalsmeer kunnen vinden van aangeven voorgenomen huwelijk danwel huwelijk in Amsterdam. 

Astrid Spaargaren - 14 jan 2018 - 22:02

Hartelijk dank voor reactie en de aanvullende info Astrid.

Anton49 - 21 jan 2018 - 13:58

Ha Anton, graag gedaan hoor.

Ik was van de week op het profiel van Arij Willems Stijne's zoon een link aan het verbeteren want ik had een link twee keer toegevoegd en miste toen de link naar het aangeven van het overlijden van Cornelis Cornelis Noonen. Bedacht toen dat ik dat snel met je moest delen.

Dit om een antwoord op je eerdere vraag te geven over of Cornelia Dol getrouwd met Arij Willems Stijne in Amsterdam wel eerder getrouwd was met (een) Kornelis Noone hier het bewijs dat wel zeker is: Arij Willemse Stijne geeft het overlijden van het kind van zijn vrouw aan genaamd Cornelis Cornelis Noonen. 1773 Aalsmeer.

Ik zal het profiel van zoon Kornelis toevoegen. Maakt het mogelijk allemaal nog wat duidelijker. 

Astrid Spaargaren - 21 jan 2018 - 21:01

Op 15.11.1758 wordt in Aalsmeer (Oud katholiek - image 39 - illegitiem) Adrianus gedoopt, zoon van Arie en van Kornelia Barentz Dol - dus voor hun huwelijk in 1759.

G.Karssenberg - 21 jan 2018 - 23:20

Ja dat klopt. Arij is buitenechtelijk verwekt. Zijn vader Arij Willems is gereformeerd of hervormd van oorsprong en hij krijgt ook bij het dopen van latere kinderen het predikaat Acatholicus. :) 

Mij ging het vooral om alle BMD data met bron toe te voegen aan Arij Arijsz Steijne en zijn vader Arij Willemsz Stijnen omdat er een prachtig verhaal verschenen was na wetenschappelijk onderzoek tijdens de universitaire studie Geschiedenis van een goede kennis van ons, waarin gesteld werd dat deze twee misschien/mogelijk een en dezelfde persoon zouden kunnen zijn en er een uitdaging voor genealogen toegevoegd was om dit uit te zoeken. Die uitdaging heb ik aangenomen. :) En ik inmiddels meer dan voldoende bewijs gevonden heb dat het vader en zoon is, en niet dezelfde persoon.

De verwarring niet zo gek als Arij Arijsz kapitein bij de VOC wordt op 31!!-jarige leeftijd in 1790. Dat lijkt meer te passen bij een man als zijn vader Arij Willemsz die dan rond de 55 jaar is.

De uitdaging is opgelost. De data inclusief de soldijboeken met bronnen compleet. Prachtig verhaal dankzij alles wat vindbaar was en de hulp van iedereen. 

Ik wil nogmaals iedereen bedanken die mij geholpen heeft en meegedacht heeft. DANK! 

Astrid Spaargaren - 22 jan 2018 - 00:36


Fijn Astrid. Maakt een hoop duidelijk.

Anton49 - 22 jan 2018 - 20:15







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu