stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Uitgave boek Van Os, Osch en Oss



Profiel afbeelding

Het ligt in de bedoeling dat ik een 8e boek uit laat geven in het voorjaar van 2012 over de families Van

Os(ch)s. Een boek waarover ik 25 jaar geleden al de meeste informatie had verzameld, maar niet tot uitgifte kom komen omdat ik niet de juiste verbanden kon leggen. Dat kan nu wel en heb ook nog levende nazaten gevonden. Het boek geheette `De oudste notabele Van Os(ch)s`n en hun nazaten vanaf 1210 in XXV generaties, is een historisch boek waarvan het eerste exemplaar aangeboden gaat worden aan de burgemeester van Oss.

De uitgever verzoekt te peilen over de grootte van de oplage. Mijn mening is dat in elke gezin Van Os(ch)s een dergelijk boek aanwezig moet zijn, immers alle personen met een dergelijke naam komen van oorsprong uit Oss, Os, Osch. Graag reakties.

jcf van osch - 28 nov 2011 - 11:03

BOEK over familie van Os(s).

Als het voor een redelijke prijs (onder 60 Euro) wordt aangeboden wil ik graag intekenen voor dat boek !

Beschrijft het ook de familie van Os die in het Land van Cuijk voorkomt ??

Gaarne een berichtje als het boek definitief uitgegeven wordt ,

Gerard W. Ch. Lemmens

G.W.Ch. Lemmens - 29 nov 2011 - 15:49

Geachte hr. Lemmens

Nee, er komen geen Van Os(ch)s'n voor in het nieuwe boek. Uit Cuijk komen in mijn bestand voor de kinderen van Theodorus van Osch/Oss en Maria Anna van den Bosch en die staan in boek nr,2. Overigens zijn maar, in verhouding met de ouderen, een beperkt aantal (ca200) personen voor van dit tijdvak 1900/2000.

Het boek zal bestaan uit 300á350 blz. en ca 90 afbeeldingen, het zal zeker niet meer dan ?60,00 gaan kosten. Moet ik u op de adreslijst zetten als optie?.

Vr.gr. Cor van Osch  

jcf van osch - 29 nov 2011 - 16:59

Geachte Heer van osch,

Het gaat mij om het volgende echtpaar - Gerard Peters van Huysselingen x Maria Henrici van Os(s).

 

Albertus Jans (Jansens) Thunissen  Lemmens , ged. St. Anthonis  (Den Hoek 16) 12 juni 1691, waarbij getuigen Joannes Peters Vijfeijcken en Elisabeth Tunnesen , zn.v. IIIa , Joannis Teunissen Lemmens en Wendelina Peters Hendrix (van) Vijfeycken. Hij overl. Oploo 14 jan. 1756.

Albertus Jans Lemmens  tr. Sambeek 12 nov. 1719 Christine (Grietje) Gerards van Huysselingen (van Huijsselings ), ged. St. Anthonis 7 mei 1692 , dr.v. Gerard Peters van Huysselingen en Maria Henrici van Os(s), waarbij get. Jan Thomass van Maaseik en Hendrick Peters van Huysselingen.  Zij is overl. 17 aug. 1761.(Bron Alle Minse van Oploo, deel 2 ; BHIC). Dit echtpaar woont te Oploo aan de Deurnseweg 10, Oploo.

Wordt bovenstaande familie van Os(s) dus niet in het boek behandeld ??

Met dank en groeten,

Gerard Lemmens

G.W.Ch. Lemmens - 29 nov 2011 - 18:26

Geachte hr. Lemmens,

In mijn bestand heb ik 'n Maria Anna van Os, ged. 's-Hertogenbosch 19-11-1666 met als ouders Hendrick van Osch, ged, Bergen op Zoom 1-8-1640, en Maria van Gestel. Mogelijk is deze de Maria die u zoekt. Zij komt echter niet voor in het boek. Jammer.

Vr.gr. Cor van Osch

jcf van osch - 30 nov 2011 - 10:11

Dag Cor,

?

Ken je ook Berry van Osch ?? En noem mij svp gewoon Gerard en niet geachte heer Lemmens - het klinkt zo vreselijk officieel Nederlands en dat ben ik na 44 jaar in Engeland zo ontwend !

?

Zou je mij svp op de hoogt kunnen houden over jouw van Os(ch0 boek ??

Met hartelijke groeten,

?

Gerard Lemmens

Direct aan mijn e-mail adres mag ook !

?

gerardwillemcharleslemmens@yahoo.co.uk

G.W.Ch. Lemmens - 30 nov 2011 - 14:46

Beste Gerard,

Ja, Berry van Osch ken ik via de site en ook via mijn zuster Truus die les geeft aan een middelbare schoop in 's-Hertogenbosch. Ik zal je op de hoogte houden van de vorderingen van het boek. Toevallig heb ik vanmiddag afspraken gemaakt om het eerste exemplaar te presenteren aan de bugemeester van Oss en in mei 2012 zal ik een lezing geven in Oss. Ik zal een uitgever zoeken voor de uitgave en vertrouw er op dat voldoende boeken verkocht zullen worden anders geeft de uitgever niet thuis.

Mijn emailadres is jcvanosch@kpnplanet.nl (dit zal ik morgen weer verwijderen van deze site)

Groeten Cor

jcf van osch - 30 nov 2011 - 16:02

Dag Cor,

Bedankt voor je bericht ! Een toespraak in Oss - de wereld is klein - want Oss is de Nederlandse stad waar Antoon Jurgens rijk is geworden met zijn Margarine fabriek - de eerste margarine in de wereld produceerde hij omdat hij zo link was een Frans patent voor margarine te kopen. Hij was getrouwd met een van mijn familieleden - Johanna Lemmens, geb. te Beugen en Rijkevoort en dochter van de Burgemeester (van Beugen) Arnoldus Ambrosius Lemmens en Gertruida van de Voordt (haar familie van de Voordt brachten ook Burgemeesters van Beugen en Rijkevoort voort !!)

Uit het huwelijk Jurgens-Lemmens werden 10 kinderen geboren te Oss !!!

Later is de firma gefusieerd met de Joodse Boterfabrikant Simon van den Bergh en daarna met de Engelse zeepfabrikant Lever Brothers en werd toen Unilever !

Maar dat kun je allemaal op Wikipedia vinden.

Groetjes,

Gerard Lemmens

G.W.Ch. Lemmens - 30 nov 2011 - 16:38

LS Nu pas zie ik uw bericht over een boek van de famile van Os OSS Osch. Mijn oma, Maria Catharina van Oss, geb in Oss, voor haar huwelijk met Gerrit Rikken zou ze gekookt hebben bij de familie Jurgens. Ik ben benieuwd of u ook gegevens van haar heeft . Gb dt 24 mei 1886, getrouwd in Oss op 7 mei 1909. Haar ouders: Wilhelmus van Oss, geb te Megen op 4 maart 1855, en Catharina van Lee, gb in oSs op 29 jan 1858. Graag uw reactie! Vr groet, Marlies Cuisinier

marlies cuisinier - 8 apr 2013 - 23:49

Beste Marlies,

Je oma is bij mij bekend maar niet het vervolg naar heden, dus haar huwelijk, kinderen, enz. Haar oudst bekende voorvader is:Wilhelmus Gerardus Theunissen Rutten, geb. r1620 en gehuwd met Adriana. Deze tak is opgenomen in boek 2 uitgegeven door de Pirola in 1998. Indien uitverkocht kan ik deze genealogie wel opsturen.

Vr.gr. Cor van Osch, Heiloo

jcf van osch - 9 apr 2013 - 18:51

Beste Cor,

Nog gefeliciteerd met je mooie boek over de familie van Godevart van Os!

Ik ben op zoek naar gegevens over de familie van ene Jonker Willem van Os uit Oss (overl. 09-09-1667). Is er bij iets bekend over deze Jonker?

Groet, Stephan

S.Verstralen - 21 aug 2014 - 12:05

Beste Stephan.

Ik heb geen jonker Willem van Os(s) in mijn bestand die voldoet aan de vraag. En dat bevreemd mij. Immers alle jonkers waarover ooit iets is gepublceerd zijn in dat boek opgenomen.

Misschien heb je nog meer informatie, ik heb namelijk niet alle overlijdingsdata.

Overigens is het boek al enige tijd uitverkocht, maar ik heb nog wel één exemplaar over. Kosten €55,00 incl. verzendkosten.

Graag hoor ik nog van je.

Vr.gr. Cor van Osch, Heiloo

jcf van osch - 21 aug 2014 - 14:49

Beste Cor.

Inderdaad een beetje vreemd, dat deze Jonker Willem niet bekend is, aangezien hij in diverse schepenakten genoemd wordt ...

Heb i.d.d. wat info over zijn vrouw en zijn gezin. Is het mogelijk dat jou rechtstreeks benader?

Groet, Stephan

S.Verstralen - 21 aug 2014 - 15:46

Ja dat is zeker mogelijk via mijn email jcvanosch@kpnplanet.nl.

Groet, cor

jcf van osch - 21 aug 2014 - 17:01

Hoi Cor,

Was die info aangekomen?

Groet, Stephan Verstralen

S.Verstralen - 31 aug 2014 - 19:23


Ik zou erg graag gegevens van haar stamboom voor zover bij u bekend email krijgen, als u het boek nog heeft wil ik het graag kopen. Vriendelijke groet, Marlies Cuisinier:  marliescuisinier@gmail.com

marlies cuisinier - 13 mei 2018 - 17:28







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu