stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Maarten Leendersz. Stout.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik ben op zoek naar de overlijdensdatum van Maarten Leenders Stout, geboren 1792 te Berkewoude. Zoon van Leendert Stout en Barbera de Man.

In 1803 ging hij van Berkewoude naar Bergambacht met zijn broer Jacob en zusters Maria en Cornelia (bron akte van indemniteit)

Ik heb alle gaarders van Bergambacht en omgeving nagezocht. Mogelijk is hij net als zijn broer Jacob en zijn zuster Cornelia in Nieuw Lekkerland terecht gekomen. Helaas ook daar geen spoor van een mogelijk huwelijk of overlijden.

Misschien heeft iemand nog raadgevingen waar ik verder zou kunnen zoeken? 

Het zou mogelijk zijn dat hij in dienst is getreden (eind van de Bataafse tijd?).

Bvd. voor het meedenken.

marry den ouden

Had je Goris ook al?

Overledene:Goris StoutGeslacht:ManLeeftijd:45Vader:Leendert StoutMoeder:Barbera de ManRelatie:Jacomijntje van der VeldenRelatiesoort:EchtgenootGebeurtenis:OverlijdenDatum:maandag 11 september 1826Gebeurtenisplaats:Lekkerkerk

niepoort

En Neeltje (niet dezelfde persoon als Cornelia, die veel eerder overleed).

 

Overledene:Neeltje StoutGeslacht:VrouwLeeftijd:67Vader:Leendert StoutMoeder:Barbera de ManRelatie:Cornelis MolenaarRelatiesoort:EchtgenoteGebeurtenis:OverlijdenDatum:dinsdag 11 juni 1850Gebeurtenisplaats:Berkenwoude

Maarten zou natuurlijk ook als kind overleden kunnen zijn. Dat vind je in het gunstigste geval terug in de gaarder. Meestal zonder vermelding van de naam van het kind.

niepoort

Voor het zoeken naar militairen in de tijd van Napoleon kun je waarschijnlijk het beste terecht bij het CBG en/of het NA in Den Haag. Maar daar zul je dan zelf heen moeten, vrees ik.

niepoort

Dank voor het meedenken. Alle kinderen uit dit gezin zijn bij mij in beeld met aangetrouwden.

Ook dit spoor heb ik nagetrokken.

Verder bestaat er een lijst van opgeroepen dienstplichtigen 1811 - 1813 te Bergambacht. In te zien bij het Groenehart Archief Gouda. Deze ga ik eerst maar eens raadplegen.

marry den ouden

Ik vermoed dat ik Maarten Leenders Stout heb gevonden. Op 13 juli 1826 verschijnt er een bericht in de Rotterdamsche Courant dat Maarten Stout is overleden in het hospitaal van Maasstricht. Hij was in dienst van bij de Compagnie Marechaussé. Bloedverwanten worden opgeroepen zich te melden voor de vereffening van zij nalatenschap. Bron: Kon. Bibliotheek. 

Mogelijk er mensen die zijn off.overlijdensakte digitaal uit het Archief Limburg kunnen halen?

Bvd.

marry den ouden


Om niet al teveel verwarring te zaaien toch even het volgende: het betreft hier misschien Martinus Stout, overleden 30 juni 1826 te Maastricht. Zoon van Matthijs Stout en Elisabeth van Brakel. Hoewel het bericht in de Courant ene Maarten Stout betrof?

Weet iemand of dit bericht in de Rott. Courant van 13 juli 1826 Martinus Stout betrof?

Bvd.

marry den oudenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!