stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Jos Mullens: circus-directeur



Profiel afbeelding

Uit navraag bij het gemeentearchief in Roermond blijkt dat de op 31 maart 1903 in Roermond geboren Joseph Karel Hubertus (Jos) Mullens geen tweelingbroer had.

Henk Werk

Henk Werk - 24 mar 2015 - 13:07

Beste Henk,

nogmaals dank voor betreffende info.

Met vriendelijke groet,

Sippe - 24 mar 2015 - 15:43

Zie deze mooie stamboom van de familie Mullens, door Henk Werk.

http://home.hccnet.nl/h.werk/Mullens.htm

Sippe - 24 nov 2015 - 16:03

Dank Sippe voor je positieve reactie.

Informatie is toegevoegd aan IVb.11 Henri Philip Mullens.

Zie ook hoofdpagina met meer kermisgeslachten: home.hccnet.nl/h.werk/index.htm en home.hccnet.nl/h.werk/Groninger kermis.htm met 'Ten geleide' uit Groninger kermis, Werken op reis met gebakkramen 1850-1961.

Henk Werk

Henk Werk - 25 nov 2015 - 12:43


Helaas is onderstaande Website niet meer actief!!

http://www.circusnet.nl/circuscultuur.html

CIRCUSCULTUUR.NL

CIRCUS AMORETTI - Nico de Graaf en Constance-Clementine de Graaf-Mullens CIRCUS TOSCA - Herman Lijfering JEUGD CIRCUS - Herman v/d Vegt (en ...

Zie hieronder het TRIESTE verhaal van Johanna Constance (Jo) de Graaff-Mullens.

http://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=%22de+Graaff-Mullens%22&coll=ddd&identifier=ddd%3A010567147%3Ampeg21%3Aa0444&resultsidentifier=ddd%3A010567147%3Ampeg21%3Aa0444

Leeuwarder courant : hoofdblad van Friesland

·         23-12-1989

Zie ook een recentelijke  bijdrage in:

https://www.stamboomforum.nl/subfora/199/2/60664/1

Helaas is onderstaande Website niet meer actief!!

http://www.circusarena.nl/arena-geschiedenis.html

Onderstaande Website is actief!!

http://circus.blog.nl/nostalgisch-circus/2014/07/10/nostalgisch-circus-15-mullens

TILBURG – Tilburg brengt  niet uitsluitend een prachtige kermis voort. Er heeft zich ook een beroemde circusfamilie genesteld: Mullens.

De geschiedenis leert dat de familie Mullens al in 1871 op de vermaarde Brabantse kermis stond. Ze hadden onder andere een marionettentheater en speelden zelfs de Slag om  Verdun na. Vervolgens kwamen ze met een voorloper van het griezelige spookhuis.

Circus Jos Mullens

In de jaren veertig van de vorige eeuw startte Jos Mullens zijn circusactiviteiten. En uiteraard stond hij dikwijls in Tilburg. Bij hem leerden de neefjes Charles, Frits en Chef ook het circus vak. Ze waren bekend als acrobaten en clowns.

Na de tweede wereldoorlog ging een groot deel van de familie Mullens in Tilburg wonen.

Droomwereld

Charles en Sjef lanceerden in 1984 een circus, maar dat stopte 5 jaar later alweer met het geven van voorstellingen. Sjef werkte in 2004 nog aan zijn kerstcircus, maar kreeg het financieel niet in orde. In die periode was de circusman in hart en kieren al ziek.  Hij is 2 jaar later overleden. Zijn weduwe heeft zich eens laten ontvallen dat hij in een droomwereld leefde waar uitsluitend het circus telde.

Mullens kent nog een bekende circustelg: Willy. Hij is op 25 april 1930 geboren en specialiseerde zich in paardendressuur

Hij kreeg in 1984 de Oscar Carré Trofee. Willy was uiteraard bekend van het circus dat zijn vader Jos Mullens exploiteerde. Maar zijn  talent bracht hem ook in de piste van Circus Sarrasani. Toen hij een punt zette  achter zijn rondreizend bestaan bleef Willy in Tilburg.

Nog steeds actief

Er zijn nog steeds nazaten van deze circusfamilie actief. Denk maar eens aan het recente Groot Tilburgs Kerstcircus. Deze is in 2013 verzorgd door Charel Mullens jr.  En sloeg behoorlijk aan.

“De familie Mullens is dus nog steeds groots en niet verloren en de kinderen Sandy, Nicky, Natalia en Elisabeth Mullens hebben er zin in. Een nieuwe generatie is zover om de fakkel over te nemen en zich te bewijzen”, liet een familielid tijdens dat circus afgelopen kerstperiode nog weten.

Het kerstcircus heeft als een van de weinigen in ons land nog een roofdierennummer gepresenteerd. Verder uiteraard onder andere clownerie en acrobatiek.

http://www.circusinformatie.nl/circus-jos-mullens

http://www.circusinformatie.nl/circus-mullens

Onderstaande Website is actief!!

https://kermis.wordpress.com/2006/01/07/

Teloorgang van een Tilburgse circustraditie

7 januari 2006

Sjef Mullens 1940 – 2006
Teloorgang van een Tilburgse circustraditie

door Joke Knoop

 

Met vriendelijke groet,

Sippe

Sippe - 7 nov 2017 - 09:38







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu