stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Amsterdam Boven 't IJ bevolkingsregister na 1920 overlijdensakten van de ouders van Pieter Brouwer.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik vind de registers voor Nieuwendam en Buiksloot van na 1920 niet bij de registers van Amsterdam, noch op Genver noch op Family Search. Klopt het dat ze ontbreken?

Heeft iemand een suggestie over waar ik die registers WEL online kan vinden?

Yvonne Ruchti

Na de annexatie van 1920 zijn de bewoners van de gemeenten Buiksloot, Nieuwendam en Ransdorp

opgenomen in het Amsterdamse bevolkingsregister en daar op naam te vinden.

Greet


Ja en nee. Ze werden blijkbaar toch in aparte registers genoteerd.

Zie bijvoorbeeld de bijgaande beschrijving op Wiewaswie van de huwelijksakte van Pieter Brouwer en Agatha Bruin:

Bruidegom:Pieter BrouwerRelatiesoort:BruidegomGeslacht:ManGeboorteplaats:TexelLeeftijd:26Beroep:bootwerkerVader bruidegom:Jacob BrouwerGeslacht:ManMoeder bruidegom:Antje ZwaalGeslacht:VrouwBruid:Agatha BruinRelatiesoort:BruidGeslacht:VrouwGeboorteplaats:MaarssenLeeftijd:25Vader bruid:Jan BruinGeslacht:ManMoeder bruid:Johanna van der SluisGeslacht:VrouwGebeurtenis:HuwelijkDatum:donderdag 20 juli 1922Plaats:AmsterdamDocumenttype:BS HuwelijkErfgoedinstelling:Noord-Hollands ArchiefPlaats instelling:HaarlemCollectiegebied:Noord-HollandDocumentnummer:Benoorden 't IJReg.B1 fol. 26vRegistratiedatum:20 juli 1922Plaats:Amsterdam

Voor 1923 zie je bij Genver en Family Search ook aparte registers aangeduid. Het gaat dan juist om Beneden 't IJ. Ik zoek dus Boven 't IJ. Ik vind die niet via Genver of Family Search. Blijft dus mijn vraag: heeft iemand een suggestie waar ik die laatste dan wel kan vinden. Ik zoek namelijk de overlijdensakten van de ouders van Pieter Brouwer. Volgens de gezinskaart van Jacobus Brouwer (de vader dus van Pieter) zou deze zijn overleden op 14-5-1921 en Antje Zwaal (de moeder) op 27-6-1927. Ik vind geen van beiden bij de gegeven data in de beschikbare registers van Amsterdam., ook niet als ik ruim ervoor en ruim erna zoek. Iemand suggesties?

M.vr.gr.,

Yvonne Ruchti

Yvonne RuchtiPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!