stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » van Driel regio Brielle\Hellevoet rond 1700

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Geachte leden, 

Ik ben op zoek naar alle informatie rondom de volgende persoon:


Jan Jacobse (Japilise\Japikse) van Driel was born in Den Briel.

On 3.11.1726, he married Jannetje Laurense van den Bosch in Voorschoten. He had 7 children with Jannetje Laurense van den Bosch: Maria van Driel (24.8.1727), Jacobus Janse van Driel (7.4.1732), Magdalena van Driel (30.4.1734), Cornelius Jansz van Driel (22.5.1736), Leonardus Janse van Driel (23.3.1738), Ava (Aefie) van Driel (20.5.1740) and Laurentius van Driel (4.6.1743).

On 30.10.1763, he married Maria Dammisse Wassenaar (17.11.1717) in Voorschoten.

Korstanje

Pauwel

Korstanje,

Heb je voor ons de doopgetuigen van de 7 kinderen?

Pauwel

Hm, zelf al even gekeken. Zie de links hieronder.

 

Maria (geen doopgetuigen)
Jacobus
 doopgetuige Jacobus Roodenburg

Magdalena doopgetuigen Jan Janse van Driel en Marijtie Willemse van Driel

Cornelius doopgetuige Huijbertie Goove van Wouw

Leonardus doopgetuigen Cornelis Leendertse Bentvelsen en Grietie Janse Dobbe

Ava  doopgetuige Jannetie Willemse Bouwman

Laurentius  (geen doopgetuigen)


[bijgesteld]

Pauwel

Hartelijk dank voor de moeite. Even voor de goede orde, het gaat mij voor nu alleen om Jan Jacobs van Driel geboren te Brielle.

Korstanje

Pauwel

Is dit een spoor?

 

Brielle; 05-12-1700

Dopeling:         Franciscus

Vader:             Jacob van Driel

Moeder:           Beatrix van Dongen

Getuige:           Jan Geijs         Anne Pool

Opmerkingen:   Jacob van Driel is militair te Hellevoet en Beatrix van Dongen is niet RK.

Toegangsnummer:       131 Heilige Martelaren van Gorcum te Brielle

Inventarisnummer:      33

Aktenummer:  219

Bron:   RK. Parochie van Brielle

Pauwel

Dank. Probleem is alleen dat ik deze bronnen reeds heb bekeken en niet de betreffende persoon bevatten. Vandaar deze vraag.

Vanuit interesse: wat vertellen de doopgetuigen in deze?

P.S. De geplaatste links kloppen niet, verwijzen allen naar dezelfde scan.

Korstanje

Links zijn i.d.d. fout. Er is iets mis gegaan. Ik heb ze bijgesteld.

Doopgetuigen zijn vaak de grootouders (of ooms en tantes). Je zoekt toch de grootouders (van vaderskant)?

Helaas vind je hier alleen Jan Janse van Driel en Marijtie Willemse van Driel (1734). Dat zijn hooguit een neef en een nicht. Dat brengt je niet zoveel verder.

[bijgesteld]

Pauwel

Er is blijkbaar ook nog een zoon Jan, geboren omstreeks 15-05-1726, bij het huwelijk van Jan en Jannetje geëcht. Ik kan de doop van deze Jan niet vinden.

Pauwel

Hartelijk dank voor alle moeite tot zo ver! Ik ga in ieder geval aan de slag met de beide doopgetuigen en met franciscus. Wie weet leidt het me weer verder!

Mvg

Korstanje

Pauwel

Hartelijk dank voor alle moeite. In ieder geval weer wat stof om uit te zoeken, al blijft het een moeizaam proces vanaf hier daar ik in de DTB van Brielle verder ook geen andere kinderen van Jacob kan vinden ondanks trouwakten van Jan Jacobse van Driel welke aangeeft dat Jan geboren is in Brielle.

Mvg

Korstanje

Hallo,

Ik ben ook op zoek naar dezelfde Jan Jacobsz van Driel die geboortig is te Den Briel.

Stel dat Jan Jacobsz van Driel een zoon is van Jacob van Driel en Beatrix van Dongen en Jacob van Driel was militair te Hellevoet, is er dan ergens iets van terug te vinden? Werden militairen in die tijd ergens geregistreerd? Werd de plaats van herkomst dan ook geregistreerd?

Elise Spall-Driel

Hallo, ik ben ook op zoek naar deze Jan Jacobsz van Driel die geboortig is te Den Briel, althans volgens de trouwakte van de Schout en schepenen te Voorschoten.

De trouwakte is van 3-11-1726 te Voorschoten voor de schout en schepenen. Hij is op dezelfde datum ook in Voorschoten voor de R.K. Kerk getrouwd met Jannetje Lourisdr van den Bosch.  De getuigen van de R.K. Kerk waren Creintje Louwe en Barbara van Brinck.
Jannetje Louris van den Bosch is waarschijnlijk geboren in Mijdrecht en heeft geleefd in Bodegraven. Zij is 26-01-1763 begraven te Voorschoten.Jan Jacobz van Driel is overleden op 11-10-1780 waarschijnlijk te Voorschoten. Hij is terug te vinden bij de Rooms-Katholieke armen. In Voorschoten is niets te vinden over een begrafenis dus hij is waarschijnlijk elders begraven.
Alle info is welkom. Alvast hartelijk dank voor de moeite.

Elise Spall-Driel


In de archieven van Voorschoten (Archief Wassenaar) wordt Jan Jacobz van Driel Jan Jasperse van Driel genoemd bij het overlijden van zijn zoon Leonardus Jansz op 08-05-1818 te Voorschoten https://www.openarch.nl/search.php?name=Jannetje+Laurense+van+den+Bosch&lang=nl&number_show=10&sort=1

Ook ik heb gezocht in de DTB van Den Briel en vind alleen Franciscus van Driel rond 1700. Heb de archieven tot 1710 bekeken en niets gevonden. Zijn deze boeken RK want stel dat zijn ouders hervormd of gerefeoreerd zijn dan vind je geen gegevens terug in de R.K.-boeken. Bestaan er ook Hervormde of Gerefeormeerde DTB-boeken?

Bent u al verder gekomen?

Elise Spall-DrielPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!