stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Familie van Broeckhoven te Oisterwijk

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hallo Ben,

Door door jou gezochte Cornelis van Broechoven moet welhaast een zoon zijn van Peter Jan Gherit van Broeckhoven (geboren rond 1635), die trouwde met Maria Petri van de Pasch.
zie mijn bijgewerkte website: http://members.ziggo.nl/gertjanb/f1389.htm#P4143   onder Jan Geeridt Geeritssen BROECHOVEN, VAN {M} [P4308]Peters van de Pasch.  

Deze generaties  van Broec(k)hoven woonden in Udenhout aan de Schoorstraat (boerderijn met grond verkregen uit opeenvolgende erfelijke delingen van hun voorouders, terug te voeren tot erfelijke tiend rechten "op het Clappend Schoor" naar Walterus Bac van Broekhoven met Catharina Johannes Ghiselberti Lysccop (ongeveer 1350). Deze erfelijke rechten stammen vandaar uit de Bosche schepen famile Lysccop. Het betrof een gebied zuidelijk van de huidige Loonsche en Drunense Duien tto aan de Groenstraat in Udenhout, westelijk begrensd door de Loonsche Molenstrata en oostelijk de Gommelse straat. Heden ten dage nog aangeduid als "de Oude Tiend".

 

Ik heb inmiddels ook een  artikel ontvangen  van Wim Cöp uiy de Nederlansche Leeuw 2008 waar dit  gedegen en uitvoerig beschreven wordt

Te vinden op: http://www.vanmierlo.net/documents/doc-email/2009-01-16-wim%20C%F6p-van%20Broeckhuijsen.doc


Je moet vooral ook eens zoeken via zijn zoekmachine m.b.t. de Broechovens:   http://www.vanmierlo.net/showsource.php?sourceID=S425&tree=boom1

 

Zie ook voor onze Broechoven voorouders uit Tilburg:

http://www.geheugenvantilburg.nl/verhalen/lees/13461/het-verhaal-van-de-familie-bac-1

 

groet Gertjan

Gertjan Broekhoven

Hallo Martin,

goed te zien dat meerdere Broekhovens in hun geschiedenis van geinteresseerd zijn.

Ik zie dat je bij deze reactie op de vraag van Ben Smit een plaatje voegd van het Wapenschild met drie hoefijzers.

Dit wapen is vvan de Bosche Broeckhoven schepoen tak met oorsprong in St.Oederode waaruit de huidige Belgische adelijke Broechovens stammen.

zie o.a. https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_van_Brouchoven-

 

De Tilburgse Broechovens stammen o.a. van de Tilburgse adelijke familie Bac   

Het familiewapen van de Tilburgse Bac´s was: in zilver een rood schildhoofd, beladen met een gaande zilveren leeuw. en werd ook gevoerd door de van Broechovens. Zelfs de Leidense rechtelijke famiie Broeckhoven voerde dit wapen.

Zie m.b.t. dit famiie wapen de gegevens van Hans van Broekhoven uit Schiedam   op http://vanbrouchoven.webklik.nl/page/vanbrouchoven

met vriendelijk groet
Gertjan Broekhoven

Gertjan Broekhoven

Dank,

Er zijn in de omgeving van Bergen op zoom ook diversen Families van Broekhoven, waaronder ook een Martin van Broekhoven deze heb ik een aantal jaren geleden ontmoet, hij was voorzitter van de Kamer van koophandel in Rotterdam en kwam uit Bergen op Zoom hij vertelde mij dat hij ook met een stamboom bezig was, zou mij info sturen.....helaas nooit meer iets van gehoord. ook geen mail of adres.

Uitgeschreven lid


kijk eens op google bij genealogie Coolen - van Mierlo misschien is daar wat te vinden daar staat een grote lijn van de fam.

D.C. SintmaartensdijkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!