stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » gezocht overlijden van Hendrina van der Burgt na 1869 Hillegom lisse?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

ik ben opzoek naa het overlijden van Hendrina van der Burgt gedoopt te Heeswijk op 23-11-1809 ze is een dochter van Anhonius van der Burgt en Anna van Zutphen .op 10-09-1853 huwt ze met Leonardus van der Lans gedoopt 8-02-1805 te Lisse  ladaar overleden op 21-07-1847 bij het huwelijk van haar Dochter Alida Johanna op 12-06-1869 was Hendrina nog in leven wie heeft er gegevens of kan mij hierbij helpen ?

Vriendelijke Groeten

Herman Bennink

Herman Bennink

Nog niet wat je zoekt, maar handig om erbij te hebben (andere schrijfwijzen)

Kind Henrica van Borgt
Geslacht v
Vader Antonius Wilhelmi van Borgt
Moeder Joanna Gijsberti van Zutphen
Getuige 1 Nicolaas Gijsberti van Zutphen
Getuige 2 Joanna van der Borgt
Soort registratie doopakte
Religie RK
Plaats Heeswijk
Plaats doop Heeswijk
Datum doop 23-11-1809
Periode 1693-1810
Deel Rooms-Katholiek doopboek 1693-1810
Pagina 104v
Toegangsnr. 1441
Inv.nr. 1

Monique

Mede gelet op het overlijden van Leonardus, zullen ze wel in 1833 getrouwd zijn ipv in 1853. 

Jan

•Vader:
Leonardus (Leendert) van der Lans, zn. van Leonardus (Leenderd) Pietersz van der Lans (dagloner, werkman) en Cornelia (Neeltje) Teunisdr van Rhoode, geb. te Lisse , ged. RK op 8 feb 1805 te Lisse  werkman, arbeider, ovl. op 21 jul 1847 te Lisse, tr. op 10 sep 1833 te Dinther .


•Moeder:
Hendrina (Hendrika) van der Burgt (van den Burg), geb. te Heeswijk .

http://www.marcelvanderlans.nl/van%20der%20Lans/demfframeset.htm?demf000068.htm#1376


 

Monique

Misschien is Hendrina van der Burgt overleden in Noordwijkerhout waar haar 3e echtgenoot vandaan kwam.

Zij is hertrouwde 1e met Johannes Zwetsloot ged.15-05-1802 in Sassenheim geh.in Lisse 09-02-1855,Johannes overleden Lisse 11-06-1858. Daarna trouwde ze met Johannes de Winter geb.05-01-1815 Noordwijkerhout,geh. in Lisse 03-06-1869.

Het overlijden van Hendrina is niet bij de gemeente of in de Agathaboeken van Lisse gevonden.

D.H.Floorijp

Uit de acte van het overlijden van haar derde echtgenoot Johannes de Winter op 16-02-1879 in Bloemendaal (hij woonde in Vogelenzang, wat onder de gemeente Bloemendaal viel) valt op te maken dat zij op dat moment nog in leven was. Zij zal in ieder geval tot 1879 met haar derde echtgenoot in Vogelenzang/Bloemendaal gewoond hebben. Ik kan verder geen overlijden van haar vinden in Bloemendaal in de periode erna, dus zal zij verhuisd zijn. Wanneer haar dochter Alida Johanna op 31-12-1898 overlijdt in Bennebroek, is zij volgens deze acte niet meer in leven. Dus zij moet ergens tussen 1879 en 1898 overleden zijn, mogelijk in een van de woonplaatsen van haar kinderen?

Als je hier een antwoord op zou willen vinden, moet je denk ik toch de bevolkingsregisters van Bloemendaal raadplegen om erachter te komen waar zij naartoe verhuisd is. Deze zijn helaas niet digitaal toegankelijk: http://www.noord-hollandsarchief.nl/genealogie/genealogie-bloemendaal/79/358/.

Veel succes!

Groeten, Jos

Jos v. R.

Ik wil graag iedereen bendanken voor het mee speuren  het was inderdaad 1833 maar had een type fout gemaakt .  ik heb nu in ieder geval een een begin punt ik ga dinsdag in het archief even kijken of ik meer kan vinden  in ieder geval hartelijk dank

Herman Bennink

In het bevolkings register staat dat Hendrina van der Burgh is vertrokken naar Bennebroek op 3-09-1889  maar dit gedeelte heeft helaas geen index  heb  wel gekeken maar haar niet kunnen vinden gekeken op digitale stamboom leverde mij dit ook geen resultaat op

Herman Bennink

Beste Herman,

Dat maakt het wel lastig. In Bennebroek woonde haar dochter, dus dat was een logische plek om naartoe te vertrekken. Ik heb even in de 10-jarentafels van het overlijden in Bennebroek op familysearch.org gekeken in de periode 1889-1898, maar kan haar hier echter niet in vinden. Hendrina is dus waarschijnlijk niet in Bennebroek overleden en zal dus waarschijnlijk weer naar een andere plaats verhuisd zijn. Misschien naar een dorp waar ze nog andere kinderen had wonen, zoals Lisse. De archieven van de burgerlijke stand en de bevolkingregisters van Lisse liggen volgens mij in het gemeentearchief daar, maar het CBG in Den Haag heeft de bevolkingsregisters ook op microfiche.

Ik zag echter op de website van het NHA dat er wel een klapper op de bevolkingsregisters van Bennebroek van 1887-1900 aanwezig moet zijn: http://www.noord-hollandsarchief.nl/search/?miview=inv2&mivast=236&mizig=210&miadt=236&micode=3804&milang=nl&mizk_alle=bennebroek+gemeente#inv3t1

Deze heeft inventarisnr 742 (archief gemeentebestuur Bennebroek, toegangnr. 3804) en zou je dus moeten kunnen aanvragen. Je zou het NHA eens kunnen mailen hierover.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt?

Groeten,

Jos

Jos v. R.

Hallo Jos

ik heb de fiches in het archief bekeken maar er was geen index bij in vergrlijking met andere jaren die waren er wel .  ze heeft ingewoon bij haar stiedochter Anna deze overleed te Vogelenzang en toen vertrok  Hendrina naar Bennebroek ik heb in digitale stamboom al op hendrika en hendrina gezocht op bergh en burgh burgt  maar niets gevonden. ik ga volgende week zowiezo weer naar het CBG  in ieder geval bednakt voor de tip en voor het mee speuren

Herman Bennink

@ Herman,

Heb je de overlijdensdatum al kunnen vinden?

mvg-Ben

Ben Wegman

Ben Wegman

Hallo Ben

ik ben zeer bij met haar overlijden maar is het ook uitgesloten  dat het geen zusje is   onze Hendrina/Hendrika

was 3 keer  gehuwd en zonder beroep en zou 74  zijn. deze Hendrika is ongehuwd en  is landbouwster en 65

Herman Bennink

Je hebt gelijk. Er is een Hendrika in het gezin van 1819. Stom. Verder zoeken.

mvg-Ben

Ben Wegman


Hallo Ben

weet jij ook hoveel kinderen het echtpaar had ?

ik heb eeb abbonenment op dubbele namen  je verwacht

dat een kind dan is overleden maar die blijkt dan nog te

leven en soms ook getrouwd te zijn.  als het nog moeilijker

is krijgen ze in de huwelijks bijlagen ook nog dezelfde geboorte

akte mee. Het is een lastig dillema ik hoop dat we er uit komen

Vriendelijke Groeten

Herman BenninkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!