stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Oude beschilderde foto van militair 'Jones' (?)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik heb in een kringloopwinkel (in Groningen) een oude, met de hand beschilderde foto gekocht waarop afgebeeld een militair in kilt. op het bijbehorende kaartje dat door personeel vd kringloopwinkel was geschreven stond het jaartal +/- 1920. Men kon mij echter niet vertellen hoe men aan dit jaartal kwam.

Achter op de foto staat met potlood een naam geschreven: Jones (Stark).

Ook staat er een hoogstwaarschijnlijk een plaatsnaam bij, die ik echter niet kan ontcijferen.

Ik vind de foto prachtig, maar hoort ie wel bij mij aan de muur ? Graag zou ik meer van deze Jones Stark te weten komen; uit welk land komt deze man, wat voor een soort ceremonieel tenue draagt hij.

De onderscheidingen zijn zo gedetailleerd weergegeven dat ik het me niet voor kan stellen dat het 'zomaar' een militaire figuur is.

Waar moet ik beginnen te zoeken ? Googlen op de naam Jones (Stark)levert niets op.

Wie kan mij op het juiste spoor zetten ?

 EDIT: BETERE FOTO'S VERDER OP IN DE STRING !

 EDIT: NAAM IN TITEL AANGEPAST !

E.S.

Wat leuk, zoiets. Heb er niets over gevonden, afgezien van http://www.scotsgenealogy.com/

Misschien weten ze daar hoe verder te gaan. Er zijn wel wat sites over een familie Stark, ook vertakt naar Amerika.

Leo Bijl

De linkse 3 medailles behoren tot de WWI Distinguished Service Cross Group. Ik ken de precieze benamingen echter (nog) niet..

Update:

The 1914 Star - The majority of recipients were officers and men of the pre-war British army, specifically the British Expeditionary Force (the Old Contemptibles), who landed in France soon after the outbreak of the War and who took part in the Retreat from Mons (hence the nickname 'Mons Star')

The Victory Medal (also called the Inter-Allied Victory Medal)

The British War Medal

De 4e is misschien de Long Service and Good Conduct Medal.

Ronald Hellenbrand

Volgende vraag: zouden er dan ergens in de Engelse archieven lijsten zijn van gedecoreerden uit die tijd; zijn die misschien ergens online?

http://forumeerstewereldoorlog.nl/index.php?sid=3ed25dd633ed63e5084bb8c44cb73830

Leo Bijl

Leo Bijl

Dank je wel Ronald en Leo ! Geweldig, zeg ! Wát een info ineens. Ik ben al tijden aan het zoeken en kwam niet verder. Met de info over de medailles kan ik zeker verder. Ik had al wat mails met verzoek om info naar wat Engelse forums/websites gestuurd, maar tot nu toe altijd bot gevangen. 

De zoekingang van het British National Archive is geweldig en ik ga een post op het WW1 forum zetten !

Maar nu het volgende: ik meen dus de namen 'Jones' en 'Stark' te lezen. Van 'Jones' ben ik zeker, maar wat lezen jullie bij  'Stark' ? En de krabbel daarachter: ad ?

Ik vraag me af of het wel een dubbele achternaam is; Jones Stark(?). Ik kan daar op niks vinden. En anders zou z'n voornaam 'Jones' zijn, maar dat is geen voornaam. 

Met 'Jones' als achternaam heb ik bij de National Archives gelukkig maar 49,448 hits Verrast Dat gaat 'm dus niet worden.

En wat maken jullie van de plaatsnaam, Du...ham ?

edit: ik denk dat er 'Durham' staat !

Dank voor jullie hulp, leuk idee dat er iemand mee zoekt Lachen

E.S.

Er bestaat wel een dubbele achternaam Jones Stach.

Annemarie57

Dank je voor je reactie Annemarie !

Helaas kent het National Archive geen 'Jones Stach'. Ik raak er steeds meer van overtuigd dat dit geen dubbele achternaam is....maar ja, wat dan wel ?

E.S.

Door de berichten ben ik een beetje gaan twijfelen aan de lezing Stark, maar een alternatief weet ik niet. Het is woord eronder is me ook niet duidelijk.

Wat ik me ook zo afvraag, is, hoe komt dit in Nederland terecht? Wonen er hier mensen van deze familie; als ze te vinden zijn, wordt het misschien iets makkelijker.

Zowel Jones als Stark komen als achternamen in Nederland voor in de databanken van het Meertensinstituut.

Leo Bijl

Ik meen dat het woord eronder wel eens 'Durham' zou kunnen zijn. er bestaat namelijk een 'Durham Light Infantery regiment' dat een insigne draagt dat wel erg veel op het insigne links op de witte sjerp lijkt. 

Dit Durham Light Infantery Regiment is ook ingezet tijdens The Great War; WW1.

Ik ben voornemens dit weekend een mail met foto's te sturen naar het DLI museum and Art Gallery;

The DLI Museum and Art Gallery has become one of Durham's most rewarding visitor attractions for all the family. The museum tells the proud 200-year-old story of the Durham Light Infantry, especially during World War I and World War II. 


Tevens ga ik terug naar de kringloopwinkel om te vragen of er nog iets bekend is over diegene waar o.a. deze foto bij is opgehaald. Ik ben echter bang dat het gaat over een inboedel van een overledene, waar verder niets van bekend is.

Tja, hoe komt zo'n portret terecht in kringloopwinkel in Stadskanaal (Groningen) ?????

Wie nog een suggestie heeft....graag !!!

E.S.

graag een scherpere foto van de gehele achterzijde, bijvoorbeeld zonder flits.

Ik lees voorlopig

Jones

South Av. (South W.? = South Wales?)

Pauwel

Dat zou ook nog heel best kunnen nu ik het in andere positie zie. Dan zijn we misschien alleen op zoek naar meneer Jones..............niet dat het daar makkelijker van wordt (het zijn er maar zo weinig Lachen).

Leo Bijl

Heb geprobeerd wat betere foto's te maken, maar ga het echter morgen nog eens proberen met een goede camera en studiolampen.

Maar, dit is misschien al iets duidelijker....

foto impressie van de gehele achterkant:

foto van het geschrevene:

E.S.

Jaaaaa Pauwel Lachen, écht wel dat het 'South Av' is !!! Geweldig !!! 

En er bestaat dus een 'South Avenue' in Durham (UK), heel plausibel dus, maar ik vraag me af of er echt 'Durham' staat geschreven......ondanks het insigne op de sjerp.....

E.S.


Dat Durham.....ik ben nog niet overtuigd; er staat ook nog iets achter, iets met een r en een v (misschien........)

De achterzijde, is dat de achterkant van de afbeelding of is dat een of ander dekblad dat bij de lijst hoort (er zou in dat geval nog iets op het stuk zelf kunnen staan, kan het los zonder slopen?)

Leo BijlPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!