stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » 91e deel Nederland's Patriciaat: Het geslacht Vaillant

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

L.S.

In november verscheen het 91e deel van Nederland's Patriciaat. Dit deel bevat de genealogieen van o.a. het geslacht Vaillant. Dit geslacht komt uit de Zuidelijke Nederlanden (Atrecht en Rijssel) en vanaf 1635 in Amsterdam. Bartholomeus Vaillant is in 1655 getrouwd met Marie Petit, en daarmee een zwager van mijn directe voorouder Jacob Petit.

Wie van u heeft dit 91e deel in zijn/haar bezit en is bereid om mij te voorzien van een scan/kopie van de vroegste familiegeschiedenis van het geslacht Vaillant?

HGr.

Michael 

Michael van der Zee

Ik heb m jammer genoeg niet.

Heb je al gezocht in Google Books, soms kan je daar info vandaan halen.

Zoals dit:

Jan Vaillant (de vader) is te Rijssel ten tweede maal getrouwd met Clara Bochout.

Dit zijn de ouders van Bartholomeus.

Bij deze de link hoopt dat ie werkt.

http://books.google.nl/books?id=2xDVAAAAMAAJ&pg=PR96&dq=Bartholemeus+vaillant&hl=nl&sa=X&ei=qY7IUMfRHsSk0QWEmYGICQ&ved=0CD0Q6AEwAA#v=onepage&q=Bartholemeus%20vaillant&f=false

Gr

Sas

Saskia Hendriks-Duermeijer

Bartholomeus Vaillant, van Ryssel, won. op de Fluele burghwal, ende Maria Petit, won. tot Leyden. (Kerk. huw. proc.) Ondeiir. : 16 Maert 1668. Bartholomeus Valjant, van Ryssel, factoor, wed. van Maria Petit, woont op de O. Z. Achterburgwal, ...

Gr

Sas

Saskia Hendriks-Duermeijer

Plaats Leiden Datum ondertrouw 10-03-1668 Bron Nederlands Hervormd Ondertrouw (1575-1795) Bruidegom Bartholomees Vaillant Woonplaats bruidegom Amsterdam Eerdere vrouw Maria Petit Bruid Elysabeth van Swanenburch Woonplaats bruid Haerlemmerstraet Eerdere man Adam Bogaert Archiefnr 1004 Inventarisnummer 19 Inventaris beginjaar 1667 Inventaris eindjaar 1670 Folio T - 044 Opmerkingen Getuigen bruidegom: Jan Valljant vader Amsterdam - Jan Petit Gaernmarct - Getuigen bruid: Maria Trolecatius nicht Haerlemmerstraet - Waalse Kerk. Voorvoegsel ovl man bruid. Dr.

Saskia Hendriks-Duermeijer

Dag Saskia,

bedankt voor de overige informatie. Ik hoop de ouders van Jean (de vader) Vaillant en van Clara Bouchout (en de 1ste vrouw Marie Warlop) te achterhalen.

Gr. Michael

Michael van der Zee

Het geslacht Vaillant klinkt inderdaad Vlaams. Maar de opmerking dat de naam daarna voor het eerst opduikt in Amsterdam is onjuist.

Jan Vaillant geh. met Adriaentje Lepaerts en Olivier Geerts Wuyttenweer geh. met Mayken Jans Vaillants geprocreert bij Grietken Cornelis Lepaerts (=van Coudenhoven), verkopen huis gen. Het Gulden Vlies in de Molenstraat te Zevenbergen. Ín 1616 is Cornelis Vaillant major opt fort Noortdam in Zevenbergen. Jan Vaillant was in 1592 oud 56 jaar.

In Breda was de Kanunnik Antoni Vaillant, vermeld in register der Kanunniken en vermeld in het Jaargetijde register.

Verder was er in Kapitein ter Zee Jan Olphert Vaillant in 1751.

En in het ORA nr. 92, Anno 1561 van Dongen (bij Breda) compareert Antoni Vaillant met enkele van zijn zwagers. Etc.

Ger Klein

Helder,

maar het gaat er meer om dat het geslacht vanaf 1635 in Amsterdam komt Rollende ogen

Gr. Michael

Michael van der Zee

beste Michael 

 Kijk eens in een centrale bieb die hebben de boekjes staan op de afd. geschiedenis of een van de archieven in de buurt

D.C. Sintmaartensdijk

Beste onderzoekers,

Uiteraard moet het betreffende gedeelte over dit geslacht inzichtelijk zijn in Den Haag, waar het is verschenen dit jaar.

Uiteraard ben ik ook benieuwd naar deze publicatie, vooral tot welke periode men is gegaan.

Ik ben benieuwd omdat ik zelf op sommige punten tot de  ontdekking kwam, dat  men huwelijken over het hoofd hebben gezien.

vriendelijk groeten John Vaillant.

  johnvaillant@hotmail.com

John Vaillant

Ik heb het bij het CBG, waar het op de balie ligt, maar nog niet aanwezig is in de bibliotheek, ingekeken. Aan de oudste generaties is veel toegevoegd in vergelijking met eerdere publicaties in het NP, teveel om even over te schrijven of te kopieeren.

ChrisvD

Dank je wel Chris voor je snelle reactie.

vriendelijk groeten John Vaillant

johnvaillant@hotmail.com

John Vaillant

John en Chris,

ziet er naar uit dat een bezoek aan het CBG een bezoekje waard is...

Michael van der Zee

Ik ben sinds vanmiddag in het bezit van de informatie van het CBG. uit de jaargang 91.
Op sommige punten is de informatie uitgebreid, ik ontdekte dat de weergave van de huidige tijd toch sterk achter blijft.
Ik ontdekte ook een andere te kortkoming, namelijk dat Christiaan Dirk Vaillant geb. 11 dec 1784 , in 1859  op 74 jarige leeftijd voor tweede maal huwde, met de 30 jarige Alijda van Uden.

John Vaillant


Beste Saskia, 

Leuk om te lezen 

http://docplayer.nl/21417785-De-liefde-een-groot-stuck.html

vriendelijke groeten John Vaillant

John VaillantPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!