stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Waar is Geertje Visscher, gescheiden van Joost van Tilburg 13-12-1922 te Amsterdam gebleven?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik doe o.a. onderzoek naar de familienaam Visscher uit Winschoten.

Op 3 maart 1867 te Winschoten werd geboren Geertje Moesker. Dochter van Eppien Moesker ongehuwd.

Op 10 februari 1869 te Winschoten treed  Eppien in het huwelijk met Evert Visscher. Dochtertje Geertje wordt erkend bij het huwelijk en krijgt de naam Visscher mee.

Op 20 december 1894 trouwt Geertje Visscher met Joost van Tilburg te Amsterdam. Op 20 december 1920 wordt het huwelijk officieel ontbonden te Amsterdam.

Joost van Tilburg trouwt nog geen maand later op 13 december 1922 te Amsterdam met Johanna Maria van Zelst. Joost van Tilburg is overleden op 29 september 1944 te Amsterdam.

Een persoonskaart van Joost van Tilburg is inmiddels in mijn bezit. Er zijn geen kinderen vermeld.

Op de persoonskaart van Joost staat ook aangegeven dat hij in Noordw Hout heeft gewoond. Noordwijkerhout? in de periode voor 1924. Daarna staat op de kaart dat hij op diverse adresssen in Amsterdam heeft gewoond. En vanaf 1936 op of aan de Nieuwendijk.

Ook van Geertje Visscher heb ik een kaart aangevraagd Helaas kon het CBG geen kaart van haar vinden.

Wie kan mij vertellen wat er met Geertje Visscher is gebeurd na haar scheiding?

Heeft zij kinderen gehad?

Is zij hertrouwd?

Waar heeft ze gewoond?

Wanneer is zij overleden?

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.

Met vriendelijke groet,

Paula Scholtz - Ligthart

Paula Scholtz - Ligthart

Op de gezinskaart van Joost van Tilburg zal waaschijnlijk wel te zien zijn waarheen Geertje Visscher na de echtscheiding is uitgeschreven. Tenzij Joost en Geertje natuurlijk nooit samen in Amsterdam gewoond hebben.

Heb je de echtscheidingsakte ingekeken? Echtscheidingen werden volgens mij ingeschreven in de plaats waar het huwelijk was gesloten, Amsterdam dus in dit geval, maar dat hoeft dacht ik nog niet te betekenen dat het echtpaar op het moment van scheiding daar ook woonde.

niepoort

Er is in ieder geval een gezinskaart van Joost van Tilburg in Amsterdam. Redelijk volgeschreven, dus mogelijk kinderen. Te downloaden tegen kleine vergoeding.

niepoort

Beste Paula,

Er is een gezinskaart van Geertje Visscher geboren 03-03-1867 op de site van Amsterdam.

Zij is overleden 13-11-1937 aktenr 6068.

groet van

Gerry

Gerry


Beste Niepoort en Gerry,

Sorry dat jullie even moesten wachten op mijn antwoord.

Ik wil jullie even bedanken voor julllie bijdrage. Ben weer prima verder geholpen. Al koste mij het wel even moeite om de overlijdensakte te vinden van Geertje. Lastig zoeken met die even en oneven nummers. Maar nu weet ik het voor de volgende keer. De gezinskaart van Geertje ga ik bestellen en ik informeer even of ik de echtscheidingsakte kan bestellen. Ik kan het namelijk niet vinden via internet.

Dank jullie wel,

Met vriendelijke groet,

Paula Scholtz - Ligthart

Paula Scholtz - LigthartPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!