stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Hendrick Pietersz van der Meij en Marijtje Pietersen Keijser in Noordwijkerhout



Profiel afbeelding

Aeltge Pieters van der Meij, otr 25/4/1705 te Delft

(Aeltge, roepnaam Alida?)

Helena (Pieters) van der Meij, otr. 1/8/1705 te Delft

Barbara Pieters van der Meij, otr. 15/1/1707 te Delft

Kijk maar bij digitale stamboom Delft.....

Gr

Sas

Saskia Hendriks-Duermeijer - 6 jun 2013 - 11:09

En ja hoor, hier is ie weer. Sorry mensen maar net nadat ik Renee antwoord had gegeven hield mijn desktop er mee op. Oververhit zag ik nog net. Er bleek een ventilator niet te draaien, is vandaag opgelost.

Liesbeth, jij zou graag de doopgetuigen willen:Jeroen Pieterse en Grietje Pieterse v/d Meij zijn getuigen bij 2 dopen, Gerritje Jans en Ariaantje -------- bij 1 doop, Leendert Pz v/d Meij en Grietje Cornelis van Leeuwen bij 2 dopen, Gerrit Pieterse Hit en Jannetje Crijnen bij 2 dopen en Teeuwis Ruijter en Jannetje Creijnen bij 1 doop.

Frans, goedenavond. Dat nou uitgerekend die ouwe Piet Gijs in m'n boom terecht moet komen. Knap gevonden trouwens, maar ben niet anders van je gewend. Ik ben hier heel blij mee.Ik zit weer volop in de bollenstreek te wroeten, ik hoop dat je paraat blijft.

Saskia, de ouders van Marijtje waren Pieter Ariszn Keiser en Maijtje Claes en ik heb maar 1 doop kunnen vinden in Noordwijkerhout RK van Adrianus Pietersz Keijser zoon van op 09-11-1693. De doop en trouwboeken beginnen helaas niet eerder.

Hartelijk dank allen,

Arie

Arie de Koning - 6 jun 2013 - 18:39

Nou Arie, je weet wel wat er naar boven komt als je gaat wroeten in de Bollenstreek: hyacinthen, narcissen  en tulpen. En dan pellen, laagje voor laagje...

Je zult je ook wel afgevraagd hebben waarom Hendrick en Marijtje na in juli 1695 getrouwd te zijn, pas in 1701 een kind lieten dopen (eerst een carrière, daar deden ze toen nog niet aan). Maar hoogstwaarschijnlijk was er nog eentje eerder, Agatha op 15-06-1696. De moeder wordt daar Marijtje Aris genoemd, het patroniem van haar vader, dat gebeurde weleens meer in die tijd. De doopgetuigen waren Gerrit Pietersz en Grietje Pietersdr en die kenden we ook al.

Grietje Pietersdr  tr. als Margaretha op 05-07-1709 Noordwijkerhout (RK) met Gerrit Pietersz (dat zal misschien die Hit zijn die doopgetuige was). Broer Leendert Pietersz tr. in Voorschoten gerecht 10-02-1688 met Jannitje Crijnen van den Berch. Hij woonde toen in Oegstgeest.

Met Pieter Gijsbertsz komen we niet zo makkelijk verder. Er was een Gijsbert Garbrantsz (zonder toenaam) in Noordwijkerhout maar die had geen kinderen. Ik denk dat Pieter ergens anders vandaan kwam (die schippers waren nogal mobiel) en pas in Nwhout is gekomen na de aanleg van de Vaart.

In Noordwijk zat een nest Van der Mijen maar daar kwam geen Gijsbert in voor.

Voor Keijser zou je het eerst denken aan de familie Zandvliet uit Lisse die ook Keijser werden genoemd. Ik heb nog geen aansluiting kunnen vinden, wel nog wat details.

Pieter Arisz en Marijtje Claesdr lieten op 09-05-1692 Noordwijkerhout RK nog een Nicolaus dopen (get. Jan Claasse en Anna Claasse), die 06-03-1717 als Claas in Lisse overleed (aang. 09-03-1717)

Dan was er ook nog een dochter Dieuwertje, die 08-05-1718 (RK) en 10-05-1718 (gerecht) in Lisse trouwde met Arent Jansz Naardenburg. Vader Pieter was op 29-10-1718 en 09-11-1722 nog bij de doop van twee van haar kinderen.

Het is wel een beetje vreemd dat pas in 1692 en 1693 de vaders van Pieter en Marijtje worden vernoemd: Claas en Arie. Marijtje, de vrouw van Hendrick moet immers een stuk ouder zijn, zo van 1670-75. Kan natuurlijk wel, zullen er nog wel wat meer kinderen tussen gezeten hebben. Kan ook makkelijk zijn dat Marijtje de tweede vrouw van Pieter was natuurlijk.

groeten, Frans

Frans Angevaare - 7 jun 2013 - 22:25

Hallo Arie of Frans

Dit heeft niets met jullie vraag te maken maar ik zit al jaren met de vraag wie zijn de ouders van Klaas Jansz van der Meij die 1e tr 3-5-1786 te Sassenheim Helena Jacobs Ruijgrock en 2e Catharina Cornelisdr van Leeuwen ook te Sassenheim 18-1-1795,weten jullie iets over hem?

met vriendelijke groet Marijke

leeuwen - 7 jun 2013 - 23:29

Dag Frans,

Ja dat pellen hé, zou het bijna verleren.

Die kroeg van Pieter Gijsen had die nog een naam dat jij weet, het soldaatje ofzo (!) ik ben gek op dit soort trivianten.

Dochter Agaath was ik tegengekomen en op de reservelijst geplaatst. Dus toch. Dank zij jou kan ze in de familie geplaatst worden.

Pieter Gijzen is in 1639 geboren als we de notaris mogen geloven dus zo rond 1665 is hij getrouwd met

Grietje Cz van Leeuwen. Als we de trouwakte kunnen traceren weten we misschien waar hij vandaan kwam, of is dat te optimistisch gedacht. Van Leeuwen, daar waren hele roedels van in bijna elke dorp.

Ik ga in ieder geval die notarisakte van  08-07-1670 proberen te ontcijferen. Ook de kerken welke zij aanhangen wisselen nog al eens.

Ik zoek door,

Groeten,

Arie

Arie de Koning - 8 jun 2013 - 14:03

Dag Marijke,

Heb mijn bestanden doorgenomen maar helaas niet de door jou gezochte Klaas kunnen vinden.

Ik ben de eerste weken nog wel aan het zoeken in de bollenstreek en zal opletten of ik hem of een van zijn vrouwen tegenkom.

Hartelijke groet,

Arie

Arie de Koning - 8 jun 2013 - 14:05

Frans,

Zou het kunnen dat Marijtje Claes na de geboorte van zoon Adrianus in 1693 is overleden en dat Pieter Arisz Keiser is hertrouwd met Aagje Willems.

Ik vond twee dopen van dit echtpaar Pieter Arisse en Aagie Wiilems RK-dopen NWh.

Maria 20-02-1696 getuige Huybertje Willems

Petronilla 26-08-1700 getuigen Hendrik van Leeuwen en Marijtje Pieters

Er was ook nog een Pieter Gijsbertsz van de Mij in Leiden welke in 1643 ondertrouwde met Maaertge Claesdr. Hij was kleermaker en kwam uit Bodegraven. Maar ik verwacht niet dat Pieter zo'n robuuste cariereswitsch heeft gemaakt.

Van die notarisakte  kan ik alleen de eerste vier regels lezen de rest niet. Is jouw oud Nederlands nog op peil? Plaatje nr 179 blz 55

Of kun je hem misschien hier afdrukken. Ik heb geen idee hoe ik dat moet doen en m'n kinderen zijn op vakantie.

Groeten,

Arie

Arie de Koning - 8 jun 2013 - 15:53

Arie

Er staat nu een restaurant dat Hillarey's heet, volgens mij was het daarvoor gewoon Piet Gijs. Maar ja, mijn geheugen is ook niet meer alles. Op het net ook niets anders gevonden. Wel nog een stukje over de Piet Gijzenbrug (onder nr. 17).Hoe het in de 17e eeuw heette heb ik geen idee van.

Het Soldaatje is een stukje terug, in Voorhout bij de kruising van de 's Gravendamseweg en de Jacoba van Beierenweg.

Van Leeuwens waren er wel veel, maar Grietje was een dochter van Cornelis Hendricksz van Leeuwen en Grietje Hendricksdr. Zijn ouders waren Hendrick Dammasz van Leeuwen en Maritge Jansdr. Dit was een Noordwijkerhoutse molenaars en bakkersfamilie.

Van trouwen in Noordwijkerhout zijn ttv het huwelijk van Pieter en Grietje geen gegevens meer.

De akte van 08-07-1670 is een attestatie (verklaring) van Pieter Gijsbertsz van der Mij, schipper en waard aan 's Gravendam in het ambacht van Noordwijkerhout, oud ca. 31 jaren, en Joris Cornelisz Moerkercken, duinmeier wonend in het ambacht van Voorhout oud ca. 33 jaren, ten verzoeke van Andries Willemsz Rietvelt, wonend in het ambacht Voorhout en tegenwoordig gedetineerde van de baljuw van Warmond. Volgt een verhaal dat ze getuige geweest waren bij een veiling in een herberg aan het Warmonder Veer waar een ruzie was ontstaan.

Dat is heel kort de strekking, het zegt dus verder niets over Piet Gijs dus om het nou helemaal te transcriberen....  Ik begrijp trouwens niet wat je bedoelt met 'Plaatje nr 179 blz 55'. Deze akte is plaatje 109, pag.119.  Hqad je een andere akte op het oog?

Marijtje Claesdr zal ongetwijfeld ná de geboorte van Adriaen zijn overleden. Ervoor lijkt me lastig ;-)

(sorry, open doel....). Maar de Pieter Arisse die x Aechie Willems trouwde was een ander. Hij was een Langevelt, zij een Swil en ze tr. 03-11-1686 Noordwijk RK. De getuige Huijbertge was een zus van Aechie, Hendrick (Cornelisz) van Leeuwen was getr. met Maartge Willemsdr Swil, een andere zus.

Hendrick was waarschijnlijk wel weer een broer van Grietje Cornelisdr van Leeuwen.

groeten, Frans

Frans Angevaare - 8 jun 2013 - 18:13

Frans,

Dank je wel voor de verklaringen.

De notariele akte welke ik bedoelde heb ik via RAL en is van april 1670 bij notaris Johan van Noort.

Hij wordt hier alleen aangeduid als schipper aan de 's Gravendam (mij notaris bekend)

Er is ook een meneer Bockwijt en als getuige Sander jansen welke niet kon schrijven en een merk plaatst.

Als je op personen Pieter van der Mij kiest en de akte van 1670 aanklikt kun je het register inzien.

Op fiche/plaatje 179 komt akte 55 te voorschijn en dat is de door mij bedoelde akte.

Hartelijke groet,

Arie

Arie de Koning - 8 jun 2013 - 18:40

ORA Lisse

15. 23-6-1645. Peter Corneliszn. Keyser voor hem zelve en nog neffens Arie Dirckszn. de Roo den oude tot Wassenaer als voogden over de nagelaten kinderen van za Adriaen Corneliszn. Keyser en Trijntge Dircksdr., Willem Corneliszn. Keyser wonende Rijpwetering onder Alckemade, Cornelis Corneliszn. Keyser wonende Lisse en nog Peter Corneliszn. Keyser en Peter Janszn. van Naerdenburgh wonende Sassenheim wegens Annetge Cornelisdr. daarvoor zij zich sterk maken, verkopen Maritge Cornelisdr. Keyser 5/6 van een huis en erf daarvan de koopster 1/6 toekomt, belend in zijn geheel ZO en NO Peter Dirckszn., NW de Lijdweg en ZW de Voordt, voor 193 gulden

 

 

 

295. 1-7-1641. Maertge Adriaensdr. weduwe van Floris Jacobszn. Heemskerck met Claes Thomaszn. schepen haar gekoren voogd voor haar zelve en voor haar kinderen verkoopt Adriaen Keyser wonende omtrent den Haag onder Wassenaer de helft van zeker houtland of

bos en de helft van zekere looster gelegen achter het voorsz. land, zijnde een gedeelte van 7 1/2 morgen, belend het Bosch van de Keuckenduin, NO Adriaen Claeszn. Schenaert, NW de voorsz. Looster, ZW de verkoopster en de looster belend ZO het Bosch, NO Adriaen Claeszn. Schenaert en Philips Dirckszn. Robol, NW Philips Dirckszn. en ZW Peter Claeszn. van Oosten en de verkoper, gelegen over duin, voor 700 gulden.

Arie de Koning - 8 jun 2013 - 19:12

Oké Arie, die kende ik niet. Het is een obligatie van Pieter Gijsbertsz van der Mij, schipper aan de 's Gravendamsebrugge, die verklaart voor hem en zijn nakomelingen schuldig te wezen aan Arij Vrolijck, scheepmaker tot Warmond, de som van 200 guldens van 40 groten 't stuk, spruitende uit de aankoop van een nieuwe "jaagh of treck snebbe schuijt", die hem geleverd is.

Hij belooft de eerste helft te betalen op 01-05-1671, en de tweede helft op 01-05-1672. Hij verbindt de schuit eraan als onderpand.

groeten, Frans

Frans Angevaare - 8 jun 2013 - 19:14

Arie

Er was nog een familie Van der Mij in Zoeterwoude waar de voornaam Gijsbrecht/Gijsbert in voorkomt.

Willem Florisz vander Mij staat als weduwnaar in het Hoofdgeld van 1623, met zijn kinderen Cornelis en Maritgen. Uit notariële akten blijkt dat hij ook nog zonen Pieter, Joost en Floris had. In deze akte, uit 1657, is te zien dat Floris toen niet meer leefde en twee zonen, Gijsbrecht en Michiel, had.

Van een Gijsbrecht Florisz van der Mij, geboren Bodegraven maar won. Leiden, is in Leiden een huwelijk te vinden: 11-11-1632 met Aefgen Pietersdr. Die was in 1635 alweer overleden, een 2e huwelijk zie ik niet maar zou kunnen, waaruit een Pieter in 1639. Maar dat is natuurlijk speculeren.

groeten, Frans

Frans Angevaare - 8 jun 2013 - 20:17

Frans,

Het wordt er niet helderder door. Zo kom ik nu via via op twee dames welke ik niet kan thuisbrengen en je weet das een hobby van me.

De eerste is Maritje Jansdr. van Swieten uit Voorhout welke omstreeks 1670 trouwde met Cornelis Janszn. Duyndam, geboren in Lisse. Van hen heb ik twee kinderen; Neeltje en Joosgen, geboren in Voorhout.

De tweede is Guurtje Jansdr. Langevelt uit Hillegom welke op 14-10-1658 in de NH-Kerk in Hillegom trouwde met Huygh Corneliszn van Moerkercken de Oude welke ik ook niet kan plaatsen al heb ik 9 kinderen in het doopboek van Hillegom gevonden.

Ik dacht, dit is jouw jachtterrein misschien weet jij iets meer dan ik kan vinden.

Hartelijke groet,

Arie

Arie de Koning - 9 jun 2013 - 12:04

Arie

Ja hoor, Swieten, Duijndam, Moerkerken, Langeveld, ik spaar ze allemaal ;-)

Maritgen Jansdr van Swieten is van circa 1643 (op 14-01-1691 48 jaar oud), maar haar ouders weet ik (nog) niet. Vermoedelijk is haar vader Jan Cornelisz van Swieten (diens moeder heette ook Maritgen) maar dat is nog niet aangetoond.

Cornelis Jansz Duijndam (al vroeg je niet naar hem) was een zoon van Jan Jansz van Duijndam en Joosgen Pietersdr Opmeer. Cornelis was van circa 1648.

Ik heb van hen de kinderen Joosgen en Cornelis.

Guertje Jansdr Langevelt was een dochter van Jan Jacobsz Langevelt en Annetgen Meeusdr. Ik heb meteen van Guertje en Huijg maar wat aangevuld want ik had hem nog zonder toenaam. Als erfgenamen van dat paar vond ik Cornelia, Anna, Jan, Cornelis, Alijdt, Maria en Willempje. Zou je zo goed willen zijn hun doopdata door te geven?

Ik vermoed dat je met Cornelis Huijgen Moerkerken aanhaakt aan Neeltje Cornelisdr Duijndam, en haar dan een dochter van bovengenoemde Cornelis Jansz en Maritgen laat zijn. Heb je daar een bewijs van? Neeltje is namelijk geboren in Rijnsburg (zo staat bij haar ondertrouw in Hillegom aangegeven) en niet in Voorhout waarmee ze beter lijkt passen bij een van de Rijnsburgse Cornelissen Duijndam, met name Cornelis Leendertsz die met een Geertgen was getrouwd (Neeltje had een dochter Geertruijt). Maar ook dat zal beter moeten worden aangetoond.

Huijg Cornelisz van Moerkercken is er een van Cornelis Reijersz van Moerkercken. Die was getr. met Stijntje Maertensdr Croon, maar ik weet niet of zij ook de moeder was van de kinderen van Cornelis (Reijer, Huijg, Willempje, Brechje, Pieter).

groeten, Frans

Frans Angevaare - 9 jun 2013 - 17:13

Frans,

....en niet te vergeten van Breloffsbergen met 553 verbasteringen.....

Nou dit was een nuttige check-up en het blijkt dat ik m'n huiswerk goed had gedaan.

Alleen dat Neeltje Cz Duijndam andere ouders zou kunnen hebben, daar schrik ik van en ga dit uitpluizen.

Heb jij doopdata van Joosgen en Cornelis voor mij?

Kinderen van Huijgh Corneliszn en Guertje Jans: allen Hillegom NH.

1.Cornelisje       16-02-1659

2.Anna               18-01-1660   Zij trouwde met Jan Abrahamsz van Dorp.

3.Cornelia          17-07-1661   Zij trouwde met Adriaen Jeroenen van Stein.

4.Jan                  04-03-1663   Hij trouwde met Dirkje Leenderts van der Bijl.  Jan was bode te Hillegom.

5.Cornelis           31-05-1665   Hij trouwde met Cornelia Cornelisse Duijndam.

6.Michiel             08-05-1667

7.Aeltge              26-04-1671   Zij trouwde (1) met  Willem Huijbertsz Brelofsberg.

                                                  Zij trouwde (2) met Cornelis Cornelis Wassenaar.

8.Willempge        15-10-1673   Zij trouwde met Gerrebrant Pietersz van der Straten.

9. Maritge            03-12-1675   Zij trouwde met Dirck Teeuwen Schipper.     

Groeten, Arie

Arie de Koning - 9 jun 2013 - 19:04

Frans,

Ik vind het alleen raar dat bij Huigh de moeder, Stijntje, niet wordt vernoemd.

Ik vond een andere  Cornelis Cz van Moerkercken, alias Neesvaer, welke getrouwd was met Anna Dircksdr.

Laat Anna nou wel op de vernoemlijst staan. Of is het dezelfde vader en andere moeder???

          Oud Rechterlijk Archief Lisse. d.d. 16-02-1612:

 

             Anna Dircksdr. weduwe en boedelhoudster van Cornelis Corneliszn.

 

             van Moerkercken alias Neesvaer met haar neef Dirck Allertszn. Buyten

 

             Haarlem en Dirck Corneliszn. van Moerkercken voor hem zelve,  

 

             Adriaen Corneliszn. van Schoorl man en voogd van Grietge Cornelisdr.,

 

            Joachim Baerntszn. van Stellingwerf man en voogd van jonge Maritge Cornelisdr.,

 

             Aernt Louriszn. van Noort man en voogd van oude Maritge Cornelisdr.

 

             tezamen erfgenamen van Cornelis Corneliszn. van Moerkercken verkopen 

 

             Cornelis Corneliszn. van Immerseel schout een eigendoms- of verkoopbrief

 

             van 13-1-1598 gestoken door 3 oude brieven van een croft land genaamd Wildersvaart

 

             gelegen over duin in de polder van de Hoge Mosvenen aan de Delft,

 

             lestmaal door Cornelis Lenaertszn. van Tetroede en Daniel Lenaertszn.

 

             van Tetroede overgedragen aan de voorsz. Cornelis Corneliszn.

          Oud Rechterlijk Archief Lisse. d.d. 06-02-1618:

 

             Adriaen Corneliszn. van Schoorl man en voogd van Grietge Cornelisdr.,

 

             Dirck Corneliszn. van Moerkercken, Aernt Louriszn. van Noort gehuwd

 

             met oude Maritge Cornelisdr., Joachim Baerntszn. van Stellingwerf gehuwd   

 

             met jonge Maritge Cornelisdr. als erfgenamen van Cornelis Corneliszn. Neesvaer

 

             en hen sterk makende voor haar respectieve moeder en schoonmoeder

 

             Anna Dircksdr. weduwe Cornelis Corneliszn. Neesvaer “als sy jegenwoordig

 

             betrede gelegen is en gaen noch staen ende mach door ouderdom en anderssints”

 

             verkopen Adriaen Engelszn. loco zijn broer Dirck Engelszn. een perceel land

 

             genaamd de Afterlooster gelegen over duin in de polder van de Hoge Mosvenen,

 

             belend NO Willem Jacob Jorisznzn., ZO Dirck Engelszn. loco Claes Janszn. Hits,

 

             ZW een gemene buurweg genaamd de Delft en NW Quirijn Claeszn. ‘s-Gravenmade,  

 

             alles volgens de oude brief van 16-2-1593, voor 400 gulden.

Arie de Koning - 9 jun 2013 - 19:20

Arie

Bedankt voor de Moerkerken-kindertjes. Dat Stijntje (en haar vader) niet vernoemd werden had ik ook gezien, daarom waarschuwde ik ook dat ik niet weet of zij de moeder is van de 5 Corneliskinderen.

De Cornelis Cornelisz Moerkercken alias Neesvaer die je vond is een van de (heel) vele Cornelissen Moerkerken in die tijd (maar een veel oudere dan Cornelis Reijersz). Ik heb er vóór 1700 al een stuk of 15 (waar vast wel een paar dubbele bij zitten) waarvan er 8 ook het patroniem Cornelisz hebben.... Maar iedere keer kom ik weer een klein stapje dichterbij.

Joosgen en Cornelis heb ik geen datum van, zij zijn van de periode dat er geen doopboeken bewaard zijn. Samen komen ze twee keer voor als doopgetuige: 25-12-1715 bij Maria Ariesdr van Hees (dat was een dochter van hun stiefzus) en bij Maertje Cornelisdr Hoekman op 01-11-1713. Dat was een dochter van Cornelis Huijbertsz Hoekman en Catrijn Cornelisdr Duijndam, waardoor er warempel nog een dochter valt te noteren van Maritgen en Cornelis.

Cornelis Cornelisz Duijndam tr Voorhout gerecht 01-11-1711 met Willempje Willemsdr van der Laan; Joosgen (impost Voorhout 11-07-1696) met Cornelis Jorisz Moerkerken (ja hoor, weer een).

groeten, Frans

Frans Angevaare - 9 jun 2013 - 19:51

ORA Noordwijkerhout no. 482

168. 21-11-1668. Pieter Gijsbertszn. van der Mij schuldig aan Jan Hendrickszn. van Dam 32 KG per jr
met hypo-theek op zijn nieuwe huis en erf, staande op Grafelijkheidsgrond aan de ‘s-Gravendam,
belend ZO de Trekweg, ZW Claes Pieterszn. van ‘s-Gravendijck, NW de Houtvesterslaan en NO de
voorsz. laan. In margine: “Alsoo bij sieckte van de comparant dese eerst is verleden, soo wert de
voorsz. 40 pond verantwoort hierna fol. 179". Afgelost 30-5-1747.

Annemarie57 - 9 jun 2013 - 20:46

Annemarie, dank je wel, deze had ik nog niet.

Frans,

Zo begint de puzzel toch langzaam dicht te lopen. Al die families hebben wel iets met elkaar van doen.

Zo zoek ik ook nog naar die andere Huijbert,  Huijbert Janszn van Breloffsberg, waard van het Rechthuis de Bonte Koe in Voorhout.De enige doopgegevens welke ik in Voorhout vond was een aantal dopen van ene Huijbert Jans en Elsje Willems, de eerste op 25-01-1671 een zoon Jan.

Ik heb namelijk een  Jannitje Huijberts Breloffsberg welke trouwde in Lisse op 19 mei 1676 met Jonge Dirck Engelszn van Steijn en ik twijfel sterk of dit wel de juiste Huijbert B. is gezien de datum.

Enig idee?

Groeten,

Arie

Arie de Koning - 10 jun 2013 - 12:45


ORA Noordwijk inv. 183

155v. 6-7-1690. Claes Clinckenbergh wonende Voorhout gehuwd met Elsje Willemsdr. Ysselsteyn
tevoren weduwe van Huybert Janszn. Brelofsbergh verkoopt Arent Hendrickszn. Tou een huis en erf
met lijnbaan gelegen aan de oude Zeestraat te Noordwijk binnen, belend aan de ene zijde Jan
Willemszn. Ruyghrock en Coenraat Adamszn. van Eycke en aan de andere zijde de weduwe van
Claas Corneliszn. Jongen Engel, strekkende voor van de oude Zeestra-terweg tot achter aan de
Woensdagse watering, belast met 470 gulden tbv het Gasthuis te Noordwijk, alles volgens de oude
waarbrieven, daarvan de jongste is van 9-5-1669, voor 30 gulden contant.

Annemarie57 - 10 jun 2013 - 13:36







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu