stamboomforum

Forum logoGezochte en onderzochte familienamen in Nederland » OPGELOST Henriette (Hetty) Nanny Alice ter Berg
scheiding

Henriette (Hetty) werd in de oorlog in Amsterdam geboren

Haar ouders zijn:

Noach Robert ter Berg, geboren te Groningen op 5 maart 1906

en

Sophia Mooij, geboren te Culemborg op 27 april 1908.

Zij trouwden in Amsterdam op 2 oktober 1940.

Hun adres in Amsterdam was Deltastraat 9.

De ouders en grootouders van Henriette zijn alle omgebracht tijdens de oorlog.

Hetty heeft geen broers of zussen.

 

Tussen 1975 en 1980 loopt het spoor naar Henriette dood. Ergens gaat het verhaal dat zij geemigreerd is naar Australie of Nieuw-Zeeland.

De nabestaanden van de oorlogs-pleegouders willen voor de ouders van Henriette zgn. Struikelstenen laten plaatsen. Ik probeer hen te helpen om Henriette te traceren. Het is ook in mijn eigen belang, want deze hele familie komt ook voor in mijn eigen stamboom.

Op www.communityjoodsmonument.nl heb ik in het verleden al informatie over hen geplaatst. Ook vond ik het gezin aan de Deltastraat 9 op de archiefkaart in het Amsterdams Stadsarchief.

FS heb ik nog niet bezocht. Vanavond ga ik kijken in KB digitale kranten en probeer meerdere mogelijkheden.

Willen jullie mij ajb helpen bij het vinden van info over Henriette (Hetty)?

Bij voorbaat dank. Freda

Freda Cohen Rapoport

scheiding

@ Freda,

Bij stadsarchief Amsterdam is een persoonskaart van haar. Trouwens ook een archiefkaart. Voor zover mij bekend is er een archiefkaart bij stadsarchief Amsterdam van iemand die de stad tussen 1940 en 1994 verlaten heeft of overleden is in Amsterdam voor 1994. Een persoonskaart is er van iemand die in 1994 in Amsterdam woonachtig was. Daarna kwam de zgn persoonslijst.

Zij kan dus wel geemigreerd zijn (ik vind haar niet terug in Australië overigens) maar uiteindelijk wel terug gekeerd naar Amsterdam.

mvg-Ben

Ben Wegman

scheiding
nvt

Gerry

scheiding

Ik denk dat je de naam niet 100% correct hebt. Volgens mijn info is het ter Berg. Indien mijn correctie juist is, wil je dan ook de onderwerptitel even aanpassen?

mvg-Ben

Ben Wegman

scheiding

@ Ben:

dank voor je info. Uiteraard staan de gegevens op de persoons- en archiefkaart van Henriette geblokkeerd i.v.m. haar privacy.

Ik heb nu een kennis van mij, die bij het Stadsarchief werkt, gevraagd of hij mij info kan geven over eventueel overlijden/emigratie. Dat wacht ik dus even af.

Misschien kunnen we nog proberen haar op een andere manier te vinden?

Groet, Freda

Freda Cohen Rapoport

scheiding

Het was mij natuurlijk bekend dat de kaarten geblokkeerd zouden zijn. Maar het belangrijkste feit is dat zij in 1994 nog/weer in Amsterdam wonend was.

Succes met je onderzoek.

Ben

Ben Wegman

scheiding

Hallo Freda,

Op de volgende site komen een aantal foto's voor met een meisje genaamd Hetty ten Berge of Terberg:

 

Kar, Margriet v.d. www.mgodschalk.de/html/kar__margriet_v_d_.html‎.

anneke huijser

scheiding

Ook hier komt haar naam voor:

 

Het Idee - Marcel Godschalks Internetseiten *! - hartelijk welkom www.reunie-nl.org/body_faq.htm   Ben Yair-Huijzer, Jeanette. RS. Netty Huijzer. Berg, Hetty ter. PHL, BS. Hetty ter Berg. Bijkerk, Harco, BS, JKM, Harco Bijkerk, Debora Bijkerk. Blitzblum, Evelien.

anneke huijser

scheiding

Hetty Berg zou een afkorting kunnen zijn van 'ter Berg' als zij inderdaad naar Australie of Nieuw-Zeeland geëmigreerd was, maar misschien is het een totaal andere Hetty....

Venter, fabriquent, fabrikant. Joodse ondernemers en ondernemingen 1796 - 1940 by Hetty Berg; Thera Wijsenbeek; Eric Fischer Henriëtte Boas Studia Rosenthaliana
Vol. 28, No. 2 (1994), pp. 216-219
Published by: Peeters Publishers
Article Stable URL: http://www.jstor.org/stable/41482289 10.2307/41482289  

anneke huijser

scheiding

Nog een keer Hetty Berg als medewerkster Joods Historisch Museum.

 

Medewerkers | Joods Historisch Museum | Joods Cultureel Kwartier www.jhm.nl ›   Hetty Berg. Tentoonstellingen, E-mail: contact. Conservator Judaica/Religie, Edward van Voolen. Conservator Kunstgeschiedenis/CEPIG, Mirjam Knotter.

anneke huijser

scheiding

@ Anneke Huijser

De Hetty Berg die u hierboven aanhaalt ken ik. Haar dochter en mijn zoon hebben 20 jaar geleden bij elkaar in de creche gezeten. Zij is conservator bij het JHM en er staan een aantal boeken/publicaties op haar naam. Zij is jonger dan ik, dus zal omstreeks 1955/1960 geboren moet zijn.

Uw link naar Marcel Godschalk heb ik gebruikt om hem in een mail te vragen of hij iets weet over Hetty.

Heel erg bedankt voor deze info.

Groet. Freda.

Freda Cohen Rapoport

scheiding

Hier wordt een H.N.A. ter Berg vermeld:

gids

Mieke Meijlinkscheiding

@ Anneke en Mieke

Via Marcel Godschalk en de Telefoongids hebben we haar gevonden. Ze woont in Amsterdam, 10 minuten lopen bij mij vandaan.

Wat is dit forum en wat zijn jullie toch geweldig!!

Heel erg bedankt. Freda

Freda Cohen Rapoport
Wie (onder)zoekt wie? overeenkomsten

In bovenstaande tekst is gekeken naar familienamen die ook voorkomen in het Wie (onder)zoekt wie? register. De volgende overeenkomsten zijn gevonden:
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!