stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » gezocht ouders van Gerrit van Renselaar geb ca 1904 gehuwd met Ieke Hendrika Kruishaar

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Goedemorgen,

ik ben op zoek naar de ouders van Gerrit van Renselaar geboren ca 1904 verm te Nijkerk, Putten of Barneveld/Voorthuizen. Gerrit was getrouwd met Ieke Hendrika Kruishaar waarvan de voorouders bekend zijn.

Gerrit en Ieke hadden in ieder geval 3 kinderen t.w Hendrik (geb te Amsterdam op 28-10-1933 en overl op 13-08-2007 te Voorthuizen), Laura en Wouter.

Tussen 1900 en 1905 krijgt het ectpaar Jan van Renselaar en Hendrika Zwart te Nijkerk 3 keer een zoon Gerrit welke allen jong zijn overleden.

Wie kan mij verder helpen?

Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

Gerard Docter

G Docter

Probeer zijn gezinskaart en evt. persoonskaart/archiefkaart eens te vinden in Amsterdam, daarop waarschijnlijk zijn geboortedatum en -plaats.

Downloaden van gezinskaarten is niet gratis.

niepoort

Nummer: N 1838
Collectie: Nuwenspete
Datumopname: 00-00-1913
Drager-Kleur: foto, sepia
Fotograaf:
Titel:
Objectief: klassefoto
Subjectief: Scholenboek, Woar ging jie vrogger noar schoele blz 196 onder Bovenste rij: meester Willem Fijnvandraat (Petronella C. van Groen), Eibertje Bouw (ongehuwd), Aartje van Klompenburg (Gerrit v.d. Berg), Jakob Bouw (Gerritje Rekers), Gerrit Rekers (Eibertje Nagelhout), Gerrit van Renselaar genoemd de Groot (1. Willemina J. Ruumpol 2. Yke H. Kruishaar), Hendrik Bouw (Jannetje van Ginkel) en meester Pieter Plaatsman (Isabella M.E. van Dijk). 2e rij: Annetje Vis (ongehuwd), Gerritje Rekers (Jakob Bouw), Aartje Westerink (Evert Bonhof), Driesje ten Brink (Martinus van Heerdingen), Jentina Vedder (ongehuwd), Johanna Hoekerd (Pieter Terbeek), Jannetje Bosman (Beert ten Brink) en Gerrit Lankman (Driesje Polinder). 3e rij: Martinus Bouw (Gerritje Bouw), Marrigje Polinder (Gerrit J. Kluinhaar), Maria Bouw (Jan Dekker), Tijmentje ten Brink (op 6-4-1917 te Ermelo overleden), Jannetje Bonestroo (Hendrik Bouw), Eibertje Bonestroo (op 3-12-1927 te Ermelo overleden), Eibertje ten Brink (Leonardus Wiertz), Stijntje Rekers (Dirk Bouw) en Evert Lankman (Johanna Staal). Onderste rij: Jan Westerink (Aartje Rikkers), …………, Steven Voskuil (ongehuwd), Jan Pap (Teuntje v.d. Horst), Peter Waterweg (Hendrika Walvaart), Hendrik v.d. Berg (Aartje v.d. Berg), Evert v.d Berg (Hendrika J. van Klompenburg) en Peter van Klompenburg (ongehuwd).

niepoort

In het Gelders Archief is slechts één dopeling Gerrit van Renselaar te vinden, echter, geboren te Doornspijk (= omgeving Elburg).

Geboorte Gerrit van Renselaar, 25-09-1908

Aktenummer: 90

Aktedatum: 28-09-1908

Akteplaats: Doornspijk

Geboortedatum: 25-09-1908

Geboorteplaats: Doornspijk

Kind: Gerrit van Renselaar

Moeder: Driesje Schuurman

Vader: Gerrit van Renselaar

Aktesoort: Normaal

Toegangsnummer: 0207 Burgerlijke stand Gelderland

Inventarisnummer: 11045

 

Zie ook: http://home.lijbrandt.nl/pheres/Parenteel%20van%20Willem%20Fiks.htm#p1099408113

 

Niet zeker of dit de juiste Gerrit is.

 

Bert

Hij ging kennelijk in Nunspeet naar school (net als zijn tweede vrouw Yke Kruishaar overigens), dus het ligt voor de hand zijn geboorte eerst in Nunspeet te zoeken. Wat moeten we trouwens met de opmerking "genoemd de Groot". Misschien is zijn eerste huwelijk te vinden en worden in de akte de namen van zijn ouders genoemd.

niepoort

Ik denk niet dat de Gerrit uit 1908 de juiste persoon is. De klassefoto is uit 1913. Toen zou Gerrit dan 5 jaar zijn geweest, een kleuter nog. Een man voor een gemengde kleuterklas lijkt me in die tijd nogal ondenkbaar.

Als er al kleuterscholen bestonden in die tijd.

niepoort

vervallen

Renee

 

Ieke Hendrika Kruishaar geboren 30 april 1908 te Vinkeveen Waverveen

(dochter van Daniel Kruishaar en Aagje Molenaar)

kinderen van Ieke Hendrika 

Petrus Laurenius

Wouterus Nicolaas 

Hendrik 

Laurentia 

Renee

Er bestaat een gezinskaart van Ieke Kruishaar in Amsterdam. Is ze dan eigenlijk wel met Gerrit van Renselaar getrouwd geweest of leefden die twee ongehuwd samen????

niepoort

Uit (nog) niets blijkt dat I (Y) H Kruishaar gehuwd is geweest met Gerrit van Renselaar, zelfs niet samengewoond.

Gerry

Uit jaren lang onderzoek hier de oplossing van een erg gecompliceerd stukje stamboom:

Gerrit van Renselaar (geb. 1905) trouwt (2x) pas in 1946 in Ruurloo met Ijke H. Kruishaar!

Voorheen was hij gehuwd in 1934 met W.J. Ruumpol.

Hij is geboren op 2 juli 1905 in Nunspeet/Ermelo, overl. op 7 maart 1966 in Amersfoort,

zoon van Gerrit van Renselaar (geb. 1 mei 1877 Ermelo, overl. 17 aug 1937 in Grand Rapids (USA),

tr. op 17 aug 1900 in Ermelo met Janna de Groot (geb. 27 mrt 1879 in Oldebroek, overl. 15 jul 1943 in Ermelo)

Gerrit van Renselaar (geb. 1877) is een zoon van Willem van Renselaar en Aaltje Dekker.

Willem van Renselaar geb. 8 apr. 1857 in Doornspijk, overl. op 8 apr. 1928 in Kalomazoo (Mitchigan) trouwt op29 jan 1868 in Doornspijk met Aaltje Dekker (1856-1925 Nunspeet)

Zowel Willem (geb. 1857) gedesserteerd en gezocht voor vechtpartij (politieblad: 1881/1883) als zijn zoon Gerrit (geb. 1877) vertrekken/verdwijnen naar de USA zonder hun vrouw en kinderen mee te nemen..............

De rest van de voorouders is tegenwoordig vrij gemakkelijk op Internet te vinden

groet Ton

ton

 

Allemaal hartelijk dank voor de gegevens en de inspanning.

Ik ben hier een aantal weken druk mee geweest maar kwam er niet uit. De gezinskaart in Amsterdam had ik idd al gelicht maar daar stond alleen Ijke vermeld. 

Verder zijn haar kinderen vermeld

 

Petrus Laurenius Kruishaar geboren 12 januari 1932 te Amsterdam

Wouterus Nicolaas Kruishaar geboren 25 februari 1933 te Amsterdam

Hendrik Kruishaar geboren 28 oktober 1934 te Amsterdam

Laurentia Kruishaar geboren 14 juni 1936 te Amsterdam

Deze kinderen zijn in de familie bekend onder de naam van Renselaar dus kennelijk geecht bij het huwelijk van Gerrit en Ijke. De trouwboekjes zijn helaas niet bewaard gebleven.

Nogmaals iedereen, en in het bijzonder Ton, hartelijk dank voor de gedane moeite.

Mvg

Gerard Docter

G Docter

Nu begrijp ik "genaamd Groot" ook. Als Pa 'm gesmeerd was naar de VS en vrouw en kinderen in de steek liet, dan kan ik me voorstellen dat Ma schoon genoeg had van de naam Renselaar en dat het gedecimeerdde gezin verder leefde onder de naam De Groot.

niepoort

Het lijkt er op dat er vrij veel leed in de familie geweest is.

De geechte kinderen van Renselaar zijn tijdens het eerste huwelijk van Gerrit geboren onder de naam Kruishaar en kennelijk bij het huwelijk tussen Gerrit en IJke geëcht.

Misschien zou Ton zo goed willen zijn even kontakt met mij op te willen nemen via email om wat nadere details uit te wisselen.

Dit ivm de privacy van de familie.

Ik ben met name geinteresseerd in de inhoud van het politiedossier en de periode van het huwelijk van Gerrit met WJ Ruumpol en zijn ´kinderen´ met IJke Kruishaar als ook de omstandigheden.

Mvg

Gerard Docter

G Docter


Beste Gerard,

I.v.m de privacy, weet u zeker dat de kinderen zijn overleden, zij kunnen gezien hun geboortedata nog in leven zijn.

groet van

GerryPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!