stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » Wijnand Johannes Hoekveld - Staphorst 12 apr 1841 - ?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Zoon van Frederik Hoekveld en Maria Gerardina Charlé en broer van Frederika Hoekveld:

Familie Harmans - Hoekveld: Amsterdam + Staphorst = Leiden ...

Hij is digitaal te vinden met een politieblad:

tp://194.171.109.12/index.php?zoekterm=Hoekveld&status=L&cat=RPOL&tref=2&exact=JA 

en ook als wonende te Zuid-Afrika (in 1887 en 1889 komt post voor hem bestemd komt onbesteld terug in Leiden vanuit Muisenberg en Rietfontein in Zuid-Afrika - www.kranten.kb.nl).

Hij zou, volgens mijn oom, in 1861 naar Zuid-Afrika zijn vertrokken, maar hoe vind ik uit wat er dan met hem gebeurd is?

Er is trouwens nog een Wijnand Johannes Hoekveld die op 2 jul 1883 in Zalné (Ov) geboren is en op 20 okt 1933 in Hengelo (Ov) overleden is. Daar ben ik dus niet naar op zoek...

Hans Hoekveld

Hallo Hans,

Er is informatie van Wijnand te vinden in het het Nationaal Archief van Zuid-Afrika ( NASA ).

Zoek in onderstaande link in het KAB ( = archief van Kaapstad ) onder Hoekveld.

http://www.national.archsrch.gov.za/sm300cv/smws/sm300dl

daarna klikken op result summary.

Je krijgt niet veel informatie maar met de genoemde kenmerken kan je op onderstaande link meer informatie opvragen bij het KAB.

http://www.national.archives.gov.za/

Vr. gr. Jan

Jan de Wolf

Gevonden, Jan! Dank je!

Hij is er dus zeker overleden - en waarschijnlijk daar ook getrouwd. En het lijkt erop dat hij een dochter had die ze naar zijn moeder - of zus - Maria Gerardina hebben vernoemd en dat die met een Heer Evert is getrouwd geweest en dat zij in 1953 is overleden.

DESCRIPTION          HOEKVELD, WYNAND JOHANNES. DEATH NOTICE. ENDING    19030000

DESCRIPTION          HOEKVELD, JOHANNA FRANCINA. NEE HERRINGER. DEATH NOTICE. ENDING    19030000

DESCRIPTION          HOEKVELD, JOHANNA FRANCINA. FIRST AND FINAL ACCOUNT. LIQUIDATION AND DISTRIBUTION ACCOUNTS. ENDING    19050000

DESCRIPTION          HOEKVELD, WYNAND JOHANNES. DECEASED ESTATE PAPERS. ENDING    19030000

DESCRIPTION          HOEKVELD, JOHANNA FRANCICNA. DECEASED ESTATE PAPERS.ENDING    19030000

DESCRIPTION          EVERT, MARIA GERDINA. NEE HOEKVELD. ESTATE PAPERS. ENDING    19530000

Grappig genoeg staat er ook een immigration record van 1942 voor de broer van die andere Wijnand Johannes Hoekveld tussen:

DESCRIPTION          IMMIGRATION PAPERS MG HOEKVELD AND FAMILY.

Nooit geweten dat hij ook in Zuid-Afrika heeft gewoond en dan ook nog ten tijde van Maria Gerdina Evert-Hoekveld. Zou je denken dat hij dat misschien dan wel geweten heeft, ze zijn uiteindelijk naar dezelfde persoon vernoemd! Dat Marius Gerardus Hoekveld in Mombasa gewoond heeft wist ik wel. Daar heb ik nog wel foto's van.

Maar ik weet ineens een hele hoop meer dan ik ooit over hen geweten heb! Leuk!

Hans Hoekveld


I have come across the questions on Wijnand Johannes Hoekveld.  My halfsister (same mother, different fathers) is related to Wijnand and she lives in George, South Africa. Maria Geredena Hoekveld was my sister's great grandmother. She married Anthony William Jacobus Cornelius Evert. They had a son (and other siblings) named Cornelius Rudolf Evert, grandfather of my sister. My sister's father was David Cornelius Evert and he grew up in Mafeking, South Africa.  I just thought it might interest you to know that Wijnand had living descendants here in South Africa. Based on the information on his death notice, I have started a profile for Wijnand on Wikitree, which can be seen at: https://www.wikitree.com/index.php?title=Hoekveld-3&public=1

Also, his death notice is on FamilySearch : https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3Q9M-C9BY-D954-V?i=119&wc=Q64T-V5Q%3A1590123759%3Fcc%3D2521616&cc=2521616

 

Vriendelike groete

Helene

Helene du Toit
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!