stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Familie Bossers

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hallo Aart - Henk Prins,

ik ben liliane bossers roodbol ik doe ook aan stamboom onderzoek dan de familie naam bossers mijn voor ouders komen zo ver ik weet uit raamsdonk en waren schippers  de naam bosser of bossers en zeker de naam die u zoek komt ook voor in de stamboom van de familie van der sluis daar staat in dat hij de prins werd genoemd dat heb ik gezien op internet daar staat de hele stamboom op van der familie van der sluis

Met vriendelijke groet,
liliane bossers roodbol


PS: Ik stuur dit bericht mede naar aanleiding van het bericht Familie Bossers in het Onderzochte familienamen forum van het Stamboom Forum.

roodbol

Hallo Forumleden,

deze topic loopt al een heel poosje, maar ik heb een vraag over Anna Bossers

Anna Bossers was gehuwd met Willem van Malsem. Zij hadden o.a. een dochter die Clasina van Malsem heette en gehuwd was met Abraham Dank

Gaarne zou ik de geboorte-,doop,-huwelijks- en overlijdensdata willen hebben van beide voorouders.

Dit zou in de 18e eeuw beginnend ca 1730 zijn. De plaats Waspik of Sprang-Capelle of Raamsdonk.

Van Clasina van Malsem en Abraham Dank heb ik alle gegevens al zover. Alleen de gegevens van Anna en Willem ontbreken mij.

met vriendelijke groet,

Janus de Goeij

Janus de Goeij

Hallo Ineke,

Ik heb uit alles wat ik al gelezen heb begrepen dat jij ook onderzoek doet naar de familie Bossers en al veel gegevens hebt. Ik heb op dit moment een grote losse tak van de fam. Bossers die eindigt bij de volgende personen:

Gerardus (Gerard, Gerrit, Gerrit Janse) Bossers, overleden 08-12-1827 te Rotterdam. Gerardus is getrouwd met Maria de Klijn (Cleijn, Klein) geboren rond 1781 in Waspik en overleden 04-06-1840 te Raamsdonk. Kinderen: Josephus * 08-04-1802, Jacobus J. *1808 Waspik, Joannes *Doop 14-03-1804, Nicolaas *01-01-1811, Huijberdina *13-07-1815, Adrianus *27-03-1813 en Maria *24-10-1818.

Ik ben op zoek naar aansluiting in de rest van mijn stamboom. Heb jij meer gegevens van Gerardus Bossers en over de ouders en grootouders van hem. Misschien dat ik dan de losse tak kan koppelen.

Alvast hartelijk dank voor je moeite.

Maarten Gruijters

Gerardus Bossers was een van mijn direkte voorouders dus heb ik wel gegevens van hem en zijn voorouders. Wat wil je precies weten?

Groet Ineke

Ineke van Rijn-Broeders

Ineke,

Dank voor de reactie. Ik heb Gerardus Bossers ( en alle afstammelingen die ik op dit moment heb geregistreerd) nu los in mijn stamboom zitten. Ik heb wel meer gegevens van de Bossers familie terug naar ca 1620 (Anselmus Bossers overleden 16-01-1667 en gehuwd met Dymphna Ariaensen Lange). Ik ben op zoek naar de overige gegevens van Gerardus Bossers en de gegevens van de ouders en voorouders. Ik hoop daarmee een link te kunnen leggen naar gegevens die ik al heb. Ik had al zitten twijfelen of het wellicht een kind is van Huibert (Hubert) Bossers(*24-08-1733) gehuwd met Antonia Schouten. Ik heb hiervoor echter geen bewijs kunnen vinden tot nu toe. Dus als je voor mij wat gegevens hebt, dan kan ik misschien ergens weer een koppeling leggen.

Maarten Gruijters

Beste Janus de Goeij,

Anna Bossers was een dochter van Steven Gijsbert Bossers en Maria Claasen Korp (Korck) Zij trouwt met Willerm van Malsem te Waspik op 16-6-1748 en wordt begraven te Waspik op 12-11-1776.

Groer Ineke van Rijn

Ineke van Rijn-Broeders

Hallo Maarten.

Gerardus was een zoon van:

Johannes Bossers ged. Waspik 16-03-1727 overl. Raamsdonk 26-3-1814 tr. Waspik 03-02-1765 met Allegonda Vermeijs geb. ? overl. Raamsdonk 05-02-1770

Deze was een zoon van:

Anselmus Bosser ged. Waspik 27-02-1689 overl. Raamsdonk 08-10-1742 tr. Waspik 22-5-1718 met Maria Cleijse Bosch ged 17-02-1697 overl. Raamsdonk 21-09-1782

Deze was een zoon van Petrus Bossers geb. ca. 1658 tr. 20-05-1685 met Maria Willemse Buijs ged. Geertruidenberg 24-10-1662

Deze was een zoon van Anselmus Bossers en Dingena Adriaens van Langen

Ik ben een publicatie aan het voor bereiden over de familie Bossers voor het Genealogisch Tijdschrift voor Midden en West Brabant waarin de hele familie beschreven zal worden.

Heb je voor mij nog aanvullingen betreffende je eigen tak dan ontvang ik deze graag.

Groeten Ineke van Rijn

Ineke van Rijn-Broeders

Ineke, bedankt voor de gegevens. Kan weer even verder. Als ik het nu goed heb is Johannes dus 3x getrouwd geweest. 1x met Anna Meertense van Son, daarna met Allegonda Vermeijs en als laatste met Corneli Horsten. Ik ben nu bezig met de tak Hooge en Lage Zwaluwe. De grootvader van mijn vrouw is Cornelis Antonie Bossers geb. 08-12-1890 Lage Zwaluwe. Zijn vader was Petrus Bossers geh. met Dymphna Gabriëls. De tak naar beneden kan ik je pas aanleveren eind maart. Dan hebben we net een reunie achter de rug waarop als het goed is veel gegevens worden verzameld. Als je nog iets specifieker wil aangeven wat je van die tak al hebt, dan kan ik eens kijken wat ik kan aanvullen. Anders contact me even via de E-mail. Dat lijkt me in het kader van de privacy beter.

Maarten Gruijters

My mother's maiden name is Bossers and she was born in Lage Zwaluwe.  She had 6 children who now live in Australia.

Her father's name was Gerard and he was born in 1874.

Regards,

Gerard van Rijswijk

Gerard van Rijswijk

Gerard,

Is there more information available about your mother. What is her date of birth?

I'm interested in all you can deliver, Christian names, first name, surname, date of birth, date of marriage, place of marriage, date of death and so on...

If you are anxious for your privacy, use my mail adress

I've about 1600 people with the last name Bossers in the family tree, but can't find her father. Do you have more information.

Maarten Gruijters

Hello Gerard,

I have your grandfather and your mother in my familytree. She was the 9e of 11 children. She died in Australia 23-06-2002. Please contact me on my privat mail adress so I can give you more information.

With regards  Ineke van Rijn-Broeders

Ineke van Rijn-Broeders

Hallo,

Kunt u mij die stamboom van 1500 mensen naar mij doorsturen?

Mvg

Lobke Wierenga

Lobke Wierenga

Mijn familie komt van oorsprong uit sprang kapelle waspik en raamsdonkdveer

mijn opa heette Teun Bossers getrouwd met Mientje of Mina Pruijssers ( weet niet of dit correcte schrijfwijze is)  hij had 3 drie zonen en 1 dochter. Ad, Anthon Lia en Theo.

Anthon(ie) of Toon is mijn vader. Hij is nu ca 84 jaar. getrouwd met Cornelia ( Cornelia Wilhelmina Johanna( Corrie) Koolen. Ik ben ( ellen) nummer 2 van 4 kinderen 3 meiden 1 jongen De rest heten Diana, Marijke, Frank, Ik weet nog dat we vroegen wel eens naar ik meen Waspik of sprangKapelle gingen naar een ome Dirk en tante Janneke ze hadden een dochter Rina dat is alles wat ik ervan weet.

Mijn vader is katholiek geworden om mijn moeder te mogen trouwen.

Ken je mijn familie?

ellen bossers

Omdat we gebonden zijn aan verjaartermijnen kan er op dit moment weinig gevonden worden na 1912. Soms lukt het wel. Echter de gegevens die je vermeld zijn te summier om enige aansluiting te kunnen vinden. Ik heb er in ieder geval niets van in mijn stamboom.

Maarten Gruijters


Goedendag,

Ik heb ook een Bossers in min stamboom waar ik niets van af weet. Misschien komt hij ook bij u voor? Zo ja heeft u dan aanvullende gegevens?

Groetjes Marije

Hubertus Cornelis Bosser, trouwt Sebastiana Peeters van de Maas, gedoopt Raamsdonk.

Uit dit huwelijk:

 

1. Cornelis Bosser, geboren Raamsdonk, gedoopt Geertruidenberg 3 maart 1668.

 

2. Catharina Bossers, geboren Raamsdonk, gedoopt Geertruidenberg 1 september 1669, begraven Raamsdonk 28 februari 1730, trouwt Raamsdonk 8 juni 1708 Marcelis Cornelis Nobele, gedoopt Geertruidenberg 30 maart 1650, begraven Raamsdonk 9 september 1729, zoon van Cornelis Nobel en Margaretha Ariaenssen Conincx en weduwnaar van Maeijken Geldens Paans.

 

3. Adrianus Bosser, geboren Raamsdonk, gedoopt Geertruidenberg 14 december 1671.

MarijePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!