stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » familienaam Steenis

wil graag meer weten over mijn familienaam Steenis 

als u een tip voor mij heeft dan kunt u bij mij terechtgekomen 

vriendelijke groet Mw. ME Steenis

ME Steenis

Volgens http://www.meertens.knaw.nl/nfb/ komt de naam Steenis voornamelijk voor in de Betuwe.

Meer info die van het Meertens Instituut komt:

verklaring:
Waarschijnlijk een variant van Van Steenis zonder voorzetsel. Toch moeten we rekening houden met verwarring met het patroniem Stienis(sen).


kenmerken:

toponiem patroniem vormverandering

BertKoor

Welkom op dit forum,

U zou kunnen zoeken op bv

www.stamboomzoeker.nl

https://www.wiewaswie.nl/personen-zoeken/uitgebreid-zoeken/

groet Renee

Renee

De familie Van Steenis (en Van Steennis) kan teruggevonden worden in Nederland's Patriciaat, jaargangen 34 en 35, daarin is hun genealogie opgenomen. Ik heb echter geen enkele Steenis (zonder voorzetsel) in mijn bestand, dus de verwantschap is helemaal niet zeker. (met voorzetsel zijn mijn voorouders, inderdaad in de Betuwe).

Op Wiewaswie.nl vond ik 106 pagina's vol met Steenis (zonder voorzetsel). Ik denk dat het beste is daar je voorouders terug te vinden. Bijvoorbeeld de huwelijksakte van je grootouders, dan wel overgrootouders. Van daaruit kun je ouders van bruidspaar vinden, huwelijksakte daarvan heeft weer ouders van dat bruidspaar, etc. etc. Mocht je begin 19'e eeuw rondom Betuwe uitkomen, dan is een verwantschap waarschijnlijk, anders inderdaad een verbastering.

Maarten Brandts Buijs

De familie Steenis komt ook voor in Branbant

http://www.bhic.nl/index.php?id=10004

Elisabeth

Ik heb een Marijke Steenis gedoopt op 17-01-1676 in Dubbeldam kind van Hermen Steenwijck  & Grietje Fransz / Ook bekend als:     Engeltie van Thiel     Marijken trouwde, 41 of 42 jaar oud, in 1718 in Dubbeldam (Dordrecht) ? met Teunis Bellaart, 41 of 42 jaar oud. Teunis is geboren in 07-1676 in Dordrecht (ZH). Hij is gedoopt op 30-07-1676 in Dordrecht (ZH) [bron: Archiefnummer: 11 Doop-, trouw- en begraafboeken van Dordrecht Inventarisnummer: 1-7]. Teunis is overleden op 06-11-1771 in Dordrecht (ZH), 95 jaar oud. Teunis is weduwnaar van Engeltje (Jennike) Tiel (Thiel) (geb. 1685), met wie hij trouwde in 1706 in Dordrecht (ZH). Ook bekend als:     Teunis Belaart/Bellaart/Belaert/Belaarts/Bellaert    

Frans de Wit


Ik heb de naam (van) Steenis een aantal malen in mijn stamboom: http://www.genealogieonline.nl/stamboom_schook/

Wim Schook
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!