stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Gerardus Nicolaas Hermans

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Gerardus Nicolaas Hermans geboren 21 januari 1821 was getrouwd met Maria Margaertha van Kersbergen uit Gouda. Zij stierf 25 juni 1857 in Den Haag en Nicolaas is toen waarschijnlijk naar Canada vertrokken. Daar is hij mogelijkerwijze getrouwd met Rotteveel. Kinderen ware Arnoldus Nicolaas, Adrianus Jurrianus, Cornelias en Theresia A.

Wie kan helpen wanneer hij vertrokken is en hoe, met wie getrouwd en namen van kinderen en plaats in Canada.

Bij voorbaat dank

Gerard Hermans

Joseph Hermans

Misschien kun je iets vinden in het bevolkingsregister van Den Haag. Is voor die periode in ieder geval niet digitaal.

niepoort

In het Nationaal Archief in Ottawa bevinden zich de Ships Manifests 1865-1919. Tevens is daar inzage te krijgen in de naturalisatiedossiers vanaf 1854. De namen Hermans en Rotteveel komen in de gateway to free Canadian Genealogy niet voor.

H.M.W. Hertog

Op Ancestry.com lijkt zijn naam voor te komen:

Passenger and Immigration Lists Index, 1500s-1900s

"this database is an index to passengers who arrived in United States and Canadian ports from the 1500s through the 1900s"

Ik heb geen abonnement hierop, dus ik kan het niet verder bekijken om te checken of het over dezelfde persoon gaat. Je kan wel een 14-dagen free trial nemen.

Heel misschien levert deze familytree je dan ook meer info op:

Monique

Jammer genoeg kan ik niets vinden over vertrek vanuit Den Haag. Waarschijnlijk is hij naar Noord Amerika vertrokken en niet Canada. In ieder geval bedankt voor reactie.

Groetjes

Gerard

Joseph Hermans

Hallo Monique,

Ik ben tijdelijk lid geworden en heb de informatie bekeken. Hierin staat dat er gesproken wordt over 1854, watr mij onwaarschijnlijk lijkt omdat zijn vrouw in 1857 is overleden. Hij zal daarna naar de US zijn gegaan en niet Canada. Het was een goede tip, maar jammer genoeg nog niet de gewenste informatie gaf.

Met vriendelijke groet

Gerard

Joseph Hermans

Beste,

Het was een welkome reactie dat hij niet geneutraliseert is in Canada. Inmiddels heb ik begrepen dat Gerardus Nicolaas waarschijnlijk naar Noord Amerika is vertrokken. Moet nog zien uit te zoeken of er listen zijn van passagiers die naar Noord Amerika zijn vertrokken.

Met vriendelijke groet

Gerard

Joseph Hermans


Gerardus Nicolaas Hermans is in 1854 naar america vertrokken en daar waarschijnlijk in polkton overleden. ZIjn vrouw maria van Kersbergen is begin 1855 terug gekomen en bevallen van een zoon Adrianus tijdens de overtocht naar Le Havre.

Meer informatie is beschikbaar.

Waar licht uw belangstelling verder?

giel hermans







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!